INFORMÁCIÓ ÉS AJÁNLATKÉRÉS
INFORMATION AND QUOTATION
Vissza
Szabados-András-KAV-Hungária
2021 / 06 / 22
Kezdőlap > Hírek > Egyedi alumínium nyílászárók exkluzív családi házakon

Egyedi alumínium nyílászárók exkluzív családi házakon

Magas minőségű alumínium nyílászáró rendszerek kapcsán az ügyféligényeket felismerni, és azokra megoldásokat találni a KAV Hungária egyik legfőbb védjegye. Szabados András, cégünk projekt koordinátora sokszor hónapokon keresztül együtt gondolkodik az építésszel és a megbízóval, hogy olyan egyedi nyílászáró és homlokzati megoldások jöjjenek létre, melyek funkcionalitásukban és megjelenésükben is teljesítik az ügyfelek vágyait.

Egyedi alumínium nyílászárók és az ügyféligények

 

– Ha exkluzív családi házak alumínium nyílászárói kapcsán keresik meg a KAV Hungáriát milyen igényekkel és speciális kérdésekkel találkozol a munkád során?

– Azt tapasztalom, hogy az igazán exkluzív igényekkel rendelkező ügyfélkörnél a megoldáscentrikusság tud előre vinni. Így én is elsősorban azokat az igényeket szeretem kiszolgálni, ahol nem fogadják el, hogy nincs megoldás. Sok hazai cég másként gondolkodik, így ezen a rostán a legtöbb versenytársunk kiesik. Ha megbízóink folyamatos asszisztenciát kapnak, és látják, hogy olyan energiákat is beleteszünk a folyamatba, amik akár túl is mutatnak a mi értékesítési feladatainkon, az bizalmat ébreszt. Az egyeztetéseink nem feltétlenül csak a nyílászáróról szólnak, hanem akár homlokzatépítési, belsőépítészeti megoldásokról, vagy olyan kapcsolat- vagy árnyékolástechnikai kérdésekről, amik bár összefüggnek a nyílászárókkal, de már mérnökibb gondolkodást igényelnek. Képesek vagyunk komplexebben és elvontabban gondolkodni, mint a versenytársaink. Feladatunknak tekintjük, hogy minden problémát orvosolni tudjunk, melynek sokszor csak egy része maga a nyílászáró.

Ebben az értelemben nem is klasszikus alumínium nyílászáró gyártó cég vagyunk, hiszen sokszor tervezői fejjel gondolkodunk. Nem mondhatjuk azt, hogy minket nem érdekel a homlokzatépítés vagy az árnyékolástechnika, mert az hatással lesz a nyílászáróra. Azért, hogy mi azt tudjuk összeállítani az ügyfélnek a nyílászárók területén, amire vágyik, ahhoz nekünk foglalkoznunk kell azzal is, ami túlmutat a mi kompetenciáinkon. Ezt nagyon szeretem csinálni, ez egy izgalmas feladat.

Persze meg kell találni a határt, mi az, amivel már nem érdemes foglalkozni. Azt gondolom, hogyha végül mégsem jutunk el a szerződéskötésig, ennek a munkának akkor is többletértéke van. Egy egyeztetési folyamat után pozitív benyomást alakul ki a megbízókban a KAV-ról. Azt látják, hogy itt profi szakemberek vannak, egyedi gondolkodással, ez a hírnevünket erősíti.

– Egy nyílászárós egyeztetési folyamatban milyen problematikák, megoldandó kérdések merülhetnek fel? Hogyan képzeljünk el egy ilyen folyamatot?

– Az exkluzív ügyfélkörnél mindig vannak olyan saját, megbízott műszaki emberek, építészek vagy lebonyolítási tanácsadók, akik felelősek az adott projektért. Ők gyakorlatilag egy személyben felelnek a megbízónak, hogy a kivitelezés a lehető legmagasabb színvonalon, az ő igényszintjüknek megfelelően és időrendben történjen. Ezek a megbízott szakemberek tisztában vannak azzal, hogy az építészek elgondolását adaptálni kell egy megvalósítható műszaki tartalomba.

