INFORMÁCIÓ ÉS AJÁNLATKÉRÉS
INFORMATION AND QUOTATION
Vissza
A célunk a folyamatos növekedés
2020 / 08 / 05

„A célunk a folyamatos növekedés”

A belga székhelyű Reynaers Európa piacvezető vállalata a fenntartható és innovatív alumínium nyílászáró-rendszerek fejlesztése és forgalmazása terén. A világszerte ismert cég minden más piacon is a legmeghatározóbb szereplők közé tartozik. A KAV-val az izlandi Marriott Hotel Edition homlokzati megoldásainak kivitelezése volt az első nagy közös projektjük, amit azóta több együttműködés követett. Sajátos cégkultúrájuk meghatározó pillérei a fenntarthatóság, az innováció és az egyedi igényekre szabott megoldások. A legfontosabb irányokról és fejlődési lehetőségekről Andrey Klymenkóval, a Reynaers Aluminium közép-kelet-európai vezetőjével beszélgettünk.

A Reynaers milyen lehetőségeket lát a magyar nyílászárós piacon, miért tartották fontosnak, hogy 2018-ban újranyissák a budapesti irodájukat?

A Reynaers egy családi irányítású globális vállalat, az összes jelentősebb piacon jelen vagyunk, Európa pedig kiemelten fontos számunkra. Kontinensünkön piacvezetők vagyunk bizonyos alumínium nyílászárók területén, de mindenhol legalább a második vagy harmadik legfontosabb szereplője vagyunk az építési világnak. Versenyképességünk a kiemelkedő és folyamatosan megújuló termékpalettánknak köszönhető, valamint a kiemelkedően jó ár-érték aránynak. A magyar piac a mérete és a lehetőségei miatt is fontos számunkra, növekedést mutató beruházási és ingatlanfejlesztési tevékenység zajlik ott, így nyilvánvaló igény lett, hogy ismét jelen legyünk állandó csapattal, irodával és szolgáltatásokkal is. Ezen piaci adottságok cégünk növekedésének egyik alappillérét jelentik. A magyarországi tevékenységünk szerencsére gyors és folyamatos növekedést mutat, ami természetesen aprólékosan átgondolt, dinamikus stratégiai és ügyfél-orientált működésen alapul. 

Vezetőként hogyan látja a magyarországi csapat munkáját?

Nemrégiben Budapesten voltam, több találkozóm is volt ügyfelekkel és piaci szereplőkkel, hiszen vállalatunknál a kapcsolattartás kiemelten fontos. A megbeszéléseimen az ügyfelek is kiemelték, hogy mennyire elégedettek a budapesti irodában dolgozó csapatunk által nyújtott szolgáltatással és tanácsadói támogatással. Megbeszéléseim után úgy gondolom, a budapesti irodánk szolgáltatásai kiválóak. Cégünk működési filozófiájának alapja, hogy mindenhol helyiek dolgozzanak a napi folyamatokban, akik belülről ismerik az adott piacot, anyanyelven tudnak beszélni a hozzánk fordulókkal. Bár globálisan gondolkodunk, a lokális szempontokat, helyi igényeket mindig kiemelten kezeljük. Többször tapasztaltam, hogy a magyar csapat mind tudásában, mind hozzáállásában kiemelkedő, jó irányba haladunk.

A KAV-val több közös projektjük van, így ismeri a céget. Milyen tanáccsal látna el bennünket, hogy továbbra is megőrizzük elsőbbségünket a magyar lakóépületi alumínium nyílászárós piacon?

