INFORMÁCIÓ ÉS AJÁNLATKÉRÉS
INFORMATION AND QUOTATION
Vissza
Átfogó beruházások a KAV Hungária Kft.-nél

Átfogó beruházások a KAV Hungária Kft.-nél

Bővebben
A projekt azonosító száma
GINOP-1.2.8-20-2020-00127

A projekt tartalmának bemutatása:


Az utóbbi időben termékfejlesztésünk egyre inkább a minél nagyobb üvegfelületek felhasználásnak irányába tolódott, hiszen jelenleg a piacon a konkurencia nem foglalkozik ilyen termékek gyártásával. Az üvegfelületek egymáshoz történő ragasztása és az azt követő száradási folyamat kizárólag fekvő helyzetben történhet. A különböző tolóajtók elkészítése nem valósulhat meg a helyszínen, kizárólag az üzemben lehet összeállítani. Az üzemben erre jelenleg nincs lehetőség, hiszen a fent említett üvegfelületek mozgatásához daruberendezése szükséges, manuálisan nem mozgathatóak, ahhoz túl nagy mérettel és súllyal rendelkeznek.  Az eszközbeszerzésünkkel meg tudjuk valósítani az üzemben történő nagyobb, speciális elemek mozgatását, ezáltal termékpalettánk is bővülni tudna speciális üvegből készült tolóajtók területén is.  

 

Mastermix gear basic kétkomponensű ragasztógép:

Erre a gépre azért van szükségünk, mert a szokásos kartusos kis kiszereléses ragasztási módszert felválthatjuk egy nagy kiszereléses, hordós ragasztási módszerrel. Így sokkal olcsóbban fogjuk tudni beszerezni a ragasztó alapanyagot, illetve a gép segítségével sokkal precízebben, hatékonyabban tudjuk majd kivitelezni a nagy hozzáértést igénylő üvegragasztásokat.  

 

Schüco Fabrication Data Center (FDC):

Ezen az érintőképernyős TV-n az üzemben dolgozó kollégák a nyílászárók összeszerelési fázisában bármilyen felmerülő kérdés esetén oda tudnak lépni ehhez a képernyőhöz, és az éppen a kezük ügyében lévő munkadarabot, nyílászáró szerkezetet meg tudják vizsgálni egy robbantott ábrán, hogy pontosan átlássák, hogy melyik alkatrészt pontosan hova kell felszerelni. Ennek az eszköznek azért van létjogosultsága az üzemünk területén, mert a KAV Hungária Kft. tevékenysége egyre inkább a speciális, különleges nyílászárók gyártása felé tolódik el. Ennek következtében egyre bonyolultabbak a legyártott szerkezetek, így rendkívül nagy odafigyelést kíván azok összeszerelése.  

 

Makita LS1219L gérvágó fűrész (1800W/305mm):

A Makita gérvágó fűrésszel tudjuk megoldani azokat a különlegesebb gérvágásokat, amiket a nagy szabászgépünk nem tud megoldani. Nagyon hasznos tagja az eszközparknak, sokszor megkönnyíti az összeszerelő dolgozók munkáját. Ezzel a fűrésszel több fajta anyagot is szabhatunk, így a gyakran használt purenitet is például. Fontos még egy ilyen eszköznél, hogy állítható legyen az, hogy milyen szögben vágja át a profilt, és ez ennél a típusnál könnyen és precízen állítható. 

 

Bernardo BM 32 SB oszlopos fúrógép, 400V:

Az oszlopos fúróval tudjuk megoldani azokat a marásokat, fúrásokat, amiket valamilyen okból (gyorsaság, hozzáférés) nem a két nagy megmunkáló centrumon szeretnénk kivitelezni.  

 

Bernardo HBS 275 szalagfűrész és állvány, 400V:

A szalagfűrészre egyrészről költségcsökkentés, másrészről rugalmasság növelés szempontjából lenne nagy szükségünk. Ezzel az eszközzel többek között acélt, EPDM fóliát és egyéb más anyagokat tudunk szabni. 

 

Schüco Verglasungsgestell 264133:

Ennek a munkaasztalnak a beszerzését az teszi indokolttá, hogy a KAV egyre több speciális, üvegragasztott alumínium nyílászáró szárnyat gyárt. Egyre bonyolultabbak a legyártott szerkezetek, így rendkívül nagy odafigyelést kíván azok összeszerelése. 

 

IT eszközök:

A beszerzésük azért fontos, mert ezáltal cégünk egyre kisebb környezeti terheléssel, szinte teljesen digitális működést tud megvalósítani. 

 

Emeleti iroda kialakítása:

A cég növekedésével folyamatosan nő a termelési kapacitás, amihez folyamatosan fejlesztenünk kell a szellemi háttérstábot. Szükség van műszaki előkészítőkre, akik egyrészt a gyártási dokumentációkat összeállítják, másrészt a beépítési szituációkat is kidolgozzák, megtervezik.  

A projekt által növekszik termelési hatékonyságunk és a kapacitásunk is. Emiatt még akár csökkenő árbevétel mellett is azonos eredményeket tudunk elkönyvelni, ami lehetővé teszi, hogy ezt a nehezebb időszakot átvészelve, megtartsuk képzett munkaerőnket. 

