INFORMÁCIÓ ÉS AJÁNLATKÉRÉS
INFORMATION AND QUOTATION
Vissza
Nagyméretű, látványos nyílászáró rendszerek acélból
2022 / 07 / 13

„Nagyméretű, látványos nyílászáró rendszerek acélból”

A KAV az acél homlokzati és beltéri nyílászárók gyártásával tovább szélesíti termékpalettáját. A JANSEN acél rendszerek gyártásánál beszállító partnerünk, az Alukönigstahl. Az acél rendszerelemek lehetőségeiről és tulajdonságairól Tornóczky Mónika építészmérnökkel, a JANSEN rendszerek termékmenedzserével beszélgettünk. Célunk, hogy segítséget nyújtsuk ennek a széles felhasználói bázissal rendelkező termékkör megértéséhez.

 

Milyen igények esetén vagy felhasználási területeken javasolt az acél nyílászárókat alkalmazása?

 

A svájci Jansen vállalat kiemelkedő minőségű, innovatív, tartós és energiahatékony rendszereket kínál acél alapanyagból. Az Alukönigstahl 1958 óta ápol eredményes partneri kapcsolatot a svájci rendszerfejlesztővel. Magyarországon az Alukönigstahl 1990-ben kezdte el működését, azóta forgalmazunk Jansen rendszerelemeket itthon. Az acél alapanyag széles körben használható nyílászárók és függönyfalak kialakítására. Hőhídmentes homlokzati szerkezetek és hőszigetelés nélküli beltéri szerkezetek is készíthetők belőle. Elsősorban a biztonsági elvárásoknak megfelelő, nagy igénybevételnek kitett, tartós bejárati ajtók, tűz- és füstgátló szerkezetek, menekülési útvonalon beépített ajtók, valamint fokozott betörésgátlás esetén kerülnek előtérbe. Az erős alapanyag tulajdonságai miatt nagyméretű, látványos nyílászáró elemek is kialakíthatók a Jansen profilrendszerekből, amelyek középületben, irodaházakban és igényes lakóépületekben egyaránt használhatók. A Jansen dizájn szempontjából is egyedi megoldásokat nyújt, hiszen az elegáns, filigrán nyílászárókat nemcsak festett acél felülettel, de akár rozsdamentes acélból, vagy a Janisol Arte 2.0 rendszer esetében, corten (azaz rozsdás felületű) acélból is lehet készíteni.

 

Eddig is volt acél az AKS kínálatában. De mi lehet az oka, hogy egyszerre ilyen népszerűek lettek az acél nyílászáró termékek a lakóépületi szegmens homlokzati és beltéri szekcióban is?  

 

Napjaink építészeti trendjei a letisztult megjelenést és a transzparens szerkezeteket helyezik előtérbe, ezért igénylik a vékony profilokba fogott nagy üvegfelületeket. Ez a fajta minimalizmus a Bauhaus és a klasszikus modern építészet mellett az indusztriális megjelenésű loft lakások jellemzője is. Az acél alapanyag nem csak új építésnél, de felújítások esetében is népszerű, amely területen további növekedés várható.

 

A Jansen termékkör miben különbözik leginkább a piacon eddig legfiligránabbnak titulált alumíniumtól?

 

Az acél háromszor erősebb alapanyag, mint az alumínium, ugyanakkor a nagy súlya miatt a gyártó műhelyben történő mozgatás és a megmunkálás is nehezebb. A feldolgozás során teljesen más gépekre, eszközökre és alapos szakértelmere van szükség, ami a KAV esetében rendelkezésre áll. A nagy szilárdságú alapanyag miatt kisebb profilkeresztmetszetek is elegendőek a statikai értékek biztosítására. További különbség az alumínium nyílászárókhoz képest, hogy a sarokillesztések kialakításában nem látunk gérbe vágott profilokat, mert a hegesztés után lecsiszolt acél felületek teljesen homogén megjelenést biztosítanak a felületkezelést követően.

 

Ha már itt tartunk, mi a hasonlóság a két terméktípus között?

 

Az acél és az alumínium rendszerek felépítése nagyon sokban hasonlít egymásra. A megfelelő teherbírásra méretezett profilkeresztmetszetek mellett a tömítések és az üvegbefogás tekintetében is sok a hasonlóság. A lakóépületek esetében talán a legfontosabb, hogy az utólagos üvegcsere biztosítható a szárazüvegezési technológiának köszönhetően. A Jansen rendszerfejlesztőként teljeskörűen bevizsgált rendszermegoldásokat kínál, amelyek az Európai Uniós szabványoknak megfelelő minősítéssel rendelkeznek. Ez egyben garancia a minőségre és hosszútávon megfelelő alkatrészellátást is biztosít a vasalatok és tartozékok tekintetében. A fémszerkezetű nyílászárók hasonló megjelenésük miatt akár egy épületen is alkalmazhatók. Gyakran épülnek be Schüco és Jansen szerkezetek is ugyanazon épületbe.