A célunk úgy gondolom, megegyezik: folyamatos innovációra alapozva szeretnék folytatni a növekedést.  Ez az egyetlen út ahhoz, hogy egy versenyképes vállalatot építsünk. Amikor Károllyal, a KAV ügyvezetőjével találkozunk, mindig beszélgetünk a növekedési potenciálokról és az életképesség kritériumairól. Többször említettem már neki, hogy a fejlődés egyik útját abban látom, hogy az izlandi próbatételük mintájára nagyobb otthoni projektekbe is belekezdjenek. Kell, hogy felül tudják múlni az előző eredményeiket. Ez folyamatos stratégiai és pénzügyi előre gondolkodást igényel, és olykor túl kell lépni a korábbi elképzeléseiken. Az említett külföldi projektünk, a reykjaviki Marriott Hotel Edition munkálatai közben is meglepve tapasztaltam, a KAV-nál mennyire meghatározóak a növekedési törekvések, és milyen gyorsan tudnak reagálni egy újfajta feladatra. Az exkluzív családi házas piacon már példaértékű belső sztenderdek alapján működnek, de legyünk őszinték, ez egy elég kiszámíthatatlan üzleti terület. Nagyon sok minden függ az építtetőktől, akik a saját lakókörnyezetüket tervezik, kimagasló igényekkel rendelkeznek és szeretnek mélyen belelátni a folyamatokba, ez pedig gyakran jelentősen lassítja a munkát. Így ezen a piacon nagyon nehéz előre tervezni, rengeteg rugalmasságot igényel a belsős és alvállalkozó szakemberektől. Továbbra is úgy gondolom, hogy a KAV-nak nyitni kellene a nagyobb beruházások irányba, hiszen annak világában is van olyan szegmens, ahol kamatoztatni tudják a speciális hozzáállásukat és munkamódszerüket. Kiszámíthatóbb és tervezhetőbb lenne, valamint növekedés serkentő pillére lehet a cég működésének, megtartva természetesen az exkluzív családi házas fókuszt is. A Reynaearsnak teljes, speciálisan a lakóépületekre kifejlesztett termkcsaládja is van, de nyitottak vagyunk az egyedi igények teljesítésére is, ami szintén kapcsolódási lehetőség lehet a két cég között.

Hogyan jellemezné a Reynaers jelenlegi termékstruktúráját?

Az innováció, a folyamatos megújulás cégfilozófiánk egyik meghatározó eleme, ezért egy nagy létszámú csapat dolgozik náluk a trendek követésén és a termékfejlesztésen, a kutatás-fejlesztésbe pedig kiemelten sokat invesztálunk. Így szinte folyamatosan frissítjük a termékeinket és új megoldásokat is tervezünk. A vásárlók, a tervezők és az építészek ezeket az újdonságokat a honlapunkon folyamatosan nyomon tudják követni. Széleskörű és innovatív megoldásaiknak, valamint az egyedi árképzésünk miatt versenyképesek vagyunk, és ezt a jövőben is szeretnénk megtartani. Folyamatosan szükség van az újdonságokra, a fejlesztésekben látjuk a jövőnk. Célunk, hogy mi határozzuk meg a trendeket az alumínium nyílászárók piacán.

Ha már a kutatás-fejlesztést említette, mit gondol a KAV folyamatban lévő fejlesztéseiről?

Ismerve a vevőink igényeit azt gondolom, hogy a KAV szakemberei nagyon jó irányba indultak el a saját fejlesztéseik területén, valós igényekre próbálnak kivitelezhető és tetszetős megoldásokat találni. Emellett fontos megemlíteni azt is, hogy sokszor a mi termékeinken hajtanak végre olyan módosításokat, amelyek a megrendelőik egyedi igényeire adnak választ.

Ha már ezt említette, hogyan tudja támogatni a Reynaers a KAV-ot az egyéni fejlesztési törekvéseiben?

Ez a fajta munkamódszer egyfajta „vevői intimitást” igényel. Tehát nagyon meg kell ismerniük ahhoz a piaci- vagy egyéni igényeket, hogy tényleg a legrelevánsabb megoldást találják meg, ez egészen kivételes hozzáállást és munkamódszert igényel. Mi is szoros kapcsolatban vagyunk a vevőinkkel, itt is párhuzam látszik a két cég gondolkodása között. Maximálisan támogatni tudom azokat az irányokat, amikor a sztenderd termékeket innovatív módon kombinálják, a KAV-nál pedig nagyon tehetséges csapat dolgozik ezen, ez a fajta gondolkodás pedig láthatóan a versenyképességük egyik kulcsa. Tudni érdemes, hogy a mi termékpalettánk alkalmas az egyedi alkalmazásra is, hiszen a versenytársaktól eltérően a termékek fejlesztésekor valóban komplex rendszerstruktúrákban, így alkatrészcsoportok illeszthetőségében és szétválaszthatóságában gondolkodunk. A fejlesztési stáb sokszor hasonló attitűddel áll az egyedi vevői igényekhez, mint a KAV. Kiemelném az új második generációs Hi-Finity keret nélküli tolóajtó rendszerünket, ami az építészeknek és a designereknek rengeteg lehetőséget tartogat, egyedi mérethatárokkal, technikai megoldásokkal, motorizálással és megnövelt alkalmazási szabadsággal. A KAV is szép számmal használja a Hi-Finity termékeinket egyedi alkalmazásmóddal, komoly munkákat valósítottak meg.

A piacon tapasztal lényegi változásokat az utóbbi időben?

