INFORMÁCIÓ ÉS AJÁNLATKÉRÉS
INFORMATION AND QUOTATION
Vissza
Andrey-Klymenko-Reynaers-Aluminium
2020 / 08 / 05
Kezdőlap > Hírek > A célunk a folyamatos növekedés

A célunk a folyamatos növekedés

A belga székhelyű Reynaers Európa piacvezető vállalata a fenntartható és innovatív alumínium nyílászáró-rendszerek fejlesztése és forgalmazása terén. A világszerte ismert cég minden más piacon is a legmeghatározóbb szereplők közé tartozik. A KAV-val az izlandi Marriott Hotel Edition homlokzati megoldásainak kivitelezése volt az első nagy közös projektjük, amit azóta több együttműködés követett. Sajátos cégkultúrájuk meghatározó pillérei a fenntarthatóság, az innováció és az egyedi igényekre szabott megoldások. A legfontosabb irányokról és fejlődési lehetőségekről Andrey Klymenkóval, a Reynaers Aluminium közép-kelet-európai vezetőjével beszélgettünk.

A Reynaers milyen lehetőségeket lát a magyar nyílászárós piacon, miért tartották fontosnak, hogy 2018-ban újranyissák a budapesti irodájukat?

A Reynaers egy családi irányítású globális vállalat, az összes jelentősebb piacon jelen vagyunk, Európa pedig kiemelten fontos számunkra. Kontinensünkön piacvezetők vagyunk bizonyos alumínium nyílászárók területén, de mindenhol legalább a második vagy harmadik legfontosabb szereplője vagyunk az építési világnak. Versenyképességünk a kiemelkedő és folyamatosan megújuló termékpalettánknak köszönhető, valamint a kiemelkedően jó ár-érték aránynak. A magyar piac a mérete és a lehetőségei miatt is fontos számunkra, növekedést mutató beruházási és ingatlanfejlesztési tevékenység zajlik ott, így nyilvánvaló igény lett, hogy ismét jelen legyünk állandó csapattal, irodával és szolgáltatásokkal is. Ezen piaci adottságok cégünk növekedésének egyik alappillérét jelentik. A magyarországi tevékenységünk szerencsére gyors és folyamatos növekedést mutat, ami természetesen aprólékosan átgondolt, dinamikus stratégiai és ügyfél-orientált működésen alapul. 

Vezetőként hogyan látja a magyarországi csapat munkáját?

Nemrégiben Budapesten voltam, több találkozóm is volt ügyfelekkel és piaci szereplőkkel, hiszen vállalatunknál a kapcsolattartás kiemelten fontos. A megbeszéléseimen az ügyfelek is kiemelték, hogy mennyire elégedettek a budapesti irodában dolgozó csapatunk által nyújtott szolgáltatással és tanácsadói támogatással. Megbeszéléseim után úgy gondolom, a budapesti irodánk szolgáltatásai kiválóak. Cégünk működési filozófiájának alapja, hogy mindenhol helyiek dolgozzanak a napi folyamatokban, akik belülről ismerik az adott piacot, anyanyelven tudnak beszélni a hozzánk fordulókkal. Bár globálisan gondolkodunk, a lokális szempontokat, helyi igényeket mindig kiemelten kezeljük. Többször tapasztaltam, hogy a magyar csapat mind tudásában, mind hozzáállásában kiemelkedő, jó irányba haladunk.

A KAV-val több közös projektjük van, így ismeri a céget. Milyen tanáccsal látna el bennünket, hogy továbbra is megőrizzük elsőbbségünket a magyar lakóépületi alumínium nyílászárós piacon?

