INFORMÁCIÓ ÉS AJÁNLATKÉRÉS
INFORMATION AND QUOTATION
Vissza
Schüco_aluminium_PD_FW50+_exclusive_window_sliding_door_glass_roof_interior3
2020 / 07 / 23
Kezdőlap > Hírek > Letisztult formák, nagy üvegfelületek

Letisztult formák, nagy üvegfelületek

Az exkluzív családi házas piacon az egyedi nyílászárók hazai és nemzetközi trendjeinél is egyértelműen a környezettel való kapcsolat, és az azt biztosító transzparencia lettek a legmeghatározóbb tényezők. A KAV az Etna Kft. megbízásából egy olyan épület megvalósításában vesz részt, amelynek három homlokzata teljesen üvegezett. A különleges projektről és a szektor legfontosabb irányiról Ziszidisz Nikosszal, a megbízó cég ügyvezetőjével beszélgettünk.

Cégetekkel sokféle projekben vesztek részt, melyek között az exkluzív lakóépületek aránylag új irányt képviselnek. Miért nyitottatok a szegmens felé?

Az exkluzív lakóépületi szektor hazánkban szinte üres, kivitelezőként nagyon kevesen mernek ebbe az irányba elindulni. A megrendelők ugyanis nemcsak a magas minőséget, hanem az extra figyelmet is elvárják az együttműködés során. A mi munkánk is egyfajta üzemszerű működésre épül, komoly helyszíni és irodai mérnöki munkával, ezeket az ügyfeleket azonban beengedjük a kulisszák mögé, legtöbben látni akarják azt, hogyan készül a házuk. Van olyan eset, amikor a tulajdonos akár naponta többször kilátogat az építési helyszínre, ehhez a szemléletmódhoz, elváráshoz azonban sok cég nem tud alkalmazkodni, ráadásul itt az építési, előkészítési folyamat során rengeteg probléma is előkerülhet. Nem lehet kiforratlan anyagokat alkalmazni, alapvető elvárás minden területen az innovatív technológia, a tűélesen pontos munka, és az olyan magas minőségi osztály, amit sokaknak nehéz megugrani. Előfordulhat, hogy megérkezik egy csaptelep rendszer Olaszországból, ami olyan összetett, hogy  akár napokig tart összeszerelni. Tehát sokszor abba kell hosszú órákat befektetni, hogy megértsük, miként kell beépíteni egy új anyagot, ehhez termékismertetőket kell olvasni, kereskedőkkel, vagy éppen a gyártóval kell konzultálni – így mi is folyamatosan tanulunk és fejlődünk. Ezek az improduktív órák is a munka elengedhetetlen részei. És tényleg az elejétől a végéig teljes irányítási kapacitással jelen vagyunk a munka során, hiszen már a projekt kezdetén is döntéseket kell hozni, kérdés esetén gyorsan kell válaszokat adni ahhoz, hogy lendületes legyen az építkezés, a végén pedig védeni kell az elkészült burkolatok és a beépült szerkezetek felületét a többi befejező munkától. Egy ilyen ház építése folyamatos koncentrációt igényel, a megrendelő pedig nap mint nap bejár a kulisszák mögé, így olyan környezetben dolgozunk, hogy az neki is élmény legyen. Az egész építkezést egyfajta élmény-csomagként adjuk át az ügyfélnek, hogy ne csak az épület legyen kiváló, hanem a megrendelőnk hangulata is.

Végigkövetitek a folyamatot a tervezéstől a kivitelezés végéig. Milyen tudást igényel ez a szektor a szakemberek részéről?

