INFORMÁCIÓ ÉS AJÁNLATKÉRÉS
INFORMATION AND QUOTATION
Vissza
Hégli-Henriette-KAV-Hungária-Iroda-munka-2
2020 / 06 / 11

„KAV – Odafigyelünk arra, hogy a megrendelő mit szeretne megvalósítani!”

A KAV csapata folyamatosan bővül, jelenleg is több pozícióra keresünk munkatársakat. Hégli Henriette közgazdász végzettséggel, ügyvezetői és ingatlanértékesítői pályafutás után tavaly júliusban érkezett a cégünkhöz. Projekt koordinátorként ő felel az egyedi árajánlatok készítéséért. Ahhoz, hogy a feladatát a lehető legoptimálisabban tudja ellátni, az indulás első pár hetében egy gólyaprogramban vett részt, amelynek keretében részletekbe menően, a cég működésének minden területére kiterjedően ismerte meg az egyes munkafolyamatokat, az egyedi nyílászárók piacát, a KAV-os gondolkodást.

Hogyan találtál rá a KAV-ra, és mi volt számodra az érdekes ebben a kihívásban?

Egy személyes ismeretségnek köszönhetően kerültem a KAV-hoz. Közgazdászként végeztem, több mint egy évtizedig voltam egy svájci tulajdonú adatfeldolgozó cég ügyvezetője, ahol a vállalatvezetés minden területét felölelően természetesen a pénzügyekkel (cash flow, likviditás) is sokat foglalkoztam. Egyszerűen fogalmazva a cég alapját képező „számok” tervezése, létrehozása és nyomonkövetése a mindennapjaim állandó feladatai közé tartozott. Majd egy ingatlaniroda vezetője lettem, ahol egyértelműen az értékesítés került fókuszba.  Lovász Károlyt, a cég ügyvezetőjét egy ingatlanvétel kapcsán ismertem meg. 2019 nyarán – ma már azt mondom sorsszerűen – ismét találkoztunk. Ekkor említettem neki, hogy az ingatlanértékesítői pálya lefelé ívelőben van, ezért váltáson gondolkodom. Igazából csak jeleztem neki, hogy nyitott vagyok bármi újra, amire a képzettségeim alapján alkalmasnak találom magam. Két nappal később felhívott, hogy aktuális-e még a keresésem, mert szívesen látna a KAV-nál projekt koordinátori pozícióra. Ez júniusban történt  és nem sokkal később, július harmadik hetében már el is indult az új kihívás az életemben. A munkaviszony létrejötte előtt Károly egy személyes beszélgetés alkalmával elmesélte a cég történetét, bemutatta, hogy mivel is foglalkozik a KAV, és részletezte, hogy milyen feladatok várnának rám. Éreztem a lendületet magamban, az újdonság varázsát, tudtam, hogy itt a helyem. Az alkalmasságom szempontjából annyit tudtunk mindketten, hogy az ingatlanos múltamnak köszönhetően ingatlan alaprajzot tudtam értelmezni, a pénzügyi rálátásaim megvoltak, a számok világa közel állt hozzám. De ezen felül – kis túlzással élve – egy új szakmát kellett megtanulnom. Jól esett, hogy hitt bennem! Most is mosolyogva gondolok vissza egyik, tipikusan az ő könnyedségét visszaadó mondatára: ha nem vagy nagyon láma, menni fog!

Mivel támogatták a KAV-nál ezt a tanulási folyamatot?