A célunk úgy gondolom, megegyezik: folyamatos innovációra alapozva szeretnék folytatni a növekedést.  Ez az egyetlen út ahhoz, hogy egy versenyképes vállalatot építsünk. Amikor Károllyal, a KAV ügyvezetőjével találkozunk, mindig beszélgetünk a növekedési potenciálokról és az életképesség kritériumairól. Többször említettem már neki, hogy a fejlődés egyik útját abban látom, hogy az izlandi próbatételük mintájára nagyobb otthoni projektekbe is belekezdjenek. Kell, hogy felül tudják múlni az előző eredményeiket. Ez folyamatos stratégiai és pénzügyi előre gondolkodást igényel, és olykor túl kell lépni a korábbi elképzeléseiken. Az említett külföldi projektünk, a reykjaviki Marriott Hotel Edition munkálatai közben is meglepve tapasztaltam, a KAV-nál mennyire meghatározóak a növekedési törekvések, és milyen gyorsan tudnak reagálni egy újfajta feladatra. Az exkluzív családi házas piacon már példaértékű belső sztenderdek alapján működnek, de legyünk őszinték, ez egy elég kiszámíthatatlan üzleti terület. Nagyon sok minden függ az építtetőktől, akik a saját lakókörnyezetüket tervezik, kimagasló igényekkel rendelkeznek és szeretnek mélyen belelátni a folyamatokba, ez pedig gyakran jelentősen lassítja a munkát. Így ezen a piacon nagyon nehéz előre tervezni, rengeteg rugalmasságot igényel a belsős és alvállalkozó szakemberektől. Továbbra is úgy gondolom, hogy a KAV-nak nyitni kellene a nagyobb beruházások irányba, hiszen annak világában is van olyan szegmens, ahol kamatoztatni tudják a speciális hozzáállásukat és munkamódszerüket. Kiszámíthatóbb és tervezhetőbb lenne, valamint növekedés serkentő pillére lehet a cég működésének, megtartva természetesen az exkluzív családi házas fókuszt is. A Reynaearsnak teljes, speciálisan a lakóépületekre kifejlesztett termkcsaládja is van, de nyitottak vagyunk az egyedi igények teljesítésére is, ami szintén kapcsolódási lehetőség lehet a két cég között.

Hogyan jellemezné a Reynaers jelenlegi termékstruktúráját?

Az innováció, a folyamatos megújulás cégfilozófiánk egyik meghatározó eleme, ezért egy nagy létszámú csapat dolgozik náluk a trendek követésén és a termékfejlesztésen, a kutatás-fejlesztésbe pedig kiemelten sokat invesztálunk. Így szinte folyamatosan frissítjük a termékeinket és új megoldásokat is tervezünk. A vásárlók, a tervezők és az építészek ezeket az újdonságokat a honlapunkon folyamatosan nyomon tudják követni. Széleskörű és innovatív megoldásaiknak, valamint az egyedi árképzésünk miatt versenyképesek vagyunk, és ezt a jövőben is szeretnénk megtartani. Folyamatosan szükség van az újdonságokra, a fejlesztésekben látjuk a jövőnk. Célunk, hogy mi határozzuk meg a trendeket az alumínium nyílászárók piacán.

Ha már a kutatás-fejlesztést említette, mit gondol a KAV folyamatban lévő fejlesztéseiről?

Ismerve a vevőink igényeit azt gondolom, hogy a KAV szakemberei nagyon jó irányba indultak el a saját fejlesztéseik területén, valós igényekre próbálnak kivitelezhető és tetszetős megoldásokat találni. Emellett fontos megemlíteni azt is, hogy sokszor a mi termékeinken hajtanak végre olyan módosításokat, amelyek a megrendelőik egyedi igényeire adnak választ.

Ha már ezt említette, hogyan tudja támogatni a Reynaers a KAV-ot az egyéni fejlesztési törekvéseiben?

Ez a fajta munkamódszer egyfajta „vevői intimitást” igényel. Tehát nagyon meg kell ismerniük ahhoz a piaci- vagy egyéni igényeket, hogy tényleg a legrelevánsabb megoldást találják meg, ez egészen kivételes hozzáállást és munkamódszert igényel. Mi is szoros kapcsolatban vagyunk a vevőinkkel, itt is párhuzam látszik a két cég gondolkodása között. Maximálisan támogatni tudom azokat az irányokat, amikor a sztenderd termékeket innovatív módon kombinálják, a KAV-nál pedig nagyon tehetséges csapat dolgozik ezen, ez a fajta gondolkodás pedig láthatóan a versenyképességük egyik kulcsa. Tudni érdemes, hogy a mi termékpalettánk alkalmas az egyedi alkalmazásra is, hiszen a versenytársaktól eltérően a termékek fejlesztésekor valóban komplex rendszerstruktúrákban, így alkatrészcsoportok illeszthetőségében és szétválaszthatóságában gondolkodunk. A fejlesztési stáb sokszor hasonló attitűddel áll az egyedi vevői igényekhez, mint a KAV. Kiemelném az új második generációs Hi-Finity keret nélküli tolóajtó rendszerünket, ami az építészeknek és a designereknek rengeteg lehetőséget tartogat, egyedi mérethatárokkal, technikai megoldásokkal, motorizálással és megnövelt alkalmazási szabadsággal. A KAV is szép számmal használja a Hi-Finity termékeinket egyedi alkalmazásmóddal, komoly munkákat valósítottak meg.

A piacon tapasztal lényegi változásokat az utóbbi időben?

