INFORMÁCIÓ ÉS AJÁNLATKÉRÉS
INFORMATION AND QUOTATION

We design and build custom doors and windows the way you want them!

Aluminium doors and windows for residential buildings from Hungary's market-leading manufacture

01
03

WE BELIEVE THAT ALL CUSTOMER REQUESTS FOR ALUMINUM DOORS, WINDOWS AND FACADES CAN BE FULFILLED

Innovation, ethics, sustainability - these are the most important words we keep in mind as we work. We make customized solutions even from system components, taking maximum account of customer needs.
Our solutions
Knowledge source
Tudástár
01
20
2023 / 03 / 21
Special KAV doors and windows in Költő Kert
MTVA's innovation magazine program, Novum, made a report on the special glass elements and door and window solutions of the 5,000 square meter Költő Kert villa park, a building complex that is also considered special in Europe. Environmental awareness, innovation, organic architectural elements with transparent huge glass surfaces, and a way of thinking in which visual culture also plays a prominent role. One of the biggest challenges in the Költő Kert villa park was the special solutions that the KAV staff had to create at the junction of the raw concrete surface and the glass membrane. Károly Lovász highlighted in the report that KAV's engineers and employees had to solve many challenges during the planning and execution, whether it was thermal technology, sun protection, mechanical engineering, glass railing connections or waterproofing. The result is a simultaneously organic and high-tech building, which is considered exceptional in Hungary not only in its appearance, but also in its innovations.
Show more
2023 / 03 / 06
Skandináv ihletettségű ház a Balatonfelvidéken
Egy révfülöpi ház, melynek nyílászáróit a KAV készítette. Zsuzsi házának építését ráadásul többen zárt facebook csoportban is követhetik. A ház tulajdonosával kivitelezésről, szakemberválasztásról beszélgettünk.  Bár a 21. században elsőre nem gondolnának, hogy erre külön ki kellene térni, de végül azt is érintettük, miként fogadják az építőiparban, ha egy nő fogja egybe az építkezést.
Show more
2023 / 01 / 26
Egyre fontosabbá válik az árnyékolás kérdése
A változó gazdasági környezet és az energiaárak emelkedése az építőiparra is hatással van. De vajon miként változhat a nyílászárók piaca a prémium építési szegmensben? A KAV ügyvezetője, Lovász Károly szerint fókuszba kerül az árnyékolás kérdése, valamint kiemelten fontos, hogy az építtetők stabil háttérrel és megfelelő szakembergárdával rendelkező cégeket válasszanak.
Show more
2023 / 01 / 02
Közösségi gasztrotér, ahol a kint és bent fúzióját KAV üvegportálok segítik
A BABA Budapest nem csupán étterem, hanem egy olyan tér, ahol minden napszakban otthon érezhetjük magunkat. A tervezés fő szempontjai a kint-bent átjárhatósága és a valódi közösségi élmény átélhetősége voltak. A hely vezető tervezőjével, Fónagy Dórával designstratégiát nézegetve beszélgettünk a BABA egyik asztalánál ülve, és közben mi magunk is átéltük, miért nyújt valóban egyedi élményt itt lenni.
Show more
2022 / 12 / 20
Egy hibátlan épület KAV nyílászárókkal
A panoráma a lelke, az üvegfelületek pedig az egyik fő szervezőeleme annak a kivételes formavilágú villának, amin az Etna és a KAV munkatársai közösen dolgoztak. Az épület érdekességeiről és a megvalósulás folyamatáról Ziszidisz Nikosszal, a kivitelezést végző Etna Kft. ügyvezetőjével beszélgettünk. 
Show more
2022 / 11 / 17
Cölöpökre épített középkori világ az üvegtornyok árnyékában
Az ALUTA - mint a hazai alumínium homlokzatépítők és nyílászáró gyártók egyetlen hazai szakmai egyesülete - minden évben szervez bel- és külföldi tanulmányutakat tagjai számára. Idén a közel 18 millió lakosú Hollandiába vezetett a külföldi utunk, mely során kiváló szervezéssel sikerült jelentős mennyiségű különleges épületet meglátogatnunk. Csapatunk Amszterdam és Rotterdam városait vette górcső alá, mely során az európai és a gyarmati történelem, a művészettörténet és a mérnökkultúra máshol nem látható egyvelege tárult a szemünk elé. Ha cölöpre épített városról beszélünk, legtöbbször mindenkinek Velence jut az eszébe. Pedig Amszterdam is így épült, mi több, így épül ma is. A jórészt tengerszint alatti autómentes belváros hajózható csatornákkal szabdalt kajla középkori házsorai, mint egymásra borult részeg gyufás skatulyák mutatják sok száz éve büszke arcukat a történelmi viharoknak. Túlélték a tűzvészeket, a pestist és az árvizek sokszori támadását, és tessék itt vannak sok száz éve. Azt súgják a ferde falak, hogy így kell az értéktelen mocsár helyén mérnöki tudással gátakat és csatornákat, raktárakat és egy jól lakható várost, hova tovább országot építeni.
Show more
2022 / 11 / 11
Költő Kert: Olyat építeni, amire elsőre azt mondják, lehetetlen!
Szervesen megjeleníteni az építészetben a művészetet, és valódi élménnyé tenni a lakóépületen belüli létezést. Ebben a szellemben készült el a nemcsak vizuális megjelenésében, de részletiben is számos különleges megoldással operáló, budai Költő Kert projekt, melynek nyílászárós megoldásait a KAV készítette. A világszinten is különlegesnek számító épületegyüttesről Ziszidisz Nikosszal, a végső kivitelezést végző ETNA Kft. ügyvezetőjével beszélgettünk.
Show more
2022 / 10 / 20
Hatalmas üvegfalak egy lenyűgöző adottságú villában
Az üveg a lelke annak a villának, amit Koch Péter építész, a Nara Stúdió vezetője tervezett. A különleges formavilágú épület lebegő hatását a szinte végtelennek tűnő üvegfelülettel érték el, ami a tulajdonosnak megadja a tökéletes panorámát és a környezettel való kapcsolat semmivel sem összehasonlítható szabadság érzését.
Show more
2022 / 10 / 07
The relationship between aluminium doors and windows and the façade
In parallel with the advent of the latest aluminium door and window solutions, including filigree case systems and large glass surfaces, façades have also been transformed in the family home market. In addition to functionality, design also plays a key role in more and more buildings. However, architects rarely involve professionals in the process of designing doors, windows and façades. According to Krisztián Vatai, executive director of Facade Design & Building, who is engaged in the design, construction and production of façades, a change of attitude and education is needed to change this.
Show more
2022 / 09 / 22
A nyílászárók a modern építészet alapjai – beszélgetés Hoffmann György építésszel