A világon egyetlen egy dolog sem automatikus, csak a változás. Ez számomra azt is jelenti, ha valamibe nem teszed bele az energiát, egyszerűen nem az fog létrejönni, amit szeretnél. A munkánál is így van ez, muszáj beletenni ezt a pluszt. A szakembert is folyamatosan képezni kell, miközben Magyarországon nagyon sok cég még mindig nulla képzéssel foglalkoztatja az embereit. Én inkább jó szemléletű pályakezdőkkel dolgozok, mintsem egy sokat látott, viszont helytelenül berögzült kész szakemberrel. Olyan embert keresek, aki fejlődni szeretne, akinek a szakmája a hivatása, tőlem pedig lehetőséget és táptalajt kap az építészet és kivitelezés részletekbe menő elsajátítására. Eközben persze kollégáim is, én is védőhálót biztosítunk a több, mint 30 éves szakmai múltunkkal. Egyikünk sincs „kész”, munkatársaim és én is egy folyamatos, intenzív tanulási folyamatban vagyunk.

A tudás mellett az exkluzív lakóházas szektorban kiemelten fontosak a minőségi szerkezetek. A nyílászárókat mennyire tartod meghatározónak? Mik a trendek?

Kétféle megrendelői szemléletet tapasztalok most. A városit és a nem városit. A városi ember szereti a látványt, a fényt, a belvárosi látképet vagy a panorámát, ezért neki nagy üvegfelület kell. A nem városi pedig szereti azt a vidéket, ahová költözik, bentről is érezni akarja az őt körülvevő természetet, így neki is nagy üvegmezők kellenek. Egy erdő mellett a Vértesben, vagy a Pilis dimbes-dombos vonulatain gyönyörű az év minden napja. Egy a természetben jól elhelyezett épületből végig nézni egy nyári vihart az ablak mögül elképesztően megnyugtató. A nyílászárók, tehát nagyon fontosak. A trend egyértelműen a transzparencia felé megy, ami maximálisan biztosítja a körülvevő közeggel való kapcsolatot, legyen szó a nyüzsgő városról, a forgalom látványáról vagy a zöld természetről. Ezért általában a hatalmas méretű, megszakítás nélküli, vékony keretszerkezetű üvegfelületek lesznek a befutók. A nagy felület miatt azonban meg kell oldani, hogy ne legyen nagy az energiaveszteség, szabályozható legyen a beáramló fény mennyisége. Bár végre elterjedt a háromrétegű üvegezés, ezzel együtt fontosak lettek az árnyékolók, és azok elhelyezésének kérdése. Meg kell tudni oldani számos egyedi igényt is. A leggyakoribb, hogy miként lehet a belső teret egyesíteni a terasszal, amikor arra van igény. A nyílászárók kérdése így már a tervezési időszakban kulcsfontosságú. A hatalmas méretigények miatt egyértelműen az alumínium nyílászáró a legjobb választás. Sem a műanyag, sem a fa szerkezetek nem tudnak az elvárt karcsú keresztmetszetekben ilyen nagy távolságokat áthidalni. Ezért a mai igen közkedvelt, minimál stílusú exkluzív családi házakra tervezett egyedi nyílászárók esetén az alumínium ablakok és a keretnélküli tolóajtók a legnépszerűbbek. 

Ezek egyébként megegyeznek szerinted a nemzetközi trendekkel?

Most mindenhol ez az irány. Letisztult, egyszerű tömegű épületek, nagy üvegfelületek. Sokszor el is gondolkozom, honnan van ilyen sok homok, ami az ablakokhoz kell. Szerencsére egyre több az újrahasznosítás és a bevált termékek javítását szolgáló innovatív megoldások, így alapanyaggal nincs gond.

Van egy közös projektetek a KAV-val, ahol speciális üvegfal megoldások és hatalmas felületek vannak…

Igen, egy impozáns bumeráng formájú épületről van szó, melynek a panoráma felé eső, belső része teljes szintmagasságban üveg, csupán a hátsó homlokzatán van hagyományos ablakokkal lyukasztott falfelület. A cél az volt a tervezés során, hogy minél nagyobb felület kapcsolódjon a környezettel, maximális legyen a bevonzott panoráma. Szinte határt sem érzel az épület és a város között. Nyilván valaminek azért meg kell tartania a födémeket, ezt vasbeton pillérvázzal oldottuk meg. De irtózatosan nagy fesztávon, csupán 8-9 méterenként van egy-egy pillér. Ettől nagyon könnyűvé, légiessé válik az egész szerkezet. Ez már eltávolodik attól az iránytól, amikor régebben még a tévé köré tervezték a nappalit. Kicsit közintézményesebb a szó jó értelmében, hiszen a kompromisszumok nélkül, gáláns terek jöttek létre és végül a térnek és nem a funkciónak lett alávetve a dizájn, ami így egyértelműen reprezentatív irányba mutat.