A koronavírus-járvány azért néhány változást hozott az előre jósolt trendekben. Egyre inkább az látszik, hogy a jövő az érintésmentességet kínáló rendszereké, tehát a motorizáltság kiemelten fontos szempont lesz a legtöbb beruházásnál. A fogantyúk területén is várhatók innovációk, melyek szintén az érintés- és vírusmentességet garantálják. Személyiség- és beruházásfüggő is azt hiszem, hogy ki milyen trendeket követ, vannak, akik hatalmas keretnélküli tolóajtókat szeretnének, másoknak a hagyományos megjelenés vagy éppen az innovatív homlokzati megoldások fontosak. Nekünk mindenfajta igényre választ kell adnunk. A kialakult helyzet miatt megváltozott igényekre reagálva a kutatás-fejlesztési csapatunk is számos friss ötleten dolgozik, izgalmas termékek várhatók.

Szerző
Magócsi Anikó
TovábbiHírek
01
020
2022 / 06 / 09
JANSEN-acél-nyílászáró-homlokzat-ablak-íves-hőhídmentes
Acél nyílászárók alkalmazási lehetőségei családi házakon
A lakóépületek építészeti trendjeinek változásával egyre nagyobb üvegfelületek jelennek meg az ingatlanokon, miközben a keretrendszerek méretigénye csökken. Így egyre többször merül fel az eddig csak a kommunális építési kultúrában jelenlévő acél nyílászárók használata. Arról, hogy milyen esetekben érdemes alumínium nyílászárók helyett acél nyílászárót választani, és mit tud ez a termékkör, Lovász Károllyal a KAV Hungária ügyvezetőjével beszélgettünk.
Bővebben
2019 / 09 / 12
Reykjavik-Mariott-Reynaers-aluminium-homlokzat-fassad-glass-KAV-Hungaria-Gluggar
Épül Reykjavik – bejárás a Marriott Edition Hotel építkezésén
Munkatársaink tervezik, gyártják és szállítják Izland fővárosába az eddigi legkomplexebb szállodaépítési projekt homlokzati nyílászáróit és alumínium épületelemeinek döntő többségét.
Bővebben
2021 / 10 / 22
Schüco-alumínium-egyedi-bejárati-ajtó-tolóajtó-ablak-emelő-toló-KAV-minimal-house-kültér-exterior
Alumínium nyílászáró családi házra
A KAV több mint nyolcéves privát lakóépületi szektorban történő aktív működése során ugrásszerűen növekedett az alumínium nyílászárók térfoglalása a hazai családi házas piacon. Beszállítók mondják, hogy mivel cégünk volt az első Magyarországon, aki kifejezetten alumínium ablakot, ajtót és tolóajtót kínált lakóépületre, méltán nevezhető e terület úttörőjének. De honnan és hová jutottunk 2013 óta, milyen evolúciója volt ennek az építőipari területnek?
Bővebben
2019 / 04 / 26
Schüco-alumínium-bejárati-ajtó-ujjlenyomat-olvasó-fogantyú-KAV-minimal-house-beltér-előtér-előszoba-interior
Miért érdemes alumínium bejárati ajtót választani?
Egy ház építése vagy felújítása során az építtetőkben és az építészekben is felmerülhet az a kérdés, hogy mikor érdemes az alumínium bejárati ajtó mellett dönteni. A tartósság mellett a legfőbb érv az lehet, hogy az alumíniumból olyan méretek és megoldások valósíthatók meg, amit sem a fa, sem a műanyag nem tesz lehetővé.
Bővebben
2021 / 07 / 21
kisber-uzem-kav-hungaria
Egyedi nyílászárók gyártása a KAV üzemében
A legtöbb alumínium nyílászárót forgalmazó hazai cég nem rendelkezik saját gyártókapacitással. A KAV impozáns gyártó üzemében azonban akár a lehetetlennek tűnő profilcsatlakozásokat is képesek megoldani. Itt készülnek a Schüco vagy Reynaers profilelemek tovább gondolásai, és azok a teljesen egyedi nyílászárós megoldások, amelyeket a KAV mérnökei terveznek és fejlesztenek. A KAV kisbéri üzemének vezetőjével Herbut Alberttel a gyártási folyamatokról és az üzem működéséről beszélgettünk.
Bővebben
2022 / 09 / 01
Stocker-György
A nagyvonalú üvegszerkezetek megvalósításának kulcsa a közös gondolkodás