Az elképzeléseket megvalósíthatóvá kell tenni. Optimális esetben a kérdéses pontokat ők már felfedezik, így az azokra adott megoldásokról is szólnak az egyeztetések. Ha nem, akkor ezekre nekünk kell rámutatnunk. Megoldandó feladat lehet a méret, a szerkezetcsatlakozások, az árnyékolástechnika, a rovarháló, a homlokzatburkolat háromdimenziós csatlakozási problematikája. Az is előfordulhat, hogy a „homlokzati hártyába” a tervezett síkon nem fér bele a megálmodott nyílászárórendszer az árnyékolástechnikával és a rovarvédelemmel. Vagy lehetnek olyan szerkezetcsatlakozási megoldások, amelyek papíron működnek, de a gyakorlatban nem, mert mondjuk kimarad az a szempont, hogy ezeket a rendszereket vízteleníteni kell.

Ezek az alumínium nyílászáró rendszerek nemcsak látványelemek az épületen, hanem olyan másodlagos funkciójuk is van, amiket el kell látniuk, be kell tölteniük. Ezek nem megkerülhető dolgok. Egy exkluzív környezetnél alaposak az előtanulmányok, pontosabban tudják, hogy az igényeket miként lehet teljesíteni. Ha a kivitelezés közben derül ki, hogy valamit mégsem lehet vagy érdemes megcsinálni az sokszor drágább is, hiszen folyamat közben nehezebb megoldásokat találni. Ez azért gyakrabban fordul elő az egyszerűbb projekteknél. Ilyen lehet, hogy valaki nem szeretné látni a küszöböt, azonban nem tudja, hogy ez mivel jár. Például, ha már a generálkivitelező felépítette a teraszt, fel kell bontani a külső oldalon a padlórétegrendet, mert a megépült padló magassága már kiemelné a küszöbprofilt.

 

Egyedi nyílászárók – design és funkcionalitás

 

– Azon túl, hogy az alumínium nyílászáróknak funkciója van design elemként is működnek. Melyik szempont a fontosabb?

– Inkább funkciópárti vagyok, azt szeretem elősegíteni, hogy a termék az ügyfél kényelmét szolgálja. Nálam csak a második a design, de a kettő nem szétválaszthatatlan. Meg kell különböztetni, milyen álmok vannak a homlokzati megjelenésben és milyen az, amikor valaki ezt használni szeretné. Van, akit nem zavarnak annyira a profil méretek, keresztmetszetek, de azért döntően az a tendencia, hogy a tartószerkezet minél vékonyabb legyen. Ez sokak szájából elhangzik, de nem biztos, hogy a legexkluzívabb igények mindig a filigranitás felé mennek.

Az a vesszőparipám, hogy minden házhoz kell tudni valami olyan dolgot hozzáadni, kialakítani egy olyan pontot, környezetet, ami az esszenciáját teremti meg az épületnek. Ez adja meg azt az érzést, hogy büszke vagyok a házamra, a nyílászárókra, örömmel osztom meg ezt az élményt azokkal, akik hozzám jönnek. Kompromisszumokat ezért csak olyan helyen szabad kötni, ahol nem annyira fontos a ház dominanciája.

Egyre többször jelennek meg a keskeny sáv ablakok is az épületeken. Ez többnyire kényszer is, hiszen előírások határozzák meg a fürdő- és mellékhelyiségek nyílásméreteit. Így lesz a kényszer dizájnelem: a tervezők sokszor azzal játszanak, hogy ezeket szalagszerűen végig vezetik a házon. Hamarosan pont egy ilyen épület alumínium rendszer anyagait fogjuk megrendelni. Nagyon sok hónapon keresztül tartott a megállapodásig vezető út, amíg eljutottunk odáig, hogy tényleg föltártuk az összes problémát és megoldásokat találtunk rájuk. A siker az, hogy ezeket el is tudtunk fogadtatni, meg tudtunk állapodni. Ez is mutatja, hogy a pici néha nehezebb, mint a nagy. Nagyra már vannak megoldásaink. Kis méretbe funkciót és látványt is tenni kihívás. Nekem ez volt az elmúlt időszaknak az egyik nagy tapasztalata: azt is érdemes jól végiggondolni, hogy mit lehet csinálni az ilyen eseteknél.