Az első hat hétben egy rendkívül összetett, egészen az alapoktól induló betanulási folyamat várt rám. Nem hiába nevezték gólyaprogramnak! Elsőként bemutatták a céget és az üzletpolitikát. Ezután megismertem az alumínium világát; az ebből az alapanyagból készült nyílászárók teljes palettáját, az alumínium bejárati ajtók sokszínűségétől kezdve – mint például a forgóajtó vagy a szárnyra lemezelt ajtó – a keretnélküli tolóajtó rendszereken át egészen a minimál ablakokig. Megtanultam az egyes beszállítók profilrendszereit, a műszaki tudnivalók kimeríthetetlen tárházát. Rálátást nyertem a nyílászárókhoz kapcsolódó minden egyéb szakterületre, mint az üvegek minőségei, sokoldalúságuk; az automatizálás; az árnyékolástechnika; a tartozékok, azaz a   kilincsek, fogantyúk; a felületkezelési eljárások; a gyártás körüli, az árajánlathoz szükséges tudnivalók, valamint a kalkulációhoz használt egyes szoftverek.  Gyárlátogatásban is volt részem, ahol gyakorlati oldalról is megismerhettem a termékek előállítását. Még a beszállítóinknál is tettünk személyes látogatást.  Ahogy mindebből látszik, a betanulási program feltárta az egész szakmai palettát.  Projekt koordinátorként feladatom az árkalkuláció, az ajánlat elkészítése a megrendelő részére. Azaz a tervezők által papírra vetett megrendelői igények számokban történő prezentálása.  Ehhez a hozzáértésem megvolt, de a szintén nélkülözhetetlen speciális szakmai háttértudás, a műszaki rálátás szinte teljes mértékben hiányzott. Pontosan ezt kaptam meg a gólyaprogram által.

Az árajánlattételi folyamat nagyon egyedi a KAV-nál. Miben rejlik a specialitása?

Az árajánlat az első komplett dokumentum az ügyfél felé. Gyakorlatilag ez cégünk bemutatkozó dokumentuma, ennél fogva nagy jelentőséggel bír. Egyedisége a komplexitásában rejlik, rendkívüli módon összetett. Tartalmaz minden tevékenységet, mozzanatot, felhasznált anyagot, időt; teljeskörű szolgáltatást, amit a nyílászárók gyártásától kezdődően egészen annak beépítéséig cégünk megrendelés esetén vállal. Segítségével a megrendelő teljes részletességében rálát arra, hogy az elképzelt nyílászáróinak megvalósulása miként néz ki a számok tükrében. A kalkuláció komplexitásában a megrendelő azt az előnyt élvezheti, ami a KAV gondolkodásának egyik alapja, nevezetesen, hogy nem okozunk meglepetéseket, azaz már a „bejáratnál” tájékoztatni kívánjuk leendő ügyfelünket arról, hogy az árajánlat minden szükséges információt tartalmaz, és megrendelés esetén abban a későbbiek folyamán sem lesz változás.  Mi nem azok vagyunk, akik valahol félidőben jelentjük ki, hogy valamivel még számolni kell. Már a kezdet kezdetén korrekt, átlátható és mindenre kiterjedő ajánlattal dolgozunk.

„Minden problémára találunk megoldást” és „engedd el, amit a lehetőségeidről eddig gondoltál” – ezek a fő hívószavai a KAV-nak. Hogyan tapasztaltad meg ezt a szemléletet a cégnél?

Szerintem ez leegyszerűsíthető azokra a fogalmakra, hogy legyél ott, legyél vele, hallgasd meg! Azaz kellő időt szentelünk potenciális megrendelőnkre, meghallgatjuk őt, odafigyelünk rá, megértjük, amit szeretne. Individualitás! Látjuk, érezzük, megismerjük az egyéniségét, ami egyébként visszatükröződik az épülő ingatlan stílusából is.  A megfogalmazott elképzelésekből mi már tudjuk, hogy „mi akar megszületni”. Ehhez hozzáadva minden szakmai tudásunkat, a megvalósíthatóság határait feszegetve hozzuk ki azt a maximális eredményt, ami a lehető legteljesebben ad választ az igényeire. Így születik egy olyan megoldás, amiről a megrendelő akár álmodni sem mert. Alapattitűd nálunk, hogy amennyiben kapacitásunk engedi és a cégimázshoz illeszkedőnek gondoljuk, semmilyen feladatra nem mondunk nemet. Szeretjük azt hangoztatni, hogy nem ismerjük a lehetetlent. És ez így is van. Ezt életszerűen úgy kell elképzelni, hogy amikor elénk kerül egy projekt tervanyaga tele tervezői kreativitással, elképesztően egyedi ötletekkel, sok-sok új szakmai gondolatisággal, akkor nálunk rögtön 3-4 munkatárs is beintegrálódik a folyamatba annak érdekében, hogy a megvalósíthatósága kikristályosodjon. Mindez természetesen még árajánlat adás előtt történik.