A hatalmas üvegfelületek a modern épületek meghatározó elemei. Ezért is kiemelten fontos, hogy az építészek a szakági tervezőkkel együtt gondolkodva alkossák meg a terveket. Az üveghomlokzatok tervezése és kivitelezése során felmerülő kérdésekről Stocker György Mihály, okleveles építészmérnökkel, a BME egyetemi docensével, az ALUTA-alelnökével beszélgettünk, akinek szaktanácsadóként kiemelt szerepe volt abban, hogy a Magyar Zene Háza a jelenlegi formájában valósulhatott meg.
Bővebben
2019 / 10 / 24
kav-production-unit-in-kisber
KAV gyáregység Kisbéren
Cégünk beruházásba kezdett a Komárom-Esztergom megyei Kisbéren. A gyártási feladatok mellett számos előkészítői és tervezői munkát is a város közelében lévő, közel 3 hektáros telephely gyáregységében és azok irodáiban fogunk megvalósítani. Az új speciális nyílászáró üzem lehetőségeibe és a jövőbeli tervekbe Lovász Károly, a KAV ügyvezetője nyújt betekintést.
Bővebben
2022 / 07 / 13
Jansen-acél-nyílászáró-beltéri
Nagyméretű, látványos nyílászáró rendszerek acélból
A KAV az acél homlokzati és beltéri nyílászárók gyártásával tovább szélesíti termékpalettáját. A JANSEN acél rendszerek gyártásánál beszállító partnerünk, az Alukönigstahl. Az acél rendszerelemek lehetőségeiről és tulajdonságairól Tornóczky Mónika építészmérnökkel, a JANSEN rendszerek termékmenedzserével beszélgettünk. Célunk, hogy segítséget nyújtsuk ennek a széles felhasználói bázissal rendelkező termékkör megértéséhez.
Bővebben
2017 / 10 / 30
Schüco-alumínium-tolóajtó-ablak-emelő-toló-KAV-üveg-üveg-sarok-Schlotterer-80D-raffstore-minimal-house-kültér-udvar-medence-terasz-exterior
Örökpanorámás minimál ház Budán
Beszélgetés az építtetővel
Bővebben
2020 / 03 / 30
we-will-come-out-of-this-situation-even-stronger
Erősebben fogunk kijönni ebből a helyzetből
A koronavírus-járvány megfékezése miatti intézkedések nem várt helyzeteket teremtettek életünk és a gazdaság szinte minden területén. Hogyan lehet ebben a helyzetben versenyhelyzetet kibíró, proaktív és megoldásra törekvő, mégis hatékony eljárásokat bevezetni az ügyféligények kiszolgálásának érdekében? A KAV-nál történt változásokról Lovász Károly, a cég ügyvezetője számol be.
Bővebben
2021 / 11 / 15
Alumínium nyílászárók: mi a fontosabb a design vagy a funkcionalitás?
Alumínium nyílászárók: mi a fontosabb a design vagy a funkcionalitás?
Alumínium nyílászáró választása, homlokzat tervezésekor sokakban felvetődhet a kérdés, mi legyen a döntésünk szempontja: a design vagy a funkcionalitás? „A forma követi a funkciót” szólás ugyanis mára többszörösen átértelmeződött az építészek fejében, sokszor mindent alávetnek a külcsínnek, így a design öncélú tervezési elvként jelenik meg. Építészeket kérdeztünk arról, számukra mi a fontosabb szempont, ketté kell-e választani a design és a funkcionalitás kérdését.
Bővebben
2022 / 10 / 20
Reynaers-hifinity-minimal-interior-luxury-glass-keret-nelkuli-sliding-door
Hatalmas üvegfalak egy lenyűgöző adottságú villában
Az üveg a lelke annak a villának, amit Koch Péter építész, a Nara Stúdió vezetője tervezett. A különleges formavilágú épület lebegő hatását a szinte végtelennek tűnő üvegfelülettel érték el, ami a tulajdonosnak megadja a tökéletes panorámát és a környezettel való kapcsolat semmivel sem összehasonlítható szabadság érzését.
Bővebben
2018 / 11 / 06
Schüco-alumínium-emelő-toló-erkélyajtó-ajtó-ablak-nappali-üveg-építészet-minimal-house-beltér-interior
Egy időtlen, trendektől és aktuális irányzatoktól mentes ház
Víz és természet közelében épült fel az az ingatlan, amelynek legfőbb jellemzői a teljes átláthatóság, a letisztultság és a harmónia. Az egyedi formákkal, nagyon magas minőségben megvalósuló ház kompromisszummentesen készülhetett el. A folyamatról Pintér Györggyel, a ház tulajdonosával beszélgettünk.
Bővebben
2019 / 11 / 28
dubai-the-city-of-superlatives
Dubai a legek városa