– Ezek szerint te olykor hónapokon keresztül egyeztetsz az ügyféllel?

– Igen, de természetesen megszakításokkal. Általában van egy kiinduló ajánlat némi visszajelzéssel. Alap költségvetést adunk, ami döntő többségében arról szól, amit lerajzoltak. Akkor van értelme tovább foglalkozni a dolgokkal, ha kérdések merülnek föl a másik oldalon. Az általában azt jelenti, hogy elgondolkodnak azon, hogy a KAV kompetenciában, tudásban, ötletben valami olyan dolgot tud hozzáadni az épülethez, ami az eredeti célokat szolgálja, azaz versenyben vagyunk. Fontos, hogy ne engedjük el egy munkát, ne fáradjunk el. Ahol lehetőséget látok, és azt érzem, hogy van értelme az energiabefektetésnek, az általában meg szokott térülni.

Az a tapasztalatom, hogy három, de inkább négy hónap az, amikor a megkereséstől szerződésig jutunk. Vannak ettől rövidebb folyamatok is, de ott általában már dolgoztunk együtt, jó tapasztalataink vannak velünk kapcsolatban, érezzük egymás igényeit és követelményeit. Ez a ritkább, sokszor többszöröse az előkészítési idő a gyártásnak. A munkánknak az a bonyolultabb része, hogy mindent kitaláljuk, és mire gyártható állapotába eljut az alumínium nyílászáró már minden kérdés tisztázva legyen.

– Hol látod a KAV helyzetét az itthoni nyílászárós piacon?

– Mindig olyan voltam, aki a saját feladatával és saját magával foglalkozik. Károlynak – ügyvezetőnknek – is azt szoktam mondani: nem azzal kell foglalkozni, hogy a másik milyen, mert akkor mindig a másikhoz fogom magamat alakítani. Ismerem a versenytársakat, de magunkra koncentrálok. Azt tudom, hogy mi mire vagyunk képesek, mennyire elszántak vagyunk, milyen szürke állomány áll saját erőforrásként rendelkezésünkre, milyen energia és lelkesedés van bennünk.

A cél, hogy jó és szép alumínium nyílászáró rendszereket gyártsunk, és szeressük az ügyfelet. Nekem ezek a legfontosabb dolgok, és ha erre koncentrálunk, akkor mindig versenyelőnyben leszünk. A lélek és a jóakarat túlmutat a szubsztancián. A lélek, a szakértelem és a mérnöki tudás egyszerre kell, hogy jelen legyen. Szerintem ez a KAV erőssége. Ha egy ügyfél eljön hozzánk, én mindig azon kezdek el gondolkodni, hogy mit tudnék másképp csinálni ott, ahol szükséges. És az adott nyílászárós megoldást miként lehet a legszebben kivitelezni. Nincs annál jobb érzés, mint amikor elküldenek egy homlokzati rajzot, és a nyitásképet, valamint a részleteket nem határozzák meg, hanem egyszerűen ránk bízzák. Ilyenkor úgy érzem, hogy szintet lépünk, a tervező és a megrendelő valóban megbízik bennünk.

