INFORMÁCIÓ ÉS AJÁNLATKÉRÉS
INFORMATION AND QUOTATION
Vissza
Schüco-alumínium-erkélyajtó-emelő-toló-ajtó-ablak-üveg-építészet-nappali-szoba-függöny-beltér-interior-2
2022 / 01 / 06
Kezdőlap > Hírek > Alumínium nyílászárók és szolgáltatások a KAV Home-ban

Alumínium nyílászárók és szolgáltatások a KAV Home-ban

A KAV kezdett el Magyarországon hivatásszerűen alumínium nyílászárót értékesíteni családi házakra. Ennek, egyedi munkamódszerének és hozzáállásának köszönhetően évek óta piacvezetők vagyunk saját területünkön.  A KAV Home-nak köszönhetően szélesebb ügyfélkörnek is elérhetővé válnak az alumínium nyílászárók a családi házas projektek körében. Hogy milyen szolgáltatásokat nyújtunk ebben a termékkörben, arról Kardos-Tamási Erzsébet vállalkozás vezetővel és Lovász Károllyal, a KAV ügyvezetőjével beszélgettünk.

 

Milyen szolgáltatásokat nyújt a cég a KAV Home programban?

 

Kardos-Tamási Erzsébet: Azokat a sztenderd szolgáltatásokat adjuk, amit egyébként a piacon mindenki más is nyújt ezekre a típusú házakra. A cél az, hogy amikor egy ügyfél megversenyezteti a házát, tehát felméri, melyik cég milyen áron, milyen – akár fa, műanyag vagy alumínium – nyílászárót tud adni, az ajánlatban össze tudja hasonlítani a szolgáltatásokat. Pontosan ezért nem tartalmazza a bonyolultabb mérnöki szolgáltatást, ami egy exkluzív, egyedi nyílászárónál szükséges: ilyen például a csomóponti tervezés vagy az egész ház „áttekintése” szakági mérnök szemmel.  Egy standardizált helyzetben a legtöbb nyílászárós cég úgy ad ajánlatot, hogy ránéz a tervekre, és megmondja mennyi és milyen típusú alumínium nyílászáró szükséges az épületre, hol kell, hogy bukjon vagy nyíljon a szerkezet, és ezt beárazza. Mi is ezt tesszük, nekünk is ezt az egyszerű, mennyiségében csökkentett szakmai szolgáltatást kell biztosítani ahhoz, hogy az ügyfél össze tudja hasonlítani a többi ajánlattal. Azt gondolom, legtöbbször azért gondolják az ügyfelek drágának a KAV-ot, mert az extra mérnöki szolgáltatással és tervezéssel járó dúsított műszaki és emberi erőforrás tartalmú ajánlatainkat hasonlítják össze a sztenderd ajánlatokkal, amit máshol kapnak. A KAV Home-nál ezért egyszerűsítettünk minden területen. Természetesen a későbbiekben, ha igényt tart egyéb szolgáltatásainkra vagy máshol nem gyártott terméket vagy kiegészítőt igényel, arra is lehetősége van.

 

Mi az, amit kaphatunk egy nyílászárós cégtől, ha építkezésbe kezdünk?

 

Kardos-Tamási Erzsébet: Sajnos a legtöbb ügyfél – nem a KAV-tól, hanem egyéb más helyekről – olyan ajánlatot kap, amelyekben az árazó kolléga gyakorlatilag a méreteket beárazta egy leírás alapján. Nem nézi, hogy egyébként az funkcionálisan megfelelő-e, az épület használatát más kiosztással vagy működtetéssel javíthatja e, illetve nem igényel-e egyéb plusz kiegészítést a beépítés során, nem kell-e esetleg motorizálni, mert mondjuk a méret vagy a komfort megkívánja. A KAV Home első körös ajánlatánál már mi is egy ilyen ajánlatot adunk, az összehasonlíthatóság miatt, de a későbbiekben lehetőség van a mérnökeinkkel is konzultálni. S a mi szolgáltatásunk mögött nemcsak a hazai legprofibb – lakossági területen szocializálódott – mérnökcsapat, hanem saját gyártóüzem is áll. Ha minket választ egy ügyfél, minden területen biztonságot kap.