Milyen csapatba kerültél?

Olyan ez a csapat, melynek minden egyes tagja, egyénisége hozzájárul az előbb említett gondolatisághoz. Részemről a legfőbb motiváció azt érzékelni, azzal szembesülni, hogy a cég egy olyan vivőerővel, egy olyan tulajdonossal bír, aki mer nagyot álmodni.  Aki a folyamatos fejlődés előirányozásán keresztül a mind jobbá és jobbá válásra, az egyre magasabb minőségre, egy olyan cégmodell működtetésére törekszik, ami a szolgáltatásán keresztül valamiféleképpen hozzáad a világhoz. Mellette pedig olyan munkatársak vannak, akik ezzel nem szembe menve, hanem megfontoltan, minden szakmai tudásukat beleadva, a lépésről-lépésre való mechanizmust követve a célok megvalósulását segítik.  Nagyon fontos, hogy a tulajdonos egészséges lojalitása, elfogadása megengedi, hogy adott esetben a  csapat közös véleménye kerekedjen felül.  Komoly, több főből álló team vesz részt minden egyes részfolyamatban, a tervezéstől, a kalkuláción, a gyártás-előkészítésen, a beszerzésen, a gyártáson keresztül egészen a kivitelezésig, a beépítésig. És mindebből persze nem hagyhatók ki az igen összetett irodai háttérmunkát végző munkatársaink sem. Tehát az egység, az összefogás ereje a kulcs, ez hozza az eredményeinket.

Mit szeretsz itt a legjobban?

A szabadságot, az önálló munkavégzést, illetve a lehetőséget az önálló gondolkodásra és a kreativitás megmutatására.  Egyszóval nevezhetném bizalomnak is.  Emellett azt, hogy ha még szakmailag elbizonytalanodom; segítségre, tanácsra van szükségem, akkor ez akár több oldalról is azonnal érkezik. Jó csapat vagyunk!