Hatalmas, transzparens üvegfelületek, amelyek szinte közvetlen kapcsolatot teremtenek a környezettel. Hoffmann György építész azt vallja, a modern építészetben már nincs szükség falakra, hiszen a nyílászárók és a pillérek el tudják látni a tartószerkezeti funkciókat is. Beszélgetésünkből az is kiderül, vajon mi határozza meg leginkább az építész-tervezői gondolkodást és mi kell ahhoz, hogy a megrendelő és a tervező közös nyelvet beszéljen.
Show more
2022 / 09 / 01
The key to the realisation of large-scale glass structures is thinking together
Huge glass structures are definitive elements of modern buildings. It is therefore especially important that architects create the plans while thinking together with sector designers. On the questions arising while designing and constructing glass façades, we spoke with chartered architect György Mihály Stocker, reader in the BUTE and vice-president of ALUTA, who played an outstanding role as specialist consultant in the construction of the Hungarian House of Music in its present form.
Show more
2022 / 08 / 18
The architectural design of glass structures demands special expertise
Although one of the most modern façade elements is glass, numerous problems can arise during the design process if the glass structures used have not been properly thought through. As to what makes these glass structures special, and why it is important for competent sector designers to deal with these building elements even during planning, we spoke with chartered architect György Mihály Stocker, reader in the BUTE Faculty of Civil Engineering, and vice-president of ALUTA.
Show more
2022 / 08 / 11
The market for shading in Hungary
Although, in the past, residential properties tended to be built in Hungary without shading, today it is a priority in the design process. Due to climate change, it is just as important for property to provide an optimal thermal performance in the summer period as it is during winter. For this reason, KAV began designing customised shading. Of course, when introducing an innovation, we need to take into account the nature of the Hungarian market. KAV’s Managing Director, Károly Lovász, talks about the most exciting developments.
Show more
2022 / 08 / 04
Development by KAV of customised shades
The hot and dry summers experienced over the last few years due to climate change have made suitable shading solutions ever more important. However, the standard systems available on the market do not meet individual customer needs either in terms of movement mechanisms or their form. That is why KAV’s engineers are offering customised aluminium shades that reflect contemporary trends in building. Károly Lovász, Managing Director of KAV, provides an insight into these special solutions.
Show more
2022 / 07 / 04
Acél nyílászárók alkalmazási lehetőségei családi házakon
A lakóépületek építészeti trendjeinek változásával egyre nagyobb üvegfelületek jelennek meg az ingatlanokon, miközben a keretrendszerek méretigénye csökken. Így egyre többször merül fel az eddig csak a kommunális építési kultúrában jelenlévő acél nyílászárók használata. Arról, hogy milyen esetekben érdemes alumínium nyílászárók helyett acél nyílászárót választani, és mit tud ez a termékkör, Lovász Károllyal a KAV Hungária ügyvezetőjével beszélgettünk.
Show more
Két KAV-épületet díjazott az ALUTA
Az elmúlt évek sikerei után idén két KAV-épületet díjaztak a magyar alumínium nyílászáró- és homlokzatgyártók egyetlen elismerésén.  Az ALUTA Nívódíjjal „kisprojekt”, azaz lakóépület kategóriában a KAV mártonhegyi „Költő Kert” épületcsoportját, míg külföldi „nagyprojekt” kategóriában az izlandi Marriott Hotellel kapcsolatos speciális nyílászárós megoldásainkat ismerték el.
Show more
2022 / 05 / 26
Aluminium windows and doors and the gluing technique
Unique windows and doors, large glass surfaces and narrow frames would not have become part of our building culture without developments in gluing technology. We talked to Gábor Farkas, head of the industrial glue technology division at Sika Hungária Kft., about the special fixing and sealing processes and innovations that have emerged in this field over the past decade. The cooperation between KAV and Sika goes back many years. In the beginning, they only supplied sealing materials for glass-to-glass connections made on-site, but today they supply KAV's factory workers and installation team with special materials and tools, and also train our engineers.
Show more
2022 / 05 / 05
Development by KAV of aluminium doors and windows with an all-glass look
Optivison© is unique in Hungary. (KAV is the only player in the small and medium-sized business sector to have developed aluminium doors and windows with an all-glass look for family homes.) Apart from KAV, no one among small and medium-sized enterprises has developed all-glass look aluminium fenestration for family houses. The system was designed to respond to the needs of our customers: we made the frame flush with the glass by rethinking the structure of tilt and turn windows and balcony doors. Our solution creates a ‘glass wing’ effect, making Optivison© systems the trend-setting doors and windows for modern family homes.
Show more
2022 / 04 / 11
Those about whom who nobody ever talks, or the eminences of manufacturing preparation
KAV's customers come into contact with several of our colleagues in the bidding, preparation and construction processes in the course of a job. These are our sales and estimation colleagues, our technical and manufacturing preparation engineers, our project engineers, and then our installation specialists. It is very rare that the end-user comes into contact with the manufacturing preparation engineers. In this article, we’d like to describe the work of these professionals in connection with the Continental Golf Club construction project.
Show more
2022 / 03 / 21
Aluminium door and window systems for a golf club extension
From almost the first pencil stroke, KAV's staff cooperated with Kroki Studio on the extension of the Continental Golf Club. This included a jointly designed support structure, custom latched line-up and skylight connections, amongst other elements of the exclusive building. We spoke to András Göde, one of the founders of Kroki, about the joint work, what it is like to work on the basis of each other's ideas and the interesting aspects of the project.
Show more
References