 

Mit vár az AKS a KAV-tól az új termékkör alkalmazásával?

 

A KAV-tól megszokott körültekintő és személyre szabott ügyfélkezelés, a precíz előkészítés és tervezési folyamatok a Jansen rendszerek esetében is nagy jelentőséggel bírnak éppúgy, ahogy a gyártási előírások megfelelő betartása, amely garanciát jelent a magas minőségre. Az acél nyílászárók esetében eddig kevésbé volt fókuszban a lakossági építtetői igények megértése, az ehhez kapcsolódó szerkezetek tervezése, legyártása és beépítése. Az igényes lakóépületek kiszolgálása Schüco alumínium szerkezetekkel a KAV esetében magas színvonalon történik, így az eddigi tapasztalatok alapján elmondható, hogy ezek a folyamatok náluk jó kezekben vannak. Biztosak vagyunk benne, hogy az acél nyílászárókkal együtt minden egyedi hazai lakóépületi igényt meg tudnak valósítani kompromisszumok nélkül. Ugyanakkor a Jansen termékelőnyeivel és élettartamával a felhasználók is jól járnak.

 

Képek forrása: JANSEN AG

Nagyméretű, látványos nyílászáró rendszerek acélból
01
00
Nagyméretű, látványos nyílászáró rendszerek acélból - 1
Nagyméretű, látványos nyílászáró rendszerek acélból - 2
Nagyméretű, látványos nyílászáró rendszerek acélból - 3
Nagyméretű, látványos nyílászáró rendszerek acélból - 4
További Hírek
01
020
2021 / 05 / 21
Alumínium nyílászárók, innováció, egyedi cégstruktúra
Alumínium nyílászárók, innováció, egyedi cégstruktúra
A KAV Hungária alapítását is egy innovatív ötlet hívta életre: miért ne lehetne az alumínium nyílászárókat a családi házas piacra bevezetni. Azóta saját fejlesztéseink, egyedi megoldásaink, igényfelmérésünk, kivitelezési munkaszervezésünk a cég meghatározó elemei lettek. Az innovációról, az ezt megalapozó vezetői gondolkodásról és szervezeti struktúráról beszélgetett Lovász Károly, a KAV ügyvezetője, Csóti Gábor, a Gamechangers közösség alapítója és Szabó Kálmán, műsorvezető a Szövetség a Kiválóságért Közhasznú Egyesület podcastjában.
Bővebben
2022 / 08 / 11
Az árnyékolók piaca Magyarországon
Az árnyékolók piaca Magyarországon
Bár korábban még jellemző volt Magyarországon, hogy árnyékolás nélkül tervezzenek lakóingatlanokat, ma már elkerülhetetlen, hogy ez is kiemelt elem legyen a tervezési folyamatban. A klímaváltozás miatt ugyanis az ingatlan optimális hőháztartásának biztosítása a téli és nyári időszakban egyaránt fontos. A KAV emiatt egyedi árnyékolók tervezésébe fogott. Természetesen egy újítás bevezetésekor alaposan körül kell járni a hazai piac jellemzőit. A legizgalmasabb jelenségekről Lovász Károllyal, a KAV ügyvezetőjével beszélgettünk.
Bővebben
2021 / 12 / 20
Alumínium nyílászárók KAV minőségben, elérhető áron
Alumínium nyílászárók KAV minőségben, elérhető áron
A KAV Home termékkörrel cégünk egy új vevőkörnek teszi elérhetővé a jó minőségű alumínium nyílászárókat. Arról, hogy miért fontos a KAV életében ez a nyitás, és miért érdemes a KAV-nál vásárolni meg az alumínium nyílászárókat, Balázsi Zoltán vállalkozás előkészítővel és Lovász Károllyal, a KAV ügyvezetőjével beszélgettünk.
Bővebben
2020 / 07 / 23
Letisztult formák, nagy üvegfelületek
Letisztult formák, nagy üvegfelületek
Az exkluzív családi házas piacon az egyedi nyílászárók hazai és nemzetközi trendjeinél is egyértelműen a környezettel való kapcsolat, és az azt biztosító transzparencia lettek a legmeghatározóbb tényezők. A KAV az Etna Kft. megbízásából egy olyan épület megvalósításában vesz részt, amelynek három homlokzata teljesen üvegezett. A különleges projektről és a szektor legfontosabb irányiról Ziszidisz Nikosszal, a megbízó cég ügyvezetőjével beszélgettünk.
Bővebben
2022 / 03 / 17
Alumínium nyílászáró rendszerek egy golf club bővítésénél
Alumínium nyílászáró rendszerek egy golf club bővítésénél