 

Sajtóközlemény

Átfogó beruházások a KAV Hungária Kft.-nél

2021/11/29

A KAV Hungária Kft. fémszerkezet gyártással, alumínium és acél nyílászárók gyártásával foglalkozik. A pályázatnak köszönhetően a gyártócsarnokuk világításának korszerűsítése, a gyártás modernizálása és új szakmai gépek vásárlása valósulhatott meg. Az infrastrukturális beruházás során beszereztek Schüco FDC érintőképernyős TV-t, amely az összeszerelési fázist nagyban segíti, egy Makita LS1219L gérvágó fűrészt (1800W/305mm), mely a speciális vágási technológiát modernizálja, továbbá Bernardo BM 32 SB oszlopos fúrógép és IT eszközök tették lehetővé a fejlesztések megvalósítását.

A fejlesztés segítségével a cég termelési hatékonysága és növekedése valósulhat meg.

A projektről bővebb információt a https://www.kavaluminium.com/palyazatok/ oldalon olvashatnak.

A projekt megvalósítási helyszíne: 2870 Kisbér, 0201/9.

A projekt befejezési dátuma: 2021.11.29.

A projekt azonosító száma: GINOP-1.2.8-20-2020-00127

További információ elérhető:

www.kavaluminium.comA projekt befejezési dátuma: 2021.11.29

Kedvezményezett neve :
KAV Hungária Kft.
A szerződött támogatás összege:
19 486 067.-
A támogatás mértéke (%-ban):
70
A KAV Hungária Kft. eszközbeszerzése 2017-ben

A KAV Hungária Kft. eszközbeszerzése 2017-ben

Bővebben
A projekt azonosító száma
GINOP-1.2.3-8-3-4-16-2017-00799

A projekt tartalmának bemutatása:


A beszerezni kívánt eszközök jelentős technológiai előrelépés valósul meg. A nagy üveg és fémszerkezetek mozgatása ezen eszközök segítségével valósulhatnak meg, illetve a speciális fűrészelési feladatokat is megtudjuk majd valósítani. Reagálni kívánunk a jelenlegi piaci igényekre, amik egyre inkább a minél nagyobb üvegfelületek felhasználása felé tolódott.

Gazdasági növekedésünk érdekében a fent említett eszközök beszerzése nélkülözhetetlenné vélik.

Az üzemen belüli mozgatáshoz szükséges a targonca, mely 2,5 tonna gáz és benzin „h25T” üzemű, teherbírása 2500 kg, emelési magasság 3000 mm. Rendelkezik 1220 mm hosszú villákkal, valamint 2000 mm hosszú villahosszabbítóval, rendelkezik vezetői védőkerettel , teljes világítással. A DG 244 Kettősgérvágó fűrész és a SBZ 122/71 Megmunkálóközpont segítségével a jelenlegi technológiánál precízebben és gyorsabban tudjuk legyártani a nyílászárókat. Ez gyorsítaná a folyamatainkat, amivel egyrészt az árképzésünket tudjuk alátámasztani, másrészt a felesleg és a hibás darabok előállításából származó veszteséget tudnánk minimalizálni.

A beszerzendő eszközök gondos körültekintés után kerültek kiválasztása, leginkább alkalmazkodva a piaci igények által generált termékpaletta bővítéséhez, valamint jelenlegi termékeink minőségi és mennyiségi előre jutása érdekében.A projekt befejezési dátuma: 2019.10.31.

Kedvezményezett neve :
KAV Hungária Kft.
A szerződött támogatás összege:
25 548 068.-
A támogatás mértéke (%-ban):
30
Egyedi hőhídmentes alumínium nyílászáró és speciális teherbírású és vasalati mechanizmusú üvegfalrendszer fejlesztése

Egyedi hőhídmentes alumínium nyílászáró és speciális teherbírású és vasalati mechanizmusú üvegfalrendszer fejlesztése

Bővebben
A projekt azonosító száma
GINOP-2.1.7-15-2016-01307

A projekt tartalmának bemutatása:


Egyedi hőhídmentes alumínium nyílászáró fejlesztése két lépcsőben zajlik:

A meglévő, jelenlegi prémium igényeknek megfelelő és mindig beszerezhető termékeket fejlesztjük tovább kiegészítő elemek és speciális üvegtechnikai megoldások segítségével kísérleti fejlesztésként.

Teljesen új rendszer és technológia fejlesztését, amely elemeiben, felhasznált anyagiban, megjelenésében és tudásában merőben új rétű elveket követ. A cél egy olyan a jelenlegi világpiacon fellelhető nyílászáró rendszereknél szabadabb elrendezést és (akár automatizált) működtetést biztosító alternatíva kifejlesztése, amely nem csak a jelenlegi környezetvédelmi és energetikai kihívásoknak felel meg, hanem annál többet is és több irányba mutat.A projekt befejezési dátuma: 2019.12.31.

Kedvezményezett neve :
KAV Hungária Kft.
A szerződött támogatás összege:
120 883 838.-
A támogatás mértéke (%-ban):
61,38