TovábbiHírek
01
020
2021 / 10 / 21
aluminium-fuggonyfal-uvegfal-schuco-wicona-fassaden-emelkedo-rising-curtain-wall-ives-curved-glass-jumbo-smoke-exhaust-fustelvezeto-panik-ajto-panic-door-exterior-panoramic
Alumínium függönyfal ívekkel, nagy méretű üvegfelületekkel
A svábhegyi Református Óvoda alumínium nyílászáró gyártási és telepítési munkáiban az egyik legnagyobb kihívást a tervezés jelentette, hiszen több mint 700 egyedi térszöget kellett kiszámolni a nemcsak alapjaiban szegmensíves, hanem elemei alsó és felső éleiben is tört, alumínium függönyfal megvalósításához. A folyamatról Erdélyi Zoltánnal, a KAV senior mérnökével beszélgettünk.
Bővebben
2023 / 03 / 06
Reynaers-alumínium-emelő-toló-ajtó-üvegfal-beépítés-munkaközi-állapot-KAV-kivitelezés
Skandináv ihletettségű ház a Balatonfelvidéken
Egy révfülöpi ház, melynek nyílászáróit a KAV készítette. Zsuzsi házának építését ráadásul többen zárt facebook csoportban is követhetik. A ház tulajdonosával kivitelezésről, szakemberválasztásról beszélgettünk.  Bár a 21. században elsőre nem gondolnának, hogy erre külön ki kellene térni, de végül azt is érintettük, miként fogadják az építőiparban, ha egy nő fogja egybe az építkezést.
Bővebben
2022 / 03 / 17
Schüco-alumínium-függönyfal-FW50-tolóajtó-Reynaers-slider-door-terasz-emelő-toló-ajtó-üvegfal-CLT-1
Alumínium nyílászáró rendszerek egy golf club bővítésénél
A KAV munkatársai szinte az első ceruzavonástól együttműködtek a Kroki Studióval a Continental Golf Club bővítésével kapcsolatos munkálatok során. Így az exkluzív épületen többek között közösen tervezett tartószerkezet, egyedi reteszelt sorolás, felülvilágító csatlakozás is megvalósult. A közös munkáról, arról, hogy milyen egymás gondolatára építve dolgozni és a projekt érdekességeiről Göde Andrással, a Kroki egyik alapítójával beszélgettünk.
Bővebben
2019 / 02 / 07
Budapest-bauhaus-modern-house-render-pic
Egy Bauhaus-villa újjászületése
Idén 100 éves a Bauhaus, ezért is külön öröm számunkra, hogy egy, a stílus jegyeit magán viselő ingatlan felújításában vehetünk részt. Ha a Bauhaus jelzőként egy épületnél megjelenik, az garancia a letisztult formákra, az izgalmas terekre és a minőségi alapanyagokra. Ám fontos kiemelni, hogy bár több magyar építész állt kapcsolatban a híres német iskolával, Budapesten alig található szigorúan vett Bauhaus-ház. Hogy ez az épület miként viseli magán a stílus jellemző jegyeit, s hogyan érdemes egy ilyen felújításba belefogni, arról Lenzsér Péter, építésszel beszélgettünk.
Bővebben
2023 / 03 / 30
Reynaers-hifinity-minimal-interior-kitchen-glass-frame-sliding-door-luxury
Mindenhova hatalmas üvegfelületek kellenek?
Munkatársaink egyre többször találkoznak olyan lakóépületi tervekkel, amelyekben a hatalmas üvegfelületek dominálnak. A transzparencia, a környezettel való kapcsolat és a folyamatosan beáramló fény mellett design szempontból is érthetőek ezek az elképzelések. Azonban számos esetben mégsem valósíthatóak meg, vagy csak jóval magasabb ráfordítással, a tervek komplexebb átalakításával. Új sorozatunkban az üvegfelületek méreteinek kérdéskörét járjuk körbe Lovász Károllyal, a KAV ügyvezetőjével és Mravik Csaba fejlesztési főmérnökkel. 
Bővebben
2021 / 04 / 22
Schüco-alumínium-erkélyajtó-ablak-ü
Alumínium nyílászárók és a KAV Home
Az alumínium nyílászáró hosszú időn keresztül csak a kommunális épületek, az irodák és az exkluzív családi házas piac kiváltsága volt. A KAV Home-ot azért hoztuk létre, hogy azoknak az ügyfeleknek is megfelelő ár-érték arányú megoldást nyújtsunk, akik eddig álmodni sem mertek az alumínium nyílászáróról. Ezeknél a termékeknél is olyan trendek és megoldások érhetők el, melyek kiválóan igazodnak a megrendelői igényekhez.