A KAV munkatársai szinte az első ceruzavonástól együttműködtek a Kroki Studióval a Continental Golf Club bővítésével kapcsolatos munkálatok során. Így az exkluzív épületen többek között közösen tervezett tartószerkezet, egyedi reteszelt sorolás, felülvilágító csatlakozás is megvalósult. A közös munkáról, arról, hogy milyen egymás gondolatára építve dolgozni és a projekt érdekességeiről Göde Andrással, a Kroki egyik alapítójával beszélgettünk.
Bővebben
2019 / 09 / 12
Épül Reykjavik – bejárás a Marriott Edition Hotel építkezésén
Épül Reykjavik – bejárás a Marriott Edition Hotel építkezésén
Munkatársaink tervezik, gyártják és szállítják Izland fővárosába az eddigi legkomplexebb szállodaépítési projekt homlokzati nyílászáróit és alumínium épületelemeinek döntő többségét.
Bővebben
2019 / 08 / 07
Az épületfelügyeleti rendszerek ma talán a szellőztetésben és a hűtésben-fűtésben tudják a legtöbb pozitív hozzáadott értéket adni
Az épületfelügyeleti rendszerek ma talán a szellőztetésben és a hűtésben-fűtésben tudják a legtöbb pozitív hozzáadott értéket adni
Egy okos ház nem csak az automatizálással könnyíti meg lakói mindennapjait, de bizonyos a megoldások akár az ingatlan környezetre gyakorolt hatását is csökkenthetik, emellett számos védelmi és biztonsági funkciót is elláthatnak. Sorozatunkban az okos otthonok világával ismerkedhetnek meg. Célunk, hogy megfelelő tudás birtokában tudjanak döntéseket hozni, belekezdeni egy ház tervezésébe.
Bővebben
2018 / 03 / 12
Minden ingatlant eladnak egyszer
Minden ingatlant eladnak egyszer
A személyes mérnöki igényfelmérés mára cégünk védjegyévé vált. Ezzel a folyamattal segítjük azt, hogy ajánlatkérő ügyfeleink objektív és letisztázott követelményrendszer alapján tudjanak a nyílászárók kérdésében dönteni.
Bővebben
2021 / 11 / 15
Alumínium nyílászárók: mi a fontosabb a design vagy a funkcionalitás?
Alumínium nyílászárók: mi a fontosabb a design vagy a funkcionalitás?
Alumínium nyílászáró választása, homlokzat tervezésekor sokakban felvetődhet a kérdés, mi legyen a döntésünk szempontja: a design vagy a funkcionalitás? „A forma követi a funkciót” szólás ugyanis mára többszörösen átértelmeződött az építészek fejében, sokszor mindent alávetnek a külcsínnek, így a design öncélú tervezési elvként jelenik meg. Építészeket kérdeztünk arról, számukra mi a fontosabb szempont, ketté kell-e választani a design és a funkcionalitás kérdését.
Bővebben
2021 / 09 / 17
Alumínium ablak árát befolyásoló tényezők 1.
Alumínium ablak árát befolyásoló tényezők 1.
Alumínium nyílászárók költségbecslése mindig is nagy problémát okozott az építészek az alumínium nyílászárók tervezése az építkezőknek. E piaci szegmens nem csak a megvalósítható és különleges alumínium nyílászáró termékek tárházában mutat különbséget a műanyag vagy fa nyílászárókhoz képest, hanem árazásában is. Mitől függ az alumínium nyílászáró ára? Erre próbálunk némi metszetet adni e sorozatunkban, kissé betekintve a kulisszák mögé.
Bővebben
2016 / 01 / 01
Üzleti Etikai Díjat kapott a KAV Hungária
Üzleti Etikai Díjat kapott a KAV Hungária
Nyert a felelős gondolkodásmód
Bővebben
2021 / 12 / 03
Egyedi nyílászárók kiegészítő megoldásai
Egyedi nyílászárók kiegészítő megoldásai
Alumínium nyílászáró elemekkel a legkönnyebb egyedi homlokzati igényeket kiszolgálni. Köztudott, hogy a könnyűfém alapanyag statikai tudása, kompozitokkal való együttműködése, az akár végletes üvegméretek befogadása, a rendszeranyagok PVC- és fa nyílászárókat megszégyenítő variábilis lehetőségei, homlokzatburkolatokkal megvalósítható rendszerintegritása teszi a piacon egyedülállóvá ezt a termékspektrumot.
Bővebben
2022 / 10 / 20
Hatalmas üvegfalak egy lenyűgöző adottságú villában
Hatalmas üvegfalak egy lenyűgöző adottságú villában