Dubai napjainkban a világ leggyorsabban fejlődő városa, amely néhány évtized alatt szinte a semmiből épült fel. Itt található a világ legmagasabb épülete, a 828 méter magas Burj Kalifa, repterét a legdinamikusabban fejlődő jelzővel szokták illetni, mesterséges szigetei és lélegzetelállító építményei évente turisták millióit vonzzák a városba. A folyamatosan épülő és fejlődő Dubai ráadásul 2020-ban az Expo színhelye is lesz. Az idén 20 éves ALUTA Egyesület szakmai útja ebbe az innovatív építészeti irányokat mutató metropoliszba vezetett.
Bővebben
2021 / 08 / 05
alumínium-nyílászáró-gyártás-Reynaers-Schüco-cnc-automatizálás-ipar40-ablakgyár-ablakgyártó-üzem-tárolás-üveg-üvegragasztás
Így készülnek az alumínium nyílászárók
Vajon hogyan készül egy alumínium keretes ablak vagy ajtó? Mi történik a megmunkálócentrumban? Hogyan marják, vasalják, munkálják elő az alumínium nyílászárókat a gyártás folyamán? Mekkora üvegfelületet lehet legyártani? És vajon hogyan kell összeállítani egy ablakot? Ezekre a kérdésekre is választ kapunk a Mesterember című műsorban, amely az alumínium nyílászáró gyártó munkáját mutatja be.
Bővebben
2024 / 03 / 25
Reynaers-aluminium-nyilaszaro-ablak-toloajto-emelo-tolo-ajto-minimal-homlokzat-lezervagott-lemez-burkolat-koburkolat-uveg-epiteszet-kert-exterior
Kortárs homlokzat egyedi formanyelven
Mértékletes elegancia. Talán ez a legjobb kifejezés ami eszünkbe juthat e budapesti referenciánkhoz közelítve, mely egy minimalista épület alumínium nyílászárókkal, egyedi homlokzattal és árnyékolással.
Bővebben
2021 / 12 / 03
Schüco-alumínium-szellőző-szárny-beépített-falburkolat
Egyedi nyílászárók kiegészítő megoldásai
Alumínium nyílászáró elemekkel a legkönnyebb egyedi homlokzati igényeket kiszolgálni. Köztudott, hogy a könnyűfém alapanyag statikai tudása, kompozitokkal való együttműködése, az akár végletes üvegméretek befogadása, a rendszeranyagok PVC- és fa nyílászárókat megszégyenítő variábilis lehetőségei, homlokzatburkolatokkal megvalósítható rendszerintegritása teszi a piacon egyedülállóvá ezt a termékspektrumot.
Bővebben
2020 / 10 / 14
Schüco-alumínium-keret-nélküli-tolóajtó-PD77-slide-door-frameless-üvegfal-üveg-üveg-sorolás-nappali-beltér
Alumínium nyílászáró rendszerek családi házakra és projektre
KAV Home néven új, kifejezetten családi házakra és lakóépületi projektre kialakított alumínium ablakokat és ajtókat kínálunk. Mivel a homlokzati nyílászárók azok az épületszerkezetek, melyekkel a mindennapok során fizikai érintkezésbe kerül az ott lakó vagy dolgozó ember, egyre szélesebb körben választják az alumínium ablakokat, ajtókat azok, akik magas minőségű, tartós és modern megoldásokat keresnek. Hogy miért érdemes alumínium nyílászárót választani, és mik az előnyei ezeknek a rendszereknek, arról Lovász Károllyal, a KAV ügyvezetőjével beszélgettünk.
Bővebben
2019 / 08 / 07
building-management-systems-today-may-provide-the-most-positive-added-value-in-the-areas-of-ventilation-and-cooling
Az épületfelügyeleti rendszerek ma talán a szellőztetésben és a hűtésben-fűtésben tudják a legtöbb pozitív hozzáadott értéket adni
Egy okos ház nem csak az automatizálással könnyíti meg lakói mindennapjait, de bizonyos a megoldások akár az ingatlan környezetre gyakorolt hatását is csökkenthetik, emellett számos védelmi és biztonsági funkciót is elláthatnak. Sorozatunkban az okos otthonok világával ismerkedhetnek meg. Célunk, hogy megfelelő tudás birtokában tudjanak döntéseket hozni, belekezdeni egy ház tervezésébe.
Bővebben
2020 / 01 / 24
Schuco-aluminium-18-PD-FW50-exclusive-window-sliding-door-glass-roof-interior4
A KAV és a Porsche design
Életérzés, megbízhatóság, design és funkcionalitás. Ezek voltak a hívószavak annak a minimál stílusú háznak a kialakításánál, melynek építtetője a tervezés során F.A. Porsche filozófiáját követte.
Bővebben