INFORMÁCIÓ ÉS AJÁNLATKÉRÉS
INFORMATION AND QUOTATION
Vissza
kav-production-unit-in-kisber
2019 / 10 / 24
Kezdőlap > Hírek > KAV gyáregység Kisbéren

KAV gyáregység Kisbéren

Cégünk beruházásba kezdett a Komárom-Esztergom megyei Kisbéren. A gyártási feladatok mellett számos előkészítői és tervezői munkát is a város közelében lévő, közel 3 hektáros telephely gyáregységében és azok irodáiban fogunk megvalósítani. Az új speciális nyílászáró üzem lehetőségeibe és a jövőbeli tervekbe Lovász Károly, a KAV ügyvezetője nyújt betekintést.

Az eddigi üzemhez képest egy jóval nagyobb és komplexebb épületet vásárolt meg a KAV. Mit lehet tudni erről az ingatlanról?

Az eddigi üzemeink mindig bérlemények voltak, és folyamatosan két problémába ütköztünk. Sem a méretük – beleértve a belmagasságot és az alapterületet –, sem a külső tároló területet tekintve nem volt megfelelő a mindenkori megrendelői igényeknek. Sajnos tapasztalható tendencia az építőiparban, hogy a megbeszélt építési, kivitelezési időpontok is csúsznak, így a mindig határidőre legyártott termékeinket valahol biztonságosan tárolnunk kell. Ráadásul az export megrendelések növekedésével sokkal több az egy időben beszállított alapanyag, mint amivel eddig dolgoztunk, így ezek együtt hatványozottan megnövelték a gyártási és tárolási területigényt. A speciális üvegtechnológiai munkánk is egyre több a gyártási időszakban, ugyanis míg a versenytársaink legtöbbet alumínium profilokat dolgoznak fel, és az üveget a beépítéshez helyszínre szállítják, nekünk nagyon sok olyan termékünk és vállalásunk van, ahol az üvegpanellel kompozit ragasztásos technológiai feladataink vannak. Az új gyárban ezen üvegpanelek kritikus ragasztási- és az ezt követő pihentetési időszakában történő elhelyezése is egyenlőre megoldott. Az üzemterület növelése is indokolttá vált, ugyanis jelentős kapacitásbővítésre volt szükségünk. A tavaly megvásárolt új szabász- és CNC gépek mellé még egy újabb, nagyobb tudású megmunkáló centrumot is rendelnünk kellett Németországból. Újdonság, hogy a budapesti székhely és a kisbéri telephely között egy pólusváltást is meg szeretnénk valósítani, ennek részeként egyre több olyan munkát – műszaki előkészítés, rajzolás, gyártás-előkészítési és fejlesztési feladatokat – a gyártóüzemben fogunk végezni, amelyhez ott megfelelő az informatikai háttér, az irodák mennyisége és minősége.

Miért döntöttetek úgy, hogy a szellemi háttérmunka egy része is Kisbéren valósuljon meg?

Ismét arra kell hivatkoznom, hogy amit mi gyártunk és csinálunk az az iparági megszokottól merőben eltérő. Jövőbeli termékeink és a már 2020 elején debütáló új fejlesztéseink is jelentős szellemi kapacitást igényelnek a gyártási helyszínen. A munkaerőhiányra is megoldást kellett találnunk, ugyanis Budapesten kevés embert találtunk bizonyos szakmai területekre, Kisbéren azonban nagyon pozitívak az előjelek. Természetesen a váltás nem egyik pillanatról a másikra, hanem fokozatosan fog megtörténni.

Mennyire volt tudatos döntés, hogy pont Kisbéren, és ebben a régióban legyen az új KAV üzem?  

Mindenképpen szerettünk volna Mór és vonzáskörzetében maradni, hiszen a jelenlegi kollégáink innen járnak be dolgozni. Kisbér azért is praktikus választás, mert a meglévő gyorsforgalmi utak szempontjából sokkal közelebb van a nyugat-európai exportterületekhez. Nem titkolom, hogy a jövőben megvalósuló (13-as és 81-es utak) gyorsforgalmivá bővítése is befolyásolt, hiszen ez pont az új telephelyünk közelében fog megvalósulni. Ráadásul Komárom és Győr egyaránt kellemesen utazható távolságban van, ami szintén hasznos a munkaerő bevonzás szempontjából.