Az üveg a lelke annak a villának, amit Koch Péter építész, a Nara Stúdió vezetője tervezett. A különleges formavilágú épület lebegő hatását a szinte végtelennek tűnő üvegfelülettel érték el, ami a tulajdonosnak megadja a tökéletes panorámát és a környezettel való kapcsolat semmivel sem összehasonlítható szabadság érzését.
Bővebben
2018 / 12 / 12
KAV nyílászárók Izlandon is
KAV nyílászárók Izlandon is
Hosszú ideig hétpecsétes titok volt, ma pedig a homlokzat- és szerkezetépítő szakmában is sokan beszélnek a KAV új vállalásáról. A különleges megrendelői kritériumok szerint készülő alumínium nyílászáró termékek nem csak a speciális műszaki vagy meteorológiai követelmények miatt érdekesek, hanem a telepítés helyszíne miatt is.
Bővebben
2019 / 10 / 24
KAV gyáregység Kisbéren
KAV gyáregység Kisbéren
Cégünk beruházásba kezdett a Komárom-Esztergom megyei Kisbéren. A gyártási feladatok mellett számos előkészítői és tervezői munkát is a város közelében lévő, közel 3 hektáros telephely gyáregységében és azok irodáiban fogunk megvalósítani. Az új speciális nyílászáró üzem lehetőségeibe és a jövőbeli tervekbe Lovász Károly, a KAV ügyvezetője nyújt betekintést.
Bővebben
2017 / 08 / 02
A KAV támogatásával újult meg a vizafogói plébánia
A KAV támogatásával újult meg a vizafogói plébánia
Befejeződött a Tours-i Szent Márton plébánia teljes körű épületszerkezeti és energetikai felújítása, valamint funkcionális bővítése. A Budapest, Váci úti szakrális épület átalakításának koncepcióját cégünk vezetője, Lovász Károly dolgozta ki. És bár a kivitelezést végül közbeszerzési eljárás keretében mások végezték, a munkálatok során a KAV mindvégig szakmai tanácsadóként támogatta és ellenőrizte a projektet. Az 5 éves folyamatról Dr. Juhász Gábor Tamás plébánossal beszélgettünk.
Bővebben
2020 / 06 / 11
KAV – Odafigyelünk arra, hogy a megrendelő mit szeretne megvalósítani!
KAV – Odafigyelünk arra, hogy a megrendelő mit szeretne megvalósítani!
A KAV csapata folyamatosan bővül, jelenleg is több pozícióra keresünk munkatársakat. Hégli Henriette közgazdász végzettséggel, ügyvezetői és ingatlanértékesítői pályafutás után tavaly júliusban érkezett a cégünkhöz. Projekt koordinátorként ő felel az egyedi árajánlatok készítéséért. Ahhoz, hogy a feladatát a lehető legoptimálisabban tudja ellátni, az indulás első pár hetében egy gólyaprogramban vett részt, amelynek keretében részletekbe menően, a cég működésének minden területére kiterjedően ismerte meg az egyes munkafolyamatokat, az egyedi nyílászárók piacát, a KAV-os gondolkodást.
Bővebben
2021 / 07 / 21
Egyedi nyílászárók gyártása a KAV üzemében
Egyedi nyílászárók gyártása a KAV üzemében
A legtöbb alumínium nyílászárót forgalmazó hazai cég nem rendelkezik saját gyártókapacitással. A KAV impozáns gyártó üzemében azonban akár a lehetetlennek tűnő profilcsatlakozásokat is képesek megoldani. Itt készülnek a Schüco vagy Reynaers profilelemek tovább gondolásai, és azok a teljesen egyedi nyílászárós megoldások, amelyeket a KAV mérnökei terveznek és fejlesztenek. A KAV kisbéri üzemének vezetőjével Herbut Alberttel a gyártási folyamatokról és az üzem működéséről beszélgettünk.
Bővebben
2021 / 11 / 19
Tolóajtó alumíniumból 3.
Tolóajtó alumíniumból 3.
Előző cikkünkben a tolóajtók működési fajtái szerinti csoportosítást folytattuk, az emelő-toló és a bukó-toló tolószárnyakból épült termékekkel fejeztük be a korábban megkezdett sort. A következő két cikkben egy másik szemüvegen keresztük vizsgáljuk az alumínium toló megoldásokat, mégpedig nyitási képek szerint, de most a korábbi 3D szimulációink segítségét is megkapjuk a könnyebb értelmezéshez.
Bővebben
2021 / 07 / 08
aluta
Alumínium nyílászárós kisprojekt kategóriában díjazták a KAV-ot
Az Alumínium Ablak és Homlokzat Egyesület (ALUTA) idén is kiosztotta nívódíjait. A magyar alumínium nyílászáró- és homlokzatgyártók egyetlen rangos elismerésével kisprojekt kategóriában idén is a KAV munkáját díjazták.
Bővebben