Bővebben
2022 / 06 / 17
Aluta-Nívódíj-2022-KAV
Két KAV-épületet díjazott az ALUTA
Az elmúlt évek sikerei után idén két KAV-épületet díjaztak a magyar alumínium nyílászáró- és homlokzatgyártók egyetlen elismerésén.  Az ALUTA Nívódíjjal „kisprojekt”, azaz lakóépület kategóriában a KAV mártonhegyi „Költő Kert” épületcsoportját, míg külföldi „nagyprojekt” kategóriában az izlandi Marriott Hotellel kapcsolatos speciális nyílászárós megoldásainkat ismerték el.
Bővebben
2019 / 09 / 12
Reykjavik-Mariott-Reynaers-aluminium-homlokzat-fassad-glass-KAV-Hungaria-Gluggar
Épül Reykjavik – bejárás a Marriott Edition Hotel építkezésén
Munkatársaink tervezik, gyártják és szállítják Izland fővárosába az eddigi legkomplexebb szállodaépítési projekt homlokzati nyílászáróit és alumínium épületelemeinek döntő többségét.
Bővebben
2019 / 03 / 29
Keret-nélküli-tolóajtó-rendszer-alumínium-nyílászáró-emelő-toló-ajtó-render-épülő-ház-külső-nézet-3
Egy ház, amelynél a nyílászárók alakították a tervezési folyamatot
Unlike its other competitors, KAV was not thinking about classic “contract manufacturing” - that is, not buying material from us, making and delivering it, so to speak - but actually looking at the whole project, looking for solutions and providing additional services to the Icelandic customer.
Bővebben
2021 / 10 / 22
Schüco-alumínium-egyedi-bejárati-ajtó-tolóajtó-ablak-emelő-toló-KAV-minimal-house-kültér-exterior
Alumínium nyílászáró családi házra
A KAV több mint nyolcéves privát lakóépületi szektorban történő aktív működése során ugrásszerűen növekedett az alumínium nyílászárók térfoglalása a hazai családi házas piacon. Beszállítók mondják, hogy mivel cégünk volt az első Magyarországon, aki kifejezetten alumínium ablakot, ajtót és tolóajtót kínált lakóépületre, méltán nevezhető e terület úttörőjének. De honnan és hová jutottunk 2013 óta, milyen evolúciója volt ennek az építőipari területnek?
Bővebben
2024 / 02 / 27
Aluminium-nyilaszaro-ablak-toloajto-Reynaers-Schuco-KAV-passziv-haz-zebegeny-Magyarosi-Csaba-hazpimpeles-Hoeflon
Nyílászáró beépítésének lépései
Mi az az öt lépés, amit nyílászáró beépítésekor végig kell járnunk? Magyarósi Csaba zebegényi alumínium nyílászáróinak helyszíni beépítéséről készített videója mellett most írásban is összefoglaljuk a fontosabb állomásokat
Bővebben
2021 / 08 / 18
Lovász-Károly-KAV-Hungária
Az építőipari változások hatása az alumínium nyílászárók piacára
Az elmúlt időszakban az áremelkedések, a hiányzó alapanyagok jelentős változásokat hoztak az építőiparban. Hogy ez miként érinti az alumínium és egyedi nyílászárók piacát, mire kell felkészülnie a KAV ügyfeleinek, arról Lovász Károllyal a KAV Hungária ügyvezetőjével beszélgettünk.
Bővebben
2023 / 01 / 02
Schüco-alumínium-emelő-toló-harmónika-ajtó-étterem-terasz-kapcsolat-homlokzat-sas-baba
Közösségi gasztrotér, ahol a kint és bent fúzióját KAV üvegportálok segítik
A BABA Budapest nem csupán étterem, hanem egy olyan tér, ahol minden napszakban otthon érezhetjük magunkat. A tervezés fő szempontjai a kint-bent átjárhatósága és a valódi közösségi élmény átélhetősége voltak. A hely vezető tervezőjével, Fónagy Dórával designstratégiát nézegetve beszélgettünk a BABA egyik asztalánál ülve, és közben mi magunk is átéltük, miért nyújt valóban egyedi élményt itt lenni.
Bővebben
2019 / 08 / 07
building-management-systems-today-may-provide-the-most-positive-added-value-in-the-areas-of-ventilation-and-cooling
Az épületfelügyeleti rendszerek ma talán a szellőztetésben és a hűtésben-fűtésben tudják a legtöbb pozitív hozzáadott értéket adni