A koronavírus-járvány azért néhány változást hozott az előre jósolt trendekben. Egyre inkább az látszik, hogy a jövő az érintésmentességet kínáló rendszereké, tehát a motorizáltság kiemelten fontos szempont lesz a legtöbb beruházásnál. A fogantyúk területén is várhatók innovációk, melyek szintén az érintés- és vírusmentességet garantálják. Személyiség- és beruházásfüggő is azt hiszem, hogy ki milyen trendeket követ, vannak, akik hatalmas keretnélküli tolóajtókat szeretnének, másoknak a hagyományos megjelenés vagy éppen az innovatív homlokzati megoldások fontosak. Nekünk mindenfajta igényre választ kell adnunk. A kialakult helyzet miatt megváltozott igényekre reagálva a kutatás-fejlesztési csapatunk is számos friss ötleten dolgozik, izgalmas termékek várhatók.

Szerző
Magócsi Anikó
További Hírek
01
020
2022 / 08 / 11
Az árnyékolók piaca Magyarországon
Az árnyékolók piaca Magyarországon
Bár korábban még jellemző volt Magyarországon, hogy árnyékolás nélkül tervezzenek lakóingatlanokat, ma már elkerülhetetlen, hogy ez is kiemelt elem legyen a tervezési folyamatban. A klímaváltozás miatt ugyanis az ingatlan optimális hőháztartásának biztosítása a téli és nyári időszakban egyaránt fontos. A KAV emiatt egyedi árnyékolók tervezésébe fogott. Természetesen egy újítás bevezetésekor alaposan körül kell járni a hazai piac jellemzőit. A legizgalmasabb jelenségekről Lovász Károllyal, a KAV ügyvezetőjével beszélgettünk.
Bővebben
2023 / 01 / 02
Közösségi gasztrotér, ahol a kint és bent fúzióját KAV üvegportálok segítik
Közösségi gasztrotér, ahol a kint és bent fúzióját KAV üvegportálok segítik
A BABA Budapest nem csupán étterem, hanem egy olyan tér, ahol minden napszakban otthon érezhetjük magunkat. A tervezés fő szempontjai a kint-bent átjárhatósága és a valódi közösségi élmény átélhetősége voltak. A hely vezető tervezőjével, Fónagy Dórával designstratégiát nézegetve beszélgettünk a BABA egyik asztalánál ülve, és közben mi magunk is átéltük, miért nyújt valóban egyedi élményt itt lenni.
Bővebben
2022 / 11 / 11
Költő Kert: Olyat építeni, amire elsőre azt mondják, lehetetlen!
Költő Kert: Olyat építeni, amire elsőre azt mondják, lehetetlen!
Szervesen megjeleníteni az építészetben a művészetet, és valódi élménnyé tenni a lakóépületen belüli létezést. Ebben a szellemben készült el a nemcsak vizuális megjelenésében, de részletiben is számos különleges megoldással operáló, budai Költő Kert projekt, melynek nyílászárós megoldásait a KAV készítette. A világszinten is különlegesnek számító épületegyüttesről Ziszidisz Nikosszal, a végső kivitelezést végző ETNA Kft. ügyvezetőjével beszélgettünk.
Bővebben
2021 / 01 / 14
Az alumínium nyílászáró és a rugalmas üzleti modell
Az alumínium nyílászáró és a rugalmas üzleti modell
Egyedi nyílászárókra specializálódott cégként a KAV folyamatosan az innovációra, a megújulásra törekszik megtartva azokat az értékeket, amikre építeni érdemes. A Gamechangers szakmai közösség tagjaként a legjobb üzleti, szervezeti gyakorlatok megosztására törekszünk. A kezdeményezés alapítójával, Csóti Gáborral, arról beszélgettünk, a koronavírus-járvány miként változtatta meg a vállalkozások működését, és milyen irányt érdemes követni ebben a nehézségekkel teli időszakban. Hogyan indult ez a szakmai közösség, mi volt a
Bővebben
2021 / 11 / 05
Tolóajtó alumíniumból 1.
Tolóajtó alumíniumból 1.
Alumínium tolóajtó cikksorozatunk részeiben a piacon megtalálható egyenes és tört vonalú üvegfalak tervezési lehetőségeit, működési mechanizmusait és nyitási módjait vesszük górcső alá. Cikkünkben a tolóajtó típusokat vizsgáljuk és két cikkben rendszerezzük mozgatási elv szerint, itt a toló-, emelő-toló, bukva-toló rendszerekre térünk ki alaposabban, majd a következő két cikkben megjelenés és nyitási felületek szerint csoportosítunk.  A harmonika ajtókat ebben a sorozatban nem érintjük, az egy külön fejezet tárgya lesz.