Szerző
Magócsi Anikó
KAV – Odafigyelünk arra, hogy a megrendelő mit szeretne megvalósítani!
01
00
Hégli-Henriette-KAV-Hungária-Iroda-munka-1
További Hírek
01
020
2021 / 10 / 01
alumínium-nyílászáró-gyártás-ablakgyár-ablakgyártó-üzem-raktár-tárolás-üveg-üvegragasztás
Alumínium ablak ár meghatározó elemei 3
Mindenki szeret teljes körű, részletes és minden variációt biztosító árajánlatot kapni. A KAV eddig is sok saját fejlesztésű ajánlati formátumot alkalmazott, most tartunk a 4.2 verziónál, ennek mintegy kilenc éves evolúcióját több szolgáltatás- és termékbővülés, beszállítói és alvállalkozói változás indukálta. De mit is kell tartalmazzon egy árajánlat és mi kell ahhoz, hogy helyes tartalmú, valamint mindenre kiterjedő legyen? Milyen ajánlati elemek láttán lehetünk biztosak abban, hogy nem lesz meglepetés?
Bővebben
2021 / 11 / 19
Reynaers-alumínium-nyílászáró-nyitott-tolóajtó-3-sínes-emelő-toló-ajtó-minimál-homlokzat-lézervágott-lemez-burkolat-beltér-belsőépítészet-nappali-interior-night
Tolóajtó alumíniumból 3.
Előző cikkünkben a tolóajtók működési fajtái szerinti csoportosítást folytattuk, az emelő-toló és a bukó-toló tolószárnyakból épült termékekkel fejeztük be a korábban megkezdett sort. A következő két cikkben egy másik szemüvegen keresztük vizsgáljuk az alumínium toló megoldásokat, mégpedig nyitási képek szerint, de most a korábbi 3D szimulációink segítségét is megkapjuk a könnyebb értelmezéshez.
Bővebben
2021 / 10 / 29
alumínium-nyílaszáró-ablak-ajtó-tolóajtó-keret nélküli-üveg-üvegszerkezet-Schüco-Reynaers-szakági-tervezés-műszaki előkészítés-mérnökiroda
Alumínium nyílászáró ajánlati kultúrája itthon
Alumínium nyílászáró piac karakteres sajátosságai az ár-érték alapján történő termék- és szolgáltatás szelekció. A magyarok viszont általában árat akarnak venni és nem terméket, tulajdonképpen ez a mi közép-európai brandünk. De mi alapján döntenek a magyar építkezők, és mi a helyzet külföldön? A KAV-nak milyen tapasztalatai vannak az árajánlati kultúra területén?
Bővebben
2021 / 07 / 21
kisber-uzem-kav-hungaria
Egyedi nyílászárók gyártása a KAV üzemében
A legtöbb alumínium nyílászárót forgalmazó hazai cég nem rendelkezik saját gyártókapacitással. A KAV impozáns gyártó üzemében azonban akár a lehetetlennek tűnő profilcsatlakozásokat is képesek megoldani. Itt készülnek a Schüco vagy Reynaers profilelemek tovább gondolásai, és azok a teljesen egyedi nyílászárós megoldások, amelyeket a KAV mérnökei terveznek és fejlesztenek. A KAV kisbéri üzemének vezetőjével Herbut Alberttel a gyártási folyamatokról és az üzem működéséről beszélgettünk.
Bővebben
2017 / 11 / 30
Szoborszerű, kortárs családi ház
Szoborszerű, kortárs családi ház
ALUTA nívódíjas épület az építészek szemével
Bővebben
2021 / 10 / 21
aluminium-fuggonyfal-uvegfal-schuco-wicona-fassaden-emelkedo-rising-curtain-wall-ives-curved-glass-jumbo-smoke-exhaust-fustelvezeto-panik-ajto-panic-door-exterior-panoramic
Alumínium függönyfal ívekkel, nagy méretű üvegfelületekkel
A svábhegyi Református Óvoda alumínium nyílászáró gyártási és telepítési munkáiban az egyik legnagyobb kihívást a tervezés jelentette, hiszen több mint 700 egyedi térszöget kellett kiszámolni a nemcsak alapjaiban szegmensíves, hanem elemei alsó és felső éleiben is tört, alumínium függönyfal megvalósításához. A folyamatról Erdélyi Zoltánnal, a KAV senior mérnökével beszélgettünk.
Bővebben
2022 / 12 / 20
Reynaers-Schuco-hifinity-minimal-uvegfal-keret-nelkuli-tolo-lamellas-arnyekolo
Egy hibátlan épület KAV nyílászárókkal
A panoráma a lelke, az üvegfelületek pedig az egyik fő szervezőeleme annak a kivételes formavilágú villának, amin az Etna és a KAV munkatársai közösen dolgoztak. Az épület érdekességeiről és a megvalósulás folyamatáról Ziszidisz Nikosszal, a kivitelezést végző Etna Kft. ügyvezetőjével beszélgettünk. 