Egy okos ház nem csak az automatizálással könnyíti meg lakói mindennapjait, de bizonyos a megoldások akár az ingatlan környezetre gyakorolt hatását is csökkenthetik, emellett számos védelmi és biztonsági funkciót is elláthatnak. Sorozatunkban az okos otthonok világával ismerkedhetnek meg. Célunk, hogy megfelelő tudás birtokában tudjanak döntéseket hozni, belekezdeni egy ház tervezésébe.
Bővebben
2020 / 06 / 11
Hégli-Henriette-KAV-Hungária-Iroda-munka-2
KAV – Odafigyelünk arra, hogy a megrendelő mit szeretne megvalósítani!
A KAV csapata folyamatosan bővül, jelenleg is több pozícióra keresünk munkatársakat. Hégli Henriette közgazdász végzettséggel, ügyvezetői és ingatlanértékesítői pályafutás után tavaly júliusban érkezett a cégünkhöz. Projekt koordinátorként ő felel az egyedi árajánlatok készítéséért. Ahhoz, hogy a feladatát a lehető legoptimálisabban tudja ellátni, az indulás első pár hetében egy gólyaprogramban vett részt, amelynek keretében részletekbe menően, a cég működésének minden területére kiterjedően ismerte meg az egyes munkafolyamatokat, az egyedi nyílászárók piacát, a KAV-os gondolkodást.
Bővebben
2020 / 04 / 21
Schuco-Reynaers-aluminium-window-door-slide-glass-interior-fassaden-night3-k
A nyílászárók letisztult esztétikája
Az alumínium nyílászárók megjelenése a családi házas szektorban a minimál építészeti stílus népszerűségének is köszönhető. A kevesebb több elvének alkalmazása az építészetben az egyedi megoldások, a puritán vagy transzparens felületek felé vitte a tervezők gondolkodását. A minimál házakban az egyszerű formák segítenek abban, hogy kialakuljon a harmónia érzése, amelyben a tér az ember szolgálatában áll.
Bővebben
2019 / 01 / 28
Schüco-ASE-67-PD-keret-nélküli-tolóajtó-rendszer-vízszintes-metszet
Merre tart az építőipar?
Beszámoló a müncheni BAU MESSE kiállításról
Bővebben
2017 / 10 / 26
Schuco-aluminium-ablak-emelo-tolo-ajto-alakos-geometria-fuggonyfal-homlokzat-burkolat-ferde-teto-burkolat-uveg-epiteszet-kulter-exterior
Ismét ALUTA Nívódíjat kapott a KAV
A KAV zugligeti családi ház referenciájának különleges homlokzatáért, az ott végzett szakmérnöki tervezésért és kivitelezésért vehette át a 2017. évi ALUTA Nívódíjat a “kisprojekt” (azaz lakóépület) kategóriában.
Bővebben
2022 / 06 / 09
JANSEN-acél-nyílászáró-homlokzat-ablak-íves-hőhídmentes
Acél nyílászárók alkalmazási lehetőségei családi házakon
A lakóépületek építészeti trendjeinek változásával egyre nagyobb üvegfelületek jelennek meg az ingatlanokon, miközben a keretrendszerek méretigénye csökken. Így egyre többször merül fel az eddig csak a kommunális építési kultúrában jelenlévő acél nyílászárók használata. Arról, hogy milyen esetekben érdemes alumínium nyílászárók helyett acél nyílászárót választani, és mit tud ez a termékkör, Lovász Károllyal a KAV Hungária ügyvezetőjével beszélgettünk.
Bővebben
2022 / 01 / 06
Schüco-alumínium-erkélyajtó-emelő-toló-ajtó-ablak-üveg-építészet-nappali-szoba-függöny-beltér-interior-2
Alumínium nyílászárók és szolgáltatások a KAV Home-ban
A KAV kezdett el Magyarországon hivatásszerűen alumínium nyílászárót értékesíteni családi házakra. Ennek, egyedi munkamódszerének és hozzáállásának köszönhetően évek óta piacvezetők vagyunk saját területünkön.  A KAV Home-nak köszönhetően szélesebb ügyfélkörnek is elérhetővé válnak az alumínium nyílászárók a családi házas projektek körében. Hogy milyen szolgáltatásokat nyújtunk ebben a termékkörben, arról Kardos-Tamási Erzsébet vállalkozás vezetővel és Lovász Károllyal, a KAV ügyvezetőjével beszélgettünk.
Bővebben