 

Ez másfajta gondolkodást igényel, mint ami eddig a KAV-nál volt? A KAV ugyanis híres arról, hogy a probléma megoldásra fókuszál: minden terméket a legmegfelelőbb megoldást megtalálva megalkotni…

 

Kardos-Tamási Erzsébet: Ezeket a standardizált termékeket azokra a házakra ajánljuk, amelyek nem is igénylik a műszaki egyediséget. Azokra az egyszerűbb épületekre, amelyeknél nem akarnak egy üveg-üveg sarkos kapcsolatot, nem egy motorizált keret nélküli tolóajtó sorolásban gondolkodnak, hanem standardizált, hagyományos méretű alumínium nyílászárókat kívánnak használni. Van egy kihagyott falnyílás, amibe egy nyílászárót be szeretnék tenni. Gyakorlatilag a méret határozza meg a választandó alumínium nyílászárót. Hogy jobban érthető legyen: futócipőt is kétféleképpen lehet venni. Elmegyek egy multi sportboltba, és ott kiválasztom a három színből és elérhető típusból a lábméretemnek megfelelő futócipőt – ez a KAV Home. De futócipőt elmehetek a szakboltba is venni, ahol megnézik, hogyan futok, miként emelem a lábam, milyen energiát fektetek bele, és akkor ott utána kapok javaslatokat termékekre, típusokra. A sztenderd futócipőkhöz képest jóval magasabb áron veszek egy olyan futócipőt, ami kifejezetten a lábamnak, a futásomnak megfelelő. Ez a KAV egyedi szolgáltatása. A KAV Home tehát azoknak szól, akik jó minőségű alumínium nyílászárót szeretnének, lehetőség szerint nem túl drágán.

 

Lovász Károly: Azt hozzá kell tennem, hogy az elmúlt években is találkoztunk ezzel az ügyfélkörrel.  Őket, amikor bekerültek az ajánlatadási körünkbe, megijesztettük. Úgy érezték, mivel komolyan foglalkoztunk velük – hiszen két mérnökkel találkoztak az egyeztetésen -, hogy neki ez nagyon drága lesz. Megpróbáltuk végiggondolni azt, miként lehet változtatni azon, hogy hiába van jó ár-érték arányunk, ahhoz, amit szeretnének, a plusz szolgáltatásaink termékben és mérnök óradíjban elriasztják őket. Ennek az ügyfélkörnek ugyanúgy megvan az igénye a szépre és a magas minőségre, így prémium fa nyílászárók helyett miért ne választhatnának alumínium nyílászárókat. A nekik szóló, új ajánlatadási metódusunk ezt támogatja.