Bővebben
2020 / 05 / 12
uniquely-developed-coating-against-viruses-and-bacteria
Egyedi fejlesztésű bevonattal a vírusok és baktériumok ellen
The only construction structures with which people come into contact are doors and windows. We make direct contact with door handles and catches, with the help of which we can open and close the structures. In addition to traditional solutions, developers are now experimenting with virus- and bacteria-neutralising coatings, custom surface treatment solutions, and recycled products with a minimalist design.
Bővebben
2019 / 03 / 29
Egy ház, amelynél a nyílászárók alakították a tervezési folyamatot
Egy ház, amelynél a nyílászárók alakították a tervezési folyamatot
Unlike its other competitors, KAV was not thinking about classic “contract manufacturing” - that is, not buying material from us, making and delivering it, so to speak - but actually looking at the whole project, looking for solutions and providing additional services to the Icelandic customer.
Bővebben
2020 / 08 / 05
A célunk a folyamatos növekedés
A célunk a folyamatos növekedés
A belga székhelyű Reynaers Európa piacvezető vállalata a fenntartható és innovatív alumínium nyílászáró-rendszerek fejlesztése és forgalmazása terén. A világszerte ismert cég minden más piacon is a legmeghatározóbb szereplők közé tartozik. A KAV-val az izlandi Marriott Hotel Edition homlokzati megoldásainak kivitelezése volt az első nagy közös projektjük, amit azóta több együttműködés követett. Sajátos cégkultúrájuk meghatározó pillérei a fenntarthatóság, az innováció és az egyedi igényekre szabott megoldások. A legfontosabb irányokról és fejlődési lehetőségekről Andrey Klymenkóval, a Reynaers Aluminium közép-kelet-európai vezetőjével beszélgettünk.
Bővebben
2021 / 10 / 22
Schüco-alumínium-egyedi-bejárati-ajtó-tolóajtó-ablak-emelő-toló-KAV-minimal-house-kültér-exterior
Alumínium nyílászáró családi házra
A KAV több mint nyolcéves privát lakóépületi szektorban történő aktív működése során ugrásszerűen növekedett az alumínium nyílászárók térfoglalása a hazai családi házas piacon. Beszállítók mondják, hogy mivel cégünk volt az első Magyarországon, aki kifejezetten alumínium ablakot, ajtót és tolóajtót kínált lakóépületre, méltán nevezhető e terület úttörőjének. De honnan és hová jutottunk 2013 óta, milyen evolúciója volt ennek az építőipari területnek?
Bővebben
2022 / 11 / 11
Költő Kert: Olyat építeni, amire elsőre azt mondják, lehetetlen!
Költő Kert: Olyat építeni, amire elsőre azt mondják, lehetetlen!
Szervesen megjeleníteni az építészetben a művészetet, és valódi élménnyé tenni a lakóépületen belüli létezést. Ebben a szellemben készült el a nemcsak vizuális megjelenésében, de részletiben is számos különleges megoldással operáló, budai Költő Kert projekt, melynek nyílászárós megoldásait a KAV készítette. A világszinten is különlegesnek számító épületegyüttesről Ziszidisz Nikosszal, a végső kivitelezést végző ETNA Kft. ügyvezetőjével beszélgettünk.
Bővebben
2020 / 10 / 14
Schüco-alumínium-keret-nélküli-tolóajtó-PD77-slide-door-frameless-üvegfal-üveg-üveg-sorolás-nappali-beltér
Alumínium nyílászáró rendszerek családi házakra és projektre
KAV Home néven új, kifejezetten családi házakra és lakóépületi projektre kialakított alumínium ablakokat és ajtókat kínálunk. Mivel a homlokzati nyílászárók azok az épületszerkezetek, melyekkel a mindennapok során fizikai érintkezésbe kerül az ott lakó vagy dolgozó ember, egyre szélesebb körben választják az alumínium ablakokat, ajtókat azok, akik magas minőségű, tartós és modern megoldásokat keresnek. Hogy miért érdemes alumínium nyílászárót választani, és mik az előnyei ezeknek a rendszereknek, arról Lovász Károllyal, a KAV ügyvezetőjével beszélgettünk.