Bővebben
2021 / 10 / 21
Alumínium függönyfal ívekkel, nagy méretű üvegfelületekkel
Alumínium függönyfal ívekkel, nagy méretű üvegfelületekkel
A svábhegyi Református Óvoda alumínium nyílászáró gyártási és telepítési munkáiban az egyik legnagyobb kihívást a tervezés jelentette, hiszen több mint 700 egyedi térszöget kellett kiszámolni a nemcsak alapjaiban szegmensíves, hanem elemei alsó és felső éleiben is tört, alumínium függönyfal megvalósításához. A folyamatról Erdélyi Zoltánnal, a KAV senior mérnökével beszélgettünk.
Bővebben
2019 / 05 / 22
A szélnyomás a legnagyobb kihívás az Izlandra tervezett nyílászáróknál
A szélnyomás a legnagyobb kihívás az Izlandra tervezett nyílászáróknál
Reykjavík egyik szimbolikus épülete, a Harpa közelében épül a Marriott Hotel, amelynek nyílászárós megoldásaiban cégünk is közreműködik. Az izlandi építészet és a sziget időjárási körülményei az itthonitól eltérő rendszereket igényelnek, így a KAV csapata – többek között a beépíthetőséget és a szigetelési szempontokat figyelembe véve – ennél a munkánál még új prototípust is tervezett. A részletekről Kiss Norbert, senior mérnök és Mravik Csaba, Fejlesztési főmérnök meséltek.
Bővebben
2023 / 06 / 15
Idén is ALUTA nívódíjas lett egy KAV épület
Idén is ALUTA nívódíjas lett egy KAV épület
Az elmúlt évek sikerei után idén is díjazták a KAV-ot a magyar alumínium nyílászáró- és homlokzatgyártók egyetlen elismerésén. Az ALUTA Nívódíjjal „kisprojekt” kategóriában a Felhő utcai Református Óvoda különleges alumínium nyílászáró megoldásait ismerték el. A projekt legkülönlegesebb eleme a felső íveiben is tört, több mint 700 egyedi térszöggel rendelkező függönyfal.
Bővebben
2019 / 01 / 28
Merre tart az építőipar?
Merre tart az építőipar?
Beszámoló a müncheni BAU MESSE kiállításról
Bővebben
2019 / 04 / 08
Három KAV-épület is ALUTA Nívódíjat kapott
Három KAV-épület is ALUTA Nívódíjat kapott
Az elmúlt két év sikerei után idén három KAV-épület nyerte el a magyar alumínium nyílászáró- és homlokzatgyártók egyetlen minőségi elismerését, a 2018. évi ALUTA Nívódíjat „kisprojekt”, azaz lakóépület kategóriában.
Bővebben
2021 / 01 / 06
Az egyedi nyílászárók és a belsőépítészet kapcsolata
Az egyedi nyílászárók és a belsőépítészet kapcsolata
Az egyedi nyílászárók és üvegfalak egyre hangsúlyosabb szerepet töltenek be a modern családi házakban, így mind tervezők, mind a nyílászárós szakemberek oldaláról másfajta megközelítést igényel a közös munka, mint néhány évvel ezelőtt. Finta Csaba belsőépítész, az MYD-II art directora szerint fontos, hogy ezt a szempontot már a tervezés során figyelembe vegyék az építészek és a belsőépítészek.
Bővebben
2017 / 08 / 02
A KAV támogatásával újult meg a vizafogói plébánia
A KAV támogatásával újult meg a vizafogói plébánia
Befejeződött a Tours-i Szent Márton plébánia teljes körű épületszerkezeti és energetikai felújítása, valamint funkcionális bővítése. A Budapest, Váci úti szakrális épület átalakításának koncepcióját cégünk vezetője, Lovász Károly dolgozta ki. És bár a kivitelezést végül közbeszerzési eljárás keretében mások végezték, a munkálatok során a KAV mindvégig szakmai tanácsadóként támogatta és ellenőrizte a projektet. Az 5 éves folyamatról Dr. Juhász Gábor Tamás plébánossal beszélgettünk.
Bővebben
2022 / 05 / 26
Alumínium nyílászáró és a ragasztástechnika
Alumínium nyílászáró és a ragasztástechnika
Az egyedi nyílászárók, a hatalmas üvegfelületek és a keskeny keretrendszerek sem lennének építési kultúránk részei a ragasztástechnikai fejlesztések nélkül. Hogy milyen speciális rögzítési és tömítési eljárások vannak, milyen innovációk jöttek létre a területen az elmúlt évtizedben, arról Farkas Gáborral, a Sika Hungária Kft. ipari ragasztástechnika üzletágvezetőjével beszélgettünk. A KAV és a Sika együttműködése ugyanis hosszú évekre nyúlik vissza. Kezdetben még csak az üveg-üveg helyszíni csatlakozások tömítési anyagait szállították, mára a KAV üzemi dolgozóit és beépítő csapatát speciális anyagokkal és eszközökkel látják el, valamint mérnökeinket is oktatják.