Ezt az ajánlatot értik, és pontosan tudni fogják belőle, hogy mit várhatnak el a KAV-tól. A KAV Home azoknak az ügyfeleknek szól, ahol már kész van a ház, vagy nagyon pontos és egyszerű tervek vannak, hogy hova, milyen fix nyílászáró kell. Ma már a fa és PVC-t nyílászáró külső oldalán is aluklipszet használnak, hogy modernnek és ellenállónak tűnjön. Ehelyett kínálunk tisztán alumínium nyílászárót ennek az ügyfélkörnek. A mi ajánlatunkból meg fogják ismerni az alumínium termékkörnek a számukra megfelelő legszélesebb spektrumát, amiről álmaikban sem gondoltak. Az alumínium ugyanis sztenderdben már olyan dolgokat kínál, ami más anyagból elképzelhetetlennek tűnik. Hozzá kell tenni, a PVC és fa nyílászárókat az értékesítési pontokat illetően 95 %-ban viszonteladók árulják. A viszonteladói értékesítésnek megvannak a maga előnyei a gyártói és vevő oldalról is, de van egy óriási hátránya: a tudáshiány és a termékkorlátok egyvelege.  Az a tudás, amit egy egyedi nyílászáró gyártó halmoz fel elképesztő plusz hozadék. A nálunk dolgozó szakemberek 20-25, néhányunk több mint 30 éve vannak a szakmában. Ez a tudáskülönbség egy viszonteladóval való összehasonlításban borzasztó hamar feltűnik az ügyfélnek is. Mi nem a levegőbe beszélünk, hanem megmutatjuk a működést, asztalra teszünk csomóponti rajzokat, virtuálisan modellezünk, ha kell, referenciafotót mutatunk, hogy megértse mit kínálunk neki. Ha igényli, el tud menni az üzemünkbe a gyártást megnézni, beruházói engedély birtokában kilátogathat egy építkezésünkre. A KAV Home-ban csupán a KAV eddigi termékköréhez képest szűkebb a termékszegmens, de nem a fához vagy a PVC-hez képest. A fánál kb. 150, a PVC-nél kb. 50 cikkszámból áll az alkatrész lista, amiből válogatnak, a KAV Home-ban alap esetben is kb. 10000-os cikkszám listából összeállított alumínium nyílászárót építhetünk. Óriási a lehetőség: az üvegfogadásban, a mechanikában, a működtetésben, a tartósságban, a felületi gondozásmentességben. Az alumínium nyílászáró jó ár-érték arányú választás, ugyanakkor hőtechnikailag sincs lemaradva a PVC vagy a fa mögött. Ráadásul, ha minket választanak nem viszonteladóval, hanem magával a lakossági piacvezető gyártóval lesz kapcsolatban az ügyfél. Nálunk extra biztonságot kap.

Alumínium nyílászárók és szolgáltatások a KAV Home-ban
01
00
Schüco-alumínium-erkélyajtó-emelő-toló-ajtó-ablak-üveg-építészet-nappali-szoba-függöny-beltér-interior-2
Schüco-alumínium-erkélyajtó-emelő-toló-ajtó-ablak-üveg-építészet-étkező-nappali-szoba-függöny-beltér-interior-2
TovábbiHírek
01
020
2021 / 09 / 24
alumínium-nyilászáró-nagy-méretű-üvegezés-üveg-beemelés-ablak-beépítés-üvegező-robot-pókdaru-Reynaers-Schüco
Alumínium ablak árát befolyásoló tényezők 2.
Alumínium ablak és ajtó költségében az előző blogban részletezett rendszeranyag bekerülési ár mellett még nagyon releváns költség a hőszigetelő üvegpanel, amely hazai vagy külföldi üvegfeldolgozó üzemből érkezik.
Bővebben
2023 / 01 / 26
Schüco-alumínium-tolóajtó-ablak-emelő-toló-KAV-üveg-üveg-sarok-Schlotterer-80D-raffstore-minimal-house-kültér-udvar-terasz-exterior-4
Egyre fontosabbá válik az árnyékolás kérdése
A változó gazdasági környezet és az energiaárak emelkedése az építőiparra is hatással van. De vajon miként változhat a nyílászárók piaca a prémium építési szegmensben? A KAV ügyvezetője, Lovász Károly szerint fókuszba kerül az árnyékolás kérdése, valamint kiemelten fontos, hogy az építtetők stabil háttérrel és megfelelő szakembergárdával rendelkező cégeket válasszanak.
Bővebben
2016 / 01 / 01
KAV-Hungária-Alumínium-nyílászáró-gyártás-üzleti-etikai-díj-2016
Üzleti Etikai Díjat kapott a KAV Hungária
Nyert a felelős gondolkodásmód
Bővebben
2018 / 11 / 06
Schüco-alumínium-emelő-toló-erkélyajtó-ajtó-ablak-nappali-üveg-építészet-minimal-house-beltér-interior
Egy időtlen, trendektől és aktuális irányzatoktól mentes ház
Víz és természet közelében épült fel az az ingatlan, amelynek legfőbb jellemzői a teljes átláthatóság, a letisztultság és a harmónia. Az egyedi formákkal, nagyon magas minőségben megvalósuló ház kompromisszummentesen készülhetett el. A folyamatról Pintér Györggyel, a ház tulajdonosával beszélgettünk.
Bővebben
2020 / 06 / 11
Hégli-Henriette-KAV-Hungária-Iroda-munka-2
KAV – Odafigyelünk arra, hogy a megrendelő mit szeretne megvalósítani!
A KAV csapata folyamatosan bővül, jelenleg is több pozícióra keresünk munkatársakat. Hégli Henriette közgazdász végzettséggel, ügyvezetői és ingatlanértékesítői pályafutás után tavaly júliusban érkezett a cégünkhöz. Projekt koordinátorként ő felel az egyedi árajánlatok készítéséért. Ahhoz, hogy a feladatát a lehető legoptimálisabban tudja ellátni, az indulás első pár hetében egy gólyaprogramban vett részt, amelynek keretében részletekbe menően, a cég működésének minden területére kiterjedően ismerte meg az egyes munkafolyamatokat, az egyedi nyílászárók piacát, a KAV-os gondolkodást.
Bővebben
2018 / 02 / 15
sandor-fegyverneky
A homlokzat nem magánügy
Úgy látom, ennél a cégnél van egy őszinte akarás arra, hogy jót csináljanak. Van egy precíz vállalatvezető, aki ráadásul tényleg a lehető legjobbat akarja létrehozni, s ez a tenni akarás átragad az egész cégre. És ezt látja a vevő is.
Bővebben
2019 / 10 / 24
kav-production-unit-in-kisber
KAV gyáregység Kisbéren
Cégünk beruházásba kezdett a Komárom-Esztergom megyei Kisbéren. A gyártási feladatok mellett számos előkészítői és tervezői munkát is a város közelében lévő, közel 3 hektáros telephely gyáregységében és azok irodáiban fogunk megvalósítani. Az új speciális nyílászáró üzem lehetőségeibe és a jövőbeli tervekbe Lovász Károly, a KAV ügyvezetője nyújt betekintést.
Bővebben
2019 / 03 / 13
Reynaers-alumínium-nyílászáró-tolóajtó-emelő-toló-ajtó-minimál-homlokzat-lézervágott-lemez-burkolat-terasz-kert-kapcsolat-üveg-építészet-exterior-night
A nyílászárók evoluciója Magyarországon
Ha sok évet tölt el speciális műszaki szegmensben az ember, akkor néha egy szakmai beszélgetés kérdéseire válaszolva akaratlanul is felidézi a kezdetektől napjainkig eltelt időszakot. A lakóépületekben alkalmazott nyílászáró termékek evolúciójának vizsgálata azért is tanulságos, mert a divatok az igényekkel és a pénzügyi lehetőségekkel együtt mindig változnak. Mindenki másképp látja a múltat - ebben mi magyarok különlegesek is vagyunk -, de az értékesítési számok felül állnak a percepciókon.
Bővebben
2021 / 09 / 16
leica-3d-szkenner
3D-szkenner az alumínium nyílászárók legpontosabb tervezéséért, gyártásáért és beépítéséért
Az alumínium nyílászárók gyártását megelőzően a KAV munkatársai kiemelt figyelmet fordítanak a műszaki előkészítésre, szakági tervezésre. Azért, hogy a lehető legrészletesebb információ álljon rendelkezésre, nemcsak munkatársaink, hanem megrendelőink rendelkezésére műszerparkunkat az egyik legkorszerűbb 3D-szkennerrel bővítettük. Arról, hogy miként működik a műszer, és milyen információkkal segíti a különböző szakágak munkáját, Nagy Péterrel, a KAV egyik projektfelelős mérnökével beszélgettünk.
Bővebben
2017 / 06 / 09
Költő-Kert-alumínium-keret-nélküli-tolóajtó-rendszer-Schüco-77-PD-HI-render-Budapest-minimal-house-2
KAV nyílászárók a Költő Kertben
„Olyat alkotni, ami kicsit szélsőséges, de amihez lehet viszonyulni!”
Bővebben
2018 / 12 / 19
Hamburg-ALUTA-szakmai-tanulmányút-épület-látogatás
Régi épületek új funkcióval
Európa harmadik legnagyobb forgalomú kikötővárosa, Hamburg volt a célpontja az ALUTA (Alumínium Ablak és Homlokzat Egyesület) tagjainak szervezett szakmai utazásnak, melyen a KAV Hungária részéről Cserki László és Lovász Károly vett részt. A német város urbanisztikai, építészi koncepcióról és Európa egyik legújabb emblematikus épületéről, az Elbphilharmonie-ról Lovász Károllyal beszélgettünk.
Bővebben
2021 / 11 / 15
Alumínium nyílászárók: mi a fontosabb a design vagy a funkcionalitás?
Alumínium nyílászárók: mi a fontosabb a design vagy a funkcionalitás?
Alumínium nyílászáró választása, homlokzat tervezésekor sokakban felvetődhet a kérdés, mi legyen a döntésünk szempontja: a design vagy a funkcionalitás? „A forma követi a funkciót” szólás ugyanis mára többszörösen átértelmeződött az építészek fejében, sokszor mindent alávetnek a külcsínnek, így a design öncélú tervezési elvként jelenik meg. Építészeket kérdeztünk arról, számukra mi a fontosabb szempont, ketté kell-e választani a design és a funkcionalitás kérdését.
Bővebben
2019 / 01 / 28
Schüco-ASE-67-PD-keret-nélküli-tolóajtó-rendszer-vízszintes-metszet
Merre tart az építőipar?
Beszámoló a müncheni BAU MESSE kiállításról
Bővebben
2023 / 06 / 15
aluminium-fuggonyfal-uvegfal-schuco-wicona-fassaden-emelkedo-rising-curtain-wall-ives-curved-glass-jumbo-smoke-exhaust-fustelvezeto-panik-ajto-panic-door-exterior-panormaic
Idén is ALUTA nívódíjas lett egy KAV épület
Az elmúlt évek sikerei után idén is díjazták a KAV-ot a magyar alumínium nyílászáró- és homlokzatgyártók egyetlen elismerésén. Az ALUTA Nívódíjjal „kisprojekt” kategóriában a Felhő utcai Református Óvoda különleges alumínium nyílászáró megoldásait ismerték el. A projekt legkülönlegesebb eleme a felső íveiben is tört, több mint 700 egyedi térszöggel rendelkező függönyfal.
Bővebben
2018 / 12 / 12
kav-closing-systems-also-in-iceland
KAV nyílászárók Izlandon is
Hosszú ideig hétpecsétes titok volt, ma pedig a homlokzat- és szerkezetépítő szakmában is sokan beszélnek a KAV új vállalásáról. A különleges megrendelői kritériumok szerint készülő alumínium nyílászáró termékek nem csak a speciális műszaki vagy meteorológiai követelmények miatt érdekesek, hanem a telepítés helyszíne miatt is.
Bővebben
2022 / 11 / 11