Bővebben
2017 / 08 / 02
A KAV támogatásával újult meg a vizafogói plébánia
A KAV támogatásával újult meg a vizafogói plébánia
Befejeződött a Tours-i Szent Márton plébánia teljes körű épületszerkezeti és energetikai felújítása, valamint funkcionális bővítése. A Budapest, Váci úti szakrális épület átalakításának koncepcióját cégünk vezetője, Lovász Károly dolgozta ki. És bár a kivitelezést végül közbeszerzési eljárás keretében mások végezték, a munkálatok során a KAV mindvégig szakmai tanácsadóként támogatta és ellenőrizte a projektet. Az 5 éves folyamatról Dr. Juhász Gábor Tamás plébánossal beszélgettünk.
Bővebben
2019 / 03 / 13
A nyílászárók evoluciója Magyarországon
A nyílászárók evoluciója Magyarországon
Ha sok évet tölt el speciális műszaki szegmensben az ember, akkor néha egy szakmai beszélgetés kérdéseire válaszolva akaratlanul is felidézi a kezdetektől napjainkig eltelt időszakot. A lakóépületekben alkalmazott nyílászáró termékek evolúciójának vizsgálata azért is tanulságos, mert a divatok az igényekkel és a pénzügyi lehetőségekkel együtt mindig változnak. Mindenki másképp látja a múltat - ebben mi magyarok különlegesek is vagyunk -, de az értékesítési számok felül állnak a percepciókon.
Bővebben
2024 / 02 / 27
Aluminium-nyilaszaro-ablak-toloajto-Reynaers-Schuco-KAV-passziv-haz-zebegeny-Magyarosi-Csaba-hazpimpeles-Hoeflon
Nyílászáró beépítésének lépései
Mi az az öt lépés, amit nyílászáró beépítésekor végig kell járnunk? Magyarósi Csaba zebegényi alumínium nyílászáróinak helyszíni beépítéséről készített videója mellett most írásban is összefoglaljuk a fontosabb állomásokat
Bővebben
2019 / 02 / 07
Egy Bauhaus-villa újjászületése
Egy Bauhaus-villa újjászületése
Idén 100 éves a Bauhaus, ezért is külön öröm számunkra, hogy egy, a stílus jegyeit magán viselő ingatlan felújításában vehetünk részt. Ha a Bauhaus jelzőként egy épületnél megjelenik, az garancia a letisztult formákra, az izgalmas terekre és a minőségi alapanyagokra. Ám fontos kiemelni, hogy bár több magyar építész állt kapcsolatban a híres német iskolával, Budapesten alig található szigorúan vett Bauhaus-ház. Hogy ez az épület miként viseli magán a stílus jellemző jegyeit, s hogyan érdemes egy ilyen felújításba belefogni, arról Lenzsér Péter, építésszel beszélgettünk.
Bővebben
2020 / 02 / 27
Tornóczky-Mónika-Alukönigstahl
A cél: karbonsemleges épületek 2050-re
A klímaváltozás kapcsán nemcsak a mindennapi életben, hanem az épített környezettel kapcsolatban is egyre többször merül fel a környezettudatosság kérdése. Tornóczky Mónika építésszel, az Alukönigstahl – mint a a Schüco és Jansen cégek közép-európai képviselője – termékmenedzserével azokat a lehetőségeket jártuk körbe, hogy miként lehet egy épület karbonlábnyomát a minimálisra csökkenteni.
Bővebben
2018 / 06 / 19
Az alumínium nyílászáró alkalmazása olcsóbb és célravezetőbb lehet
Az alumínium nyílászáró alkalmazása olcsóbb és célravezetőbb lehet
Az alumínium nyílászárók kapcsán a tartósság, a filigrán design és a széles alkalmazási lehetőség jut a legtöbbek eszébe. Ám sokan anyagi megfontolások miatt mégsem számolnak ezekkel a szerkezetekkel, ha családi ház tervezéséről van szó. Lovász Károllyal, a KAV Hungária ügyvezetőjével arról beszélgettünk, milyen esetekben lehet mégis kifizetődőbb az alumínium nyílászárók alkalmazása.
Bővebben
2018 / 11 / 06
Egy időtlen, trendektől és aktuális irányzatoktól mentes ház
Egy időtlen, trendektől és aktuális irányzatoktól mentes ház
Víz és természet közelében épült fel az az ingatlan, amelynek legfőbb jellemzői a teljes átláthatóság, a letisztultság és a harmónia. Az egyedi formákkal, nagyon magas minőségben megvalósuló ház kompromisszummentesen készülhetett el. A folyamatról Pintér Györggyel, a ház tulajdonosával beszélgettünk.
Bővebben