Milyen lesz ez a ház szerinted?

A szépség persze szubjektív, de mégis van, amire mindenki felkapja a szemét. Ez egy ilyen épület lesz. Kevés olyan részlet van benne, ami hétköznapi lenne. Nagyon újszerű minden megoldás, a kiváló anyaghasználat lenyűgöző térélménnyel párosul. Emellett azok a kényelmi funkciók, amik itt megvalósulnak szinte simogatják az ember lelkét. Bejössz az autóval egy nagy belmagasságú garázsba, a garázsra rálóg a medence, aminek az aljába épített lenyűgöző üvegablakon süt be a nap, így a megtört fény a garázs padlójára vetül ki. Közben láthatod, hogy a feleséged éppen úszik a gyerekekkel a medencében. A kényelmes puffok egyikén leveted a cipődet, majd lifttel jutsz fel a magas lakótérbe. Amikor felérsz, a filigrán keret nélküli tolóajtókon keresztül eléd tárul a város panorámája. Nem mindennapi élmény ez eddig sem, emellett a ház számtalan intelligens megoldásával is a kényelmet szolgálja. Egy jól tervezett okosotthonban nem kell kapcsolgatni vagy telefonnal állítgatni dolgokat, hanem a rendszer az ismétlődő folyamatokat megtanulja és egyszerűen kiszolgálja az embert, akárcsak egy jó komornyik. A hűtés, a fűtés, az árnyékolás, a homlokzati nyílászárók jó része és a világítás automatikusan (is) működnek, reagálva a házban élők aktuális cselekvéseire, szokásira és a környezeti hatásokra. Megtanulja az emberek rutin útvonalait. Ha például éjjel kimegy inni valaki, akkor a visszaalvást támogatva csak 20 százalékon úszik be a led fény az ember lábánál, ugyanakkor magától megérkezik a lift, ha a megfelelő ráutaló mozgást érzékeli. Ha kell, jelenlétet szimulál a rendszer. Ha a lakó mozizni akar, csak benyomja a mozi gombot, és magától működik minden, redőny le, projektor be, elindul a filmválaszték. Ezzel az intelligenciával rengeteg időt lehet spórolni. Olyan épület lesz, amit az újságokban látsz, amin az embernek a szeme megakad. Úgy gondolom, az ennél az ingatlannál említett intelligens megoldások, a transzparencia, az egyedi megoldások és a magas minőség a legmeghatározóbb kulcsszavak jelenleg az exkluzív családi házas szegmensben. Ezek mentén dolgozunk, és folyamatos tanulással és innovációval építjük a jövő lehetőségeit. Szerző: Magócsi Anikó