WE DESIGN AND CONSTRUCT MEETING THE UNIQUE REQUIREMENTS OF OUR CUSTOMERS, IN TERMS OF DOORS, WINDOWS AND FACADES

01
ENDLESS GLASS FACADE OVERLOOKING THE CAPITAL
Show
01
02
POETS GARDEN VILLAS: A GROUNDBREAKING EXCLUSIVE RESIDENTIAL BUILDING IN HUNGARY
Show
02
03
Unique aluminium door and window systems at the Continental Golf Club
Show
03
04
KAV doors and windows in the Marriott Hotel in Iceland
Show
04
05
Aluminium façade with curves and custom angles
Show
05
06
Metal doors and windows in a semi-natural building
Show
06
07
The discretion of aluminium doors and windows in a special residential building
Show
07
08
Where minimalistic design meets the golden section
Show
08
KAV Solutions
KAV HomeDreamMinimalDesign

KAV Home

Show

Dream

Show

Minimal

Show

Design

Show
Opinions

WE CREATE THE DESIGN AND THE CONSTRUCTION METHOD FOR YOUR SPECIAL WINDOW, DOOR AND FACADE NEEDS. WE DESIGN. WE TAKE RESPONSIBILITY

01
07
The Architect needs to think with the door and window specialist
Our business partner said
Ziszidisz Nikosz
Managing Director of Etna Kft
Show more
We make our decisions based on local characteristics
Our business partner said
Ádám István
Managing Director of Alukönigstahl Hungary
Show more
Building management systems today may provide the most positive added value in the areas of ventilation and cooling
Show more
Finding the right solution for the project
Our business partner said
Nagy Zoltán
Head of Reynaers Hungary
Show more
A house where the doors and windows shaped the design process
Art consultant said
Városi Gábor
art consultant
Show more
Reflecting the environment with closing systems
Architect said
Lenzsér Péter
architect
Show more
A facade is not a private matterv
Architect said
Fegyverneky Sándor
architect, president of ALUTA
Show more
Professional
Awards
Professional Awards 1 Professional Awards 2 Professional Awards 3
Professional Awards 1 Professional Awards 2 Professional Awards 3