Bővebben
2022 / 06 / 17
Két KAV-épületet díjazott az ALUTA
Két KAV-épületet díjazott az ALUTA
Az elmúlt évek sikerei után idén két KAV-épületet díjaztak a magyar alumínium nyílászáró- és homlokzatgyártók egyetlen elismerésén.  Az ALUTA Nívódíjjal „kisprojekt”, azaz lakóépület kategóriában a KAV mártonhegyi „Költő Kert” épületcsoportját, míg külföldi „nagyprojekt” kategóriában az izlandi Marriott Hotellel kapcsolatos speciális nyílászárós megoldásainkat ismerték el.
Bővebben
2022 / 10 / 07
Az alumínium nyílászáró és a homlokzat kapcsolata
Az alumínium nyílászáró és a homlokzat kapcsolata
A legújabb alumínium nyílászárós megoldások, többek között a filigrán tokrendszerek és a nagy üvegfelületek megjelenésével párhuzamosan a homlokzatok is átalakultak a családi házak piacán. Egyre több épületnél a funkcionalitás mellett a design is kiemelt szerepet játszik. A tervezés során azonban még csak ritkán vonnak be az építészek nyílászárókkal és homlokzattal foglalkozó szakembereket. Vatai Krisztián, a homlokzatok tervezésével, kivitelezésével és gyártásával foglalkozó Facade Design & Building ügyvezetője szerint, hogy ez megváltozzon szemléletváltásra és edukációra van szükség.
Bővebben
2024 / 01 / 31
A nyílászáró minősége négy pilléren műlik
A nyílászáró minősége négy tulajdonságon múlik
A nyílászáró minősége négy pilléren nyugszik, ezek mindegyike fontos az ablak típusától függetlenül. Vajon mitől jó minőségű a nyílászáró? Milyen tulajdonságok vizsgálata szükséges ahhoz, hogy jó ablakot, ajtót vagy tolóajtót vásároljunk? A kérdésekre adott válaszok az alábbi cikkben olvashatók.
Bővebben
2018 / 06 / 19
Az alumínium nyílászáró alkalmazása olcsóbb és célravezetőbb lehet
Az alumínium nyílászáró alkalmazása olcsóbb és célravezetőbb lehet
Az alumínium nyílászárók kapcsán a tartósság, a filigrán design és a széles alkalmazási lehetőség jut a legtöbbek eszébe. Ám sokan anyagi megfontolások miatt mégsem számolnak ezekkel a szerkezetekkel, ha családi ház tervezéséről van szó. Lovász Károllyal, a KAV Hungária ügyvezetőjével arról beszélgettünk, milyen esetekben lehet mégis kifizetődőbb az alumínium nyílászárók alkalmazása.
Bővebben
2023 / 03 / 30
Mindenhova hatalmas üvegfelületek kellenek?
Mindenhova hatalmas üvegfelületek kellenek?
Munkatársaink egyre többször találkoznak olyan lakóépületi tervekkel, amelyekben a hatalmas üvegfelületek dominálnak. A transzparencia, a környezettel való kapcsolat és a folyamatosan beáramló fény mellett design szempontból is érthetőek ezek az elképzelések. Azonban számos esetben mégsem valósíthatóak meg, vagy csak jóval magasabb ráfordítással, a tervek komplexebb átalakításával. Új sorozatunkban az üvegfelületek méreteinek kérdéskörét járjuk körbe Lovász Károllyal, a KAV ügyvezetőjével és Mravik Csaba fejlesztési főmérnökkel. 
Bővebben
2021 / 09 / 24
Alumínium ablak árát befolyásoló tényezők 2.
Alumínium ablak árát befolyásoló tényezők 2.
Alumínium ablak és ajtó költségében az előző blogban részletezett rendszeranyag bekerülési ár mellett még nagyon releváns költség a hőszigetelő üvegpanel, amely hazai vagy külföldi üvegfeldolgozó üzemből érkezik.
Bővebben
2019 / 10 / 03
A helyi sajátosságok alapján hozzuk meg a döntéseinket
A helyi sajátosságok alapján hozzuk meg a döntéseinket
Nagyon jó az együttműködésünk, és ebben nagyon fontosnak tartom azt, hogy mind a két fél transzparensen működik. Egy közös mérnöki gondolkodásként és alkotó folyamatként kell elképzelni, amikor együtt dolgozunk.
Bővebben