Szerző
Magócsi Anikó
TovábbiHírek
01
020
2022 / 04 / 08
Schüco-alumínium-függönyfal-FW50-tolóajtó-Reynaers-slider-door-terasz-emelő-toló-ajtó-üvegfal-CLT-2
Akikről soha nem beszélnek, avagy a gyártás előkészítés eminenciásai
A KAV megrendelői az ajánlatadási, előkészítési- és kivitelezési folyamatokban több kollégánkkal kerülnek kapcsolatba egy-egy munka során. Ezek az értékesítő és kalkulátor munkatársaink, a műszaki- és gyártáselőkészítő mérnökök, a projektfelelős mérnökök majd a beépítést végző szakembereink. A műszaki- és gyártás előkészítő mérnökökkel nagyon ritka eset, hogy kapcsolatba kerül a végfelhasználó. Ebben a cikkben ezen szakembereknek munkáját szeretnénk bemutatni a Continental Golf Klub építési munkája kapcsán.
Bővebben
2023 / 06 / 15
aluminium-fuggonyfal-uvegfal-schuco-wicona-fassaden-emelkedo-rising-curtain-wall-ives-curved-glass-jumbo-smoke-exhaust-fustelvezeto-panik-ajto-panic-door-exterior-panormaic
Idén is ALUTA nívódíjas lett egy KAV épület
Az elmúlt évek sikerei után idén is díjazták a KAV-ot a magyar alumínium nyílászáró- és homlokzatgyártók egyetlen elismerésén. Az ALUTA Nívódíjjal „kisprojekt” kategóriában a Felhő utcai Református Óvoda különleges alumínium nyílászáró megoldásait ismerték el. A projekt legkülönlegesebb eleme a felső íveiben is tört, több mint 700 egyedi térszöggel rendelkező függönyfal.
Bővebben
2021 / 12 / 20
Schuco-aluminium-toloajto-ablak-emelo-tolo-KAV-uveg-uveg-sarok-minimal-house-kulter-udvar-terasz-exterior
Alumínium nyílászárók KAV minőségben, elérhető áron
A KAV Home termékkörrel cégünk egy új vevőkörnek teszi elérhetővé a jó minőségű alumínium nyílászárókat. Arról, hogy miért fontos a KAV életében ez a nyitás, és miért érdemes a KAV-nál vásárolni meg az alumínium nyílászárókat, Balázsi Zoltán vállalkozás előkészítővel és Lovász Károllyal, a KAV ügyvezetőjével beszélgettünk.
Bővebben
2022 / 06 / 17
Aluta-Nívódíj-2022-KAV
Két KAV-épületet díjazott az ALUTA
Az elmúlt évek sikerei után idén két KAV-épületet díjaztak a magyar alumínium nyílászáró- és homlokzatgyártók egyetlen elismerésén.  Az ALUTA Nívódíjjal „kisprojekt”, azaz lakóépület kategóriában a KAV mártonhegyi „Költő Kert” épületcsoportját, míg külföldi „nagyprojekt” kategóriában az izlandi Marriott Hotellel kapcsolatos speciális nyílászárós megoldásainkat ismerték el.
Bővebben
2018 / 12 / 19
Hamburg-ALUTA-szakmai-tanulmányút-épület-látogatás
Régi épületek új funkcióval
Európa harmadik legnagyobb forgalomú kikötővárosa, Hamburg volt a célpontja az ALUTA (Alumínium Ablak és Homlokzat Egyesület) tagjainak szervezett szakmai utazásnak, melyen a KAV Hungária részéről Cserki László és Lovász Károly vett részt. A német város urbanisztikai, építészi koncepcióról és Európa egyik legújabb emblematikus épületéről, az Elbphilharmonie-ról Lovász Károllyal beszélgettünk.
Bővebben
2020 / 08 / 05
Andrey-Klymenko-Reynaers-Aluminium
A célunk a folyamatos növekedés
A belga székhelyű Reynaers Európa piacvezető vállalata a fenntartható és innovatív alumínium nyílászáró-rendszerek fejlesztése és forgalmazása terén. A világszerte ismert cég minden más piacon is a legmeghatározóbb szereplők közé tartozik. A KAV-val az izlandi Marriott Hotel Edition homlokzati megoldásainak kivitelezése volt az első nagy közös projektjük, amit azóta több együttműködés követett. Sajátos cégkultúrájuk meghatározó pillérei a fenntarthatóság, az innováció és az egyedi igényekre szabott megoldások. A legfontosabb irányokról és fejlődési lehetőségekről Andrey Klymenkóval, a Reynaers Aluminium közép-kelet-európai vezetőjével beszélgettünk.