Azt gondolom, hogy a telephelyváltoztatás nagyon jól mutatja egy cégnek a fejlődését…

Valóban, az aránylag gyors telephelyváltásaink oka az volt, hogy mindig kicsit előrébb járunk értékesítési és termékgyártási szempontból, mint amit infrastruktúrában magunk köré fel tudunk építeni. Tehát a vállalásaink picit megelőzik a jelenlegi erőforrásainkat és kapacitásainkat. De én ebben a lépcsős gondolkodásban hiszek. Nem egy hatalmas üzemet töltöttünk meg képzelt és remélt munkákkal, hanem a felmerülő igényekkel párhuzamosan bővülünk. Bár a fejlesztés alatt álló termékeink kapcsán azt érezzük, hogy valami olyan dolog kezdődik el, amikor muszáj lesz azonnal lekövetnünk az expanziót. Itt van olyan szabad terület, ahova akár új gyáregységeket is fel tudunk építeni. Azt is mondhatom, hogy ha erre van piaci igény, akkor kettesével, olykor ötösével kell a lépcsőket lépni. Ehhez tehát olyan gyár és telephely szükséges, ahol előállítási szempontból nagyon gyorsan fogunk tudni reagálni, és egy új csarnok megépítésével újabb gyártófelületeket nyerni. A jövőnk kulcsát és munkatársaim biztos megélhetését a meglévő feladataink mellett az új termékek fejlesztésében látom.

Mit tud ez a mostani üzem?

Ha a klasszikus magyarországi alumínium nyílászáró-gyártói szemüveg mögül nézzük, akkor azt kell mondjam, hogy ez az üzem egy évi kb. hárommilliárdos árbevételig tökéletesen elegendő kellene, hogy legyen. Az üvegtechnológiánk és az üveghez kötődő speciális igényeink miatt – főleg az új termékeknél – már most azt látom, hogy a jelenlegi épület csupán egy induló felület lesz, hamarosan bizonyosan bővítenünk kell. Most nem akartunk akkora beruházást eszközölni, ami túl van a cég teljesítőképességének a határán, mert ez a stabil piaci jelenlétünket és az expanziónkat is veszélyeztetné. Nekünk ez az üzemterület jelen pillanatban a belmagasság szempontjából a legizgalmasabb, tehát most már a legnagyobb standard háromrétegű üvegpaneleket (7 méterszer 3 méteres táblaméret) is meg tudjuk mozgatni, míg a variábilis beltér magasságú és hosszú polcrendszeren a raklapos alapanyag tárolás is megoldott. Az üzemnek modern fűtési rendszere van, így komplex és egymásra épülő ragasztás-technológiai feladatokat is el tudunk végezni, nappal és éjszaka is folyamatos hőmérséklet és páratechnikai biztosítás mellett. Ez egy komoly fejlődés az eddigi gyártási kompetenciánkhoz képest, és ami a leginkább előremutató számomra, hogy mind a gépi- mind az épületi infrastruktúránk meg tud felelni a legújabb IPAR 4.0-ás gyártási szisztémának.

Szerző
Magócsi Anikó
KAV gyáregység Kisbéren
01
00
kav-gyáregység-kisbéren
kav-gyáregység-kisbéren-382
kav-gyáregység-kisbéren-383
kav-gyáregység-kisbéren-384
TovábbiHírek
01
020
2021 / 10 / 04
Aluminium-nyilaszaro-ablak-ajto-toloajto-gyarto-iroda-KAV-Hungaria-igenyfelmeres-egyeztetes-ajanlatadas-mernok-munka-2
Újfajta ajánlatadási és szakági folyamatok a KAV-nál
A KAV nemcsak az újításokban jár élen az alumínium nyílászárok tervezése és gyártása során, hanem az egyedi munkaszervezésben is. Folyamataink úgy vannak felépítve, hogy kellő időt szánunk a szaktanácsadásra, a mérnöki folyamatokra. Az utóbbi évek piaci változásaival összhangban, idén megváltoznak az ajánlati, szakági tervezési és kivitelezési folyamataink. Hogy pontosan miként, azt Lovász Károly ügyvezető és Nagy Péter projektfelelős mérnök meséli el.
Bővebben
2017 / 12 / 20
Az etikus működés a KKV-kat is az élvonalba emeli
Az etikus működés a KKV-kat is az élvonalba emeli
Az etikus működés a nagyvállalati szektor után egyre fontosabb szerepet kap a kis- és középvállalkozások körében is. Ezek a cégek nemcsak ügyfeleik és beszállítóik érdekeit, hanem környezetük és munkavállalóik szükségleteit is figyelembe veszik. Tevékenységükkel és hozzáállásukkal példát mutatnak, s erősítik a bizalmat is. Ez a hozzáállás a hosszú távú működés, a gazdasági stabilitás alapját jelentheti, ráadásul az Y és Z generációs munkavállalók is szívesebben választanak etikusan működő munkahelyeket.
Bővebben
2020 / 01 / 24
Schuco-aluminium-18-PD-FW50-exclusive-window-sliding-door-glass-roof-interior4
A KAV és a Porsche design
Életérzés, megbízhatóság, design és funkcionalitás. Ezek voltak a hívószavak annak a minimál stílusú háznak a kialakításánál, melynek építtetője a tervezés során F.A. Porsche filozófiáját követte.
Bővebben
2018 / 03 / 12
Schüco-alumínium-tolóajtó-ablak-emelő-toló-KAV-üveg-üveg-sarok-Schlotterer-80D-raffstore-minimal-house-kültér-udvar-medence-terasz-exterior-6
Minden ingatlant eladnak egyszer
A személyes mérnöki igényfelmérés mára cégünk védjegyévé vált. Ezzel a folyamattal segítjük azt, hogy ajánlatkérő ügyfeleink objektív és letisztázott követelményrendszer alapján tudjanak a nyílászárók kérdésében dönteni.
Bővebben
2021 / 11 / 12
Schuco-aluminium-ASE80-toloajto-egy-sines-minimal-interior
Tolóajtó alumíniumból 2.
Az emelő-toló mechanizmus lényege, hogy az egy profillá egyesített egy-, két- vagy három sínes alumínium vagy kompozit tokkeret sarokmerev sarkokkal körbe fut (alul, felül és oldalakon), a fix üvegpaneleket tokba vagy szárnyakba építjük bontható megoldással, akár egymás mellé sorolva szintmagas méretben mintegy végtelenítve a homlokzatot.
Bővebben
2017 / 06 / 09
Költő-Kert-alumínium-keret-nélküli-tolóajtó-rendszer-Schüco-77-PD-HI-render-Budapest-minimal-house-2
KAV nyílászárók a Költő Kertben
„Olyat alkotni, ami kicsit szélsőséges, de amihez lehet viszonyulni!”
Bővebben
2019 / 10 / 03
Ádám-István-Alukönigstahl
A helyi sajátosságok alapján hozzuk meg a döntéseinket
Nagyon jó az együttműködésünk, és ebben nagyon fontosnak tartom azt, hogy mind a két fél transzparensen működik. Egy közös mérnöki gondolkodásként és alkotó folyamatként kell elképzelni, amikor együtt dolgozunk.
Bővebben
2021 / 10 / 22
Schüco-alumínium-egyedi-bejárati-ajtó-tolóajtó-ablak-emelő-toló-KAV-minimal-house-kültér-exterior
Alumínium nyílászáró családi házra
A KAV több mint nyolcéves privát lakóépületi szektorban történő aktív működése során ugrásszerűen növekedett az alumínium nyílászárók térfoglalása a hazai családi házas piacon. Beszállítók mondják, hogy mivel cégünk volt az első Magyarországon, aki kifejezetten alumínium ablakot, ajtót és tolóajtót kínált lakóépületre, méltán nevezhető e terület úttörőjének. De honnan és hová jutottunk 2013 óta, milyen evolúciója volt ennek az építőipari területnek?
Bővebben
2022 / 03 / 17
Schüco-alumínium-függönyfal-FW50-tolóajtó-Reynaers-slider-door-terasz-emelő-toló-ajtó-üvegfal-CLT-1
Alumínium nyílászáró rendszerek egy golf club bővítésénél
A KAV munkatársai szinte az első ceruzavonástól együttműködtek a Kroki Studióval a Continental Golf Club bővítésével kapcsolatos munkálatok során. Így az exkluzív épületen többek között közösen tervezett tartószerkezet, egyedi reteszelt sorolás, felülvilágító csatlakozás is megvalósult. A közös munkáról, arról, hogy milyen egymás gondolatára építve dolgozni és a projekt érdekességeiről Göde Andrással, a Kroki egyik alapítójával beszélgettünk.
Bővebben
2021 / 10 / 21
aluminium-fuggonyfal-uvegfal-schuco-wicona-fassaden-emelkedo-rising-curtain-wall-ives-curved-glass-jumbo-smoke-exhaust-fustelvezeto-panik-ajto-panic-door-exterior-panoramic
Alumínium függönyfal ívekkel, nagy méretű üvegfelületekkel
A svábhegyi Református Óvoda alumínium nyílászáró gyártási és telepítési munkáiban az egyik legnagyobb kihívást a tervezés jelentette, hiszen több mint 700 egyedi térszöget kellett kiszámolni a nemcsak alapjaiban szegmensíves, hanem elemei alsó és felső éleiben is tört, alumínium függönyfal megvalósításához. A folyamatról Erdélyi Zoltánnal, a KAV senior mérnökével beszélgettünk.
Bővebben
2022 / 01 / 06
Schüco-alumínium-erkélyajtó-emelő-toló-ajtó-ablak-üveg-építészet-nappali-szoba-függöny-beltér-interior-2
Alumínium nyílászárók és szolgáltatások a KAV Home-ban
A KAV kezdett el Magyarországon hivatásszerűen alumínium nyílászárót értékesíteni családi házakra. Ennek, egyedi munkamódszerének és hozzáállásának köszönhetően évek óta piacvezetők vagyunk saját területünkön.  A KAV Home-nak köszönhetően szélesebb ügyfélkörnek is elérhetővé válnak az alumínium nyílászárók a családi házas projektek körében. Hogy milyen szolgáltatásokat nyújtunk ebben a termékkörben, arról Kardos-Tamási Erzsébet vállalkozás vezetővel és Lovász Károllyal, a KAV ügyvezetőjével beszélgettünk.
Bővebben
2021 / 11 / 15
Alumínium nyílászárók: mi a fontosabb a design vagy a funkcionalitás?
Alumínium nyílászárók: mi a fontosabb a design vagy a funkcionalitás?
Alumínium nyílászáró választása, homlokzat tervezésekor sokakban felvetődhet a kérdés, mi legyen a döntésünk szempontja: a design vagy a funkcionalitás? „A forma követi a funkciót” szólás ugyanis mára többszörösen átértelmeződött az építészek fejében, sokszor mindent alávetnek a külcsínnek, így a design öncélú tervezési elvként jelenik meg. Építészeket kérdeztünk arról, számukra mi a fontosabb szempont, ketté kell-e választani a design és a funkcionalitás kérdését.
Bővebben
2020 / 07 / 23
Schuco-aluminium-17-PD-FW50-exclusive-window-sliding-door-glass-roof-interior3
Letisztult formák, nagy üvegfelületek
Az exkluzív családi házas piacon az egyedi nyílászárók hazai és nemzetközi trendjeinél is egyértelműen a környezettel való kapcsolat, és az azt biztosító transzparencia lettek a legmeghatározóbb tényezők. A KAV az Etna Kft. megbízásából egy olyan épület megvalósításában vesz részt, amelynek három homlokzata teljesen üvegezett. A különleges projektről és a szektor legfontosabb irányiról Ziszidisz Nikosszal, a megbízó cég ügyvezetőjével beszélgettünk.
Bővebben
2019 / 03 / 13
Reynaers-alumínium-nyílászáró-tolóajtó-emelő-toló-ajtó-minimál-homlokzat-lézervágott-lemez-burkolat-terasz-kert-kapcsolat-üveg-építészet-exterior-night
A nyílászárók evoluciója Magyarországon
Ha sok évet tölt el speciális műszaki szegmensben az ember, akkor néha egy szakmai beszélgetés kérdéseire válaszolva akaratlanul is felidézi a kezdetektől napjainkig eltelt időszakot. A lakóépületekben alkalmazott nyílászáró termékek evolúciójának vizsgálata azért is tanulságos, mert a divatok az igényekkel és a pénzügyi lehetőségekkel együtt mindig változnak. Mindenki másképp látja a múltat - ebben mi magyarok különlegesek is vagyunk -, de az értékesítési számok felül állnak a percepciókon.
Bővebben
2020 / 02 / 10
we-plan-for-the-entire-life-of-the-building
Az épület teljes életére tervezünk
Erdei környezetben valósul meg az a villaépület, melynek köszönhetően a KAV munkatársai együtt dolgozhattak a TSPC cégcsoport munkatársaival. Az építésziroda egyedi munkamódszeréről és módszertanáról Tóth-Lovrity Andrea projektvezető építésszel beszélgettünk.
Bővebben
2021 / 12 / 03
Schüco-alumínium-szellőző-szárny-beépített-falburkolat
Egyedi nyílászárók kiegészítő megoldásai
Alumínium nyílászáró elemekkel a legkönnyebb egyedi homlokzati igényeket kiszolgálni. Köztudott, hogy a könnyűfém alapanyag statikai tudása, kompozitokkal való együttműködése, az akár végletes üvegméretek befogadása, a rendszeranyagok PVC- és fa nyílászárókat megszégyenítő variábilis lehetőségei, homlokzatburkolatokkal megvalósítható rendszerintegritása teszi a piacon egyedülállóvá ezt a termékspektrumot.
Bővebben
2019 / 08 / 07
building-management-systems-today-may-provide-the-most-positive-added-value-in-the-areas-of-ventilation-and-cooling
Az épületfelügyeleti rendszerek ma talán a szellőztetésben és a hűtésben-fűtésben tudják a legtöbb pozitív hozzáadott értéket adni
Egy okos ház nem csak az automatizálással könnyíti meg lakói mindennapjait, de bizonyos a megoldások akár az ingatlan környezetre gyakorolt hatását is csökkenthetik, emellett számos védelmi és biztonsági funkciót is elláthatnak. Sorozatunkban az okos otthonok világával ismerkedhetnek meg. Célunk, hogy megfelelő tudás birtokában tudjanak döntéseket hozni, belekezdeni egy ház tervezésébe.
Bővebben
2023 / 06 / 29
alumínium-ablak-üvegfal-függönyfal-nyilászáró-jumbo-nagy-méretű-üvegezés-üveg-üvegpanel- egyedi-beemelés-ablak-beépítés-üvegező-robot-pókdaru.jpg
Nagy üvegfelületű alumínium nyílászárók beépítése
A KAV alumínium nyílászáróival megépített projekteken sokszor láthatunk nagy méretű üvegpaneleket. Hová lehet telepíteni 5 méternél hosszabb üvegtáblákat és milyen üvegezési mérethatárok vannak? Nyolc kérdésre adott válaszainkkal segítünk eligazodni az extra méretű üvegfelületek felhasználási lehetőségeiről, az áráról, az üvegszerkezetek műszaki előkészítéséről, szállításáról és a beépítési kritériumokról.
Bővebben
2022 / 05 / 26
Farkas-Gábor-Sika-Magyarország
Alumínium nyílászáró és a ragasztástechnika
Az egyedi nyílászárók, a hatalmas üvegfelületek és a keskeny keretrendszerek sem lennének építési kultúránk részei a ragasztástechnikai fejlesztések nélkül. Hogy milyen speciális rögzítési és tömítési eljárások vannak, milyen innovációk jöttek létre a területen az elmúlt évtizedben, arról Farkas Gáborral, a Sika Hungária Kft. ipari ragasztástechnika üzletágvezetőjével beszélgettünk. A KAV és a Sika együttműködése ugyanis hosszú évekre nyúlik vissza. Kezdetben még csak az üveg-üveg helyszíni csatlakozások tömítési anyagait szállították, mára a KAV üzemi dolgozóit és beépítő csapatát speciális anyagokkal és eszközökkel látják el, valamint mérnökeinket is oktatják.
Bővebben
2021 / 07 / 21
kisber-uzem-kav-hungaria
Egyedi nyílászárók gyártása a KAV üzemében
A legtöbb alumínium nyílászárót forgalmazó hazai cég nem rendelkezik saját gyártókapacitással. A KAV impozáns gyártó üzemében azonban akár a lehetetlennek tűnő profilcsatlakozásokat is képesek megoldani. Itt készülnek a Schüco vagy Reynaers profilelemek tovább gondolásai, és azok a teljesen egyedi nyílászárós megoldások, amelyeket a KAV mérnökei terveznek és fejlesztenek. A KAV kisbéri üzemének vezetőjével Herbut Alberttel a gyártási folyamatokról és az üzem működéséről beszélgettünk.
Bővebben