Költő Kert: Olyat építeni, amire elsőre azt mondják, lehetetlen!
Költő Kert: Olyat építeni, amire elsőre azt mondják, lehetetlen!
Szervesen megjeleníteni az építészetben a művészetet, és valódi élménnyé tenni a lakóépületen belüli létezést. Ebben a szellemben készült el a nemcsak vizuális megjelenésében, de részletiben is számos különleges megoldással operáló, budai Költő Kert projekt, melynek nyílászárós megoldásait a KAV készítette. A világszinten is különlegesnek számító épületegyüttesről Ziszidisz Nikosszal, a végső kivitelezést végző ETNA Kft. ügyvezetőjével beszélgettünk.
Bővebben
2021 / 06 / 02
alumínium-nyílaszáró-ablak-ajtó-tolóajtó-keret nélküli-üveg-üvegszerkezet-Schüco-Reynaers-szakági-tervezés-műszaki előkészítés-mérnökiroda
Alumínium nyílászárók építészeti tervezése napjainkban
A KAV csapatának célja, hogy megrendelőink minden egyedi nyílászárós igényeire – legyen szó minimál ablakról, keretnélküli tolóajtóról, alumínium bejárati ajtóról, árnyékolóról vagy éppen függönyfalról – megoldást kapjanak. A legtöbb megrendelő már a kész tervek birtokában kezd el nyílászárókat keresni, ám az egyeztetések során egyre gyakrabban tapasztaljuk, ezek sokszor nem elég kidolgozottak. Az építészeti tervek és a nyílászárós megoldások összefüggéseiről Mravik Csabával, a KAV Hungária fejlesztési főmérnökével beszélgettünk.
Bővebben
2023 / 03 / 21
Schüco-aluminium-3-KAV-PD77-FW50+-exclusive-window-sliding-door-glass-roof-exterior
Speciális KAV nyílászárók a Költő Kertben
Az Európában is különlegesnek számító épületegyüttes, az 5000 négyzetméteren elterülő Költő Kert villapark speciális üvegelemeiről és nyílászárós megoldásairól készített riportot az MTVA innovációs magazinműsora, a Novum. Környezettudatosság, innováció, organikus építészeti elemek áttetsző hatalmas üvegfelületekkel, és egy olyan szemléletmód, amelyben a vizuális kultúrának is kiemelt szerepe van. A Költő Kert villaparkban az egyik legnagyobb kihívást azok a speciális megoldások jelentették, amelyeket a nyers betonfelület és az üveghártya találkozásánál kellett kialakítania a KAV munkatársainak. Lovász Károly a riportban kiemelte, a KAV mérnökeinek és munkatársainak számos kihívást meg kellett oldaniuk a tervezés és a kivitelezés során, legyen szó a hőtechnikáról, a napvédelemről, a gépészetről, az üvegkorlát kapcsolatokról vagy a vízszigetelésről. Az eredmény egy egyszerre organikus és high-tech épület, ami nemcsak megjelenésében, de innovációiban is kivételesnek számít Magyarországon.
Bővebben
2021 / 08 / 05
alumínium-nyílászáró-gyártás-Reynaers-Schüco-cnc-automatizálás-ipar40-ablakgyár-ablakgyártó-üzem-tárolás-üveg-üvegragasztás
Így készülnek az alumínium nyílászárók
Vajon hogyan készül egy alumínium keretes ablak vagy ajtó? Mi történik a megmunkálócentrumban? Hogyan marják, vasalják, munkálják elő az alumínium nyílászárókat a gyártás folyamán? Mekkora üvegfelületet lehet legyártani? És vajon hogyan kell összeállítani egy ablakot? Ezekre a kérdésekre is választ kapunk a Mesterember című műsorban, amely az alumínium nyílászáró gyártó munkáját mutatja be.
Bővebben
2023 / 04 / 26
Schuco-aluminium-nyilaszaro-karbon-elleni-harca-2023
BAU MESSE 2023, avagy az építőipar harca a karbon ellen
A „BAU 2023” építőipari szakkiállítást 2023. április 17-22. között rendezték meg Münchenben. A seregszemle kontinensünk legnagyobb és legjelentősebb építőipari rendezvénye, amely kétévente ad útmutatást a tervezési és építési technológiák, az építőanyag-gyártás, valamint a szereléstechnika spektrumaiban. A KAV Hungária nyolc mérnököt küldött Németországba, hogy a hasznosítható információkat feldolgozva gondolja újra a hazai és külföldi értékesítési startégiáját.
Bővebben