Bővebben
2022 / 02 / 24
Alumínium-nyílászáró-ablak-ajtó-tolóajtó-gyártó-iroda-KAV-Hungária-igényfelmérés-egyeztetés-ajánlatadás-mérnök-munka
Alumínium nyílászáró trendek az ügyfelek igényei alapján
Ha alumínium nyílászárókról van szó, a KAV neve mára összekapcsolódott az egyedi ügyféligényekkel. Számos olyan elképzelés és terv fogalmazódik meg a hozzánk fordulóknál, amelyek a későbbiekben akár az alumínium nyílászárók fejlesztését is eredményezhetik. Így, ha a 2022-es év trendjeit szeretnénk bemutatni érdemes azzal kezdeni, mit tapasztal Lovász Károly, a KAV ügyvezetője és Mravik Csaba fejlesztési főmérnök, milyen termékeket keresnek most a családi házas építtetők.
Bővebben
2020 / 03 / 30
we-will-come-out-of-this-situation-even-stronger
Erősebben fogunk kijönni ebből a helyzetből
A koronavírus-járvány megfékezése miatti intézkedések nem várt helyzeteket teremtettek életünk és a gazdaság szinte minden területén. Hogyan lehet ebben a helyzetben versenyhelyzetet kibíró, proaktív és megoldásra törekvő, mégis hatékony eljárásokat bevezetni az ügyféligények kiszolgálásának érdekében? A KAV-nál történt változásokról Lovász Károly, a cég ügyvezetője számol be.
Bővebben
2022 / 02 / 11
Reynaers-alumínium-emelő-toló-ajtó-MasterPatio-sliding-door-külső-oldal-outside-render
Alumínium nyílászáró fejlesztési trendek és tendenciák
Egyre nagyobb méretek, egyre komolyabb terhelhetőség, automatizálás és a szerkezetek integrációja. A Reynaers munkatársai ezeket látják legszembetűnőbb tendenciáknak az alumínium nyílászárók fejlesztése során. A 2021-es év tapasztalatairól és tendenciáiról Nagy Zoltánnal, a Reynaers Alumínium magyarországi vezetőjével és Hajas Gergővel a cég értékesítés támogató mérnökével beszélgettünk.
Bővebben
2021 / 05 / 21
Lovász-Károly-KAV-Ügyvezető
Alumínium nyílászárók, innováció, egyedi cégstruktúra
A KAV Hungária alapítását is egy innovatív ötlet hívta életre: miért ne lehetne az alumínium nyílászárókat a családi házas piacra bevezetni. Azóta saját fejlesztéseink, egyedi megoldásaink, igényfelmérésünk, kivitelezési munkaszervezésünk a cég meghatározó elemei lettek. Az innovációról, az ezt megalapozó vezetői gondolkodásról és szervezeti struktúráról beszélgetett Lovász Károly, a KAV ügyvezetője, Csóti Gábor, a Gamechangers közösség alapítója és Szabó Kálmán, műsorvezető a Szövetség a Kiválóságért Közhasznú Egyesület podcastjában.
Bővebben
2024 / 03 / 25
Reynaers-aluminium-nyilaszaro-ablak-toloajto-emelo-tolo-ajto-minimal-homlokzat-lezervagott-lemez-burkolat-koburkolat-uveg-epiteszet-kert-exterior
Kortárs homlokzat egyedi formanyelven
Mértékletes elegancia. Talán ez a legjobb kifejezés ami eszünkbe juthat e budapesti referenciánkhoz közelítve, mely egy minimalista épület alumínium nyílászárókkal, egyedi homlokzattal és árnyékolással.
Bővebben
2023 / 06 / 29
alumínium-ablak-üvegfal-függönyfal-nyilászáró-jumbo-nagy-méretű-üvegezés-üveg-üvegpanel- egyedi-beemelés-ablak-beépítés-üvegező-robot-pókdaru.jpg
Nagy üvegfelületű alumínium nyílászárók beépítése
A KAV alumínium nyílászáróival megépített projekteken sokszor láthatunk nagy méretű üvegpaneleket. Hová lehet telepíteni 5 méternél hosszabb üvegtáblákat és milyen üvegezési mérethatárok vannak? Nyolc kérdésre adott válaszainkkal segítünk eligazodni az extra méretű üvegfelületek felhasználási lehetőségeiről, az áráról, az üvegszerkezetek műszaki előkészítéséről, szállításáról és a beépítési kritériumokról.
Bővebben
2022 / 11 / 17
Rotterdam-tarsashaz-udvari-homlokzati-reszlete-a-viz-fele
Cölöpökre épített középkori világ az üvegtornyok árnyékában
Az ALUTA - mint a hazai alumínium homlokzatépítők és nyílászáró gyártók egyetlen hazai szakmai egyesülete - minden évben szervez bel- és külföldi tanulmányutakat tagjai számára. Idén a közel 18 millió lakosú Hollandiába vezetett a külföldi utunk, mely során kiváló szervezéssel sikerült jelentős mennyiségű különleges épületet meglátogatnunk. Csapatunk Amszterdam és Rotterdam városait vette górcső alá, mely során az európai és a gyarmati történelem, a művészettörténet és a mérnökkultúra máshol nem látható egyvelege tárult a szemünk elé. Ha cölöpre épített városról beszélünk, legtöbbször mindenkinek Velence jut az eszébe. Pedig Amszterdam is így épült, mi több, így épül ma is. A jórészt tengerszint alatti autómentes belváros hajózható csatornákkal szabdalt kajla középkori házsorai, mint egymásra borult részeg gyufás skatulyák mutatják sok száz éve büszke arcukat a történelmi viharoknak. Túlélték a tűzvészeket, a pestist és az árvizek sokszori támadását, és tessék itt vannak sok száz éve. Azt súgják a ferde falak, hogy így kell az értéktelen mocsár helyén mérnöki tudással gátakat és csatornákat, raktárakat és egy jól lakható várost, hova tovább országot építeni.
Bővebben
2021 / 07 / 21
kisber-uzem-kav-hungaria
Egyedi nyílászárók gyártása a KAV üzemében
A legtöbb alumínium nyílászárót forgalmazó hazai cég nem rendelkezik saját gyártókapacitással. A KAV impozáns gyártó üzemében azonban akár a lehetetlennek tűnő profilcsatlakozásokat is képesek megoldani. Itt készülnek a Schüco vagy Reynaers profilelemek tovább gondolásai, és azok a teljesen egyedi nyílászárós megoldások, amelyeket a KAV mérnökei terveznek és fejlesztenek. A KAV kisbéri üzemének vezetőjével Herbut Alberttel a gyártási folyamatokról és az üzem működéséről beszélgettünk.
Bővebben
2017 / 11 / 30
Schuco-aluminium-ablak-emelo-tolo-ajto-fuggonyfal-homlokzat-burkolat-ferde-teto-burkolat-uveg-epiteszet-kulter-exterior
Szoborszerű, kortárs családi ház
ALUTA nívódíjas épület az építészek szemével
Bővebben
2023 / 03 / 06
Reynaers-alumínium-emelő-toló-ajtó-üvegfal-beépítés-munkaközi-állapot-KAV-kivitelezés
Skandináv ihletettségű ház a Balatonfelvidéken
Egy révfülöpi ház, melynek nyílászáróit a KAV készítette. Zsuzsi házának építését ráadásul többen zárt facebook csoportban is követhetik. A ház tulajdonosával kivitelezésről, szakemberválasztásról beszélgettünk.  Bár a 21. században elsőre nem gondolnának, hogy erre külön ki kellene térni, de végül azt is érintettük, miként fogadják az építőiparban, ha egy nő fogja egybe az építkezést.
Bővebben
2022 / 09 / 01
Stocker-György
A nagyvonalú üvegszerkezetek megvalósításának kulcsa a közös gondolkodás
A hatalmas üvegfelületek a modern épületek meghatározó elemei. Ezért is kiemelten fontos, hogy az építészek a szakági tervezőkkel együtt gondolkodva alkossák meg a terveket. Az üveghomlokzatok tervezése és kivitelezése során felmerülő kérdésekről Stocker György Mihály, okleveles építészmérnökkel, a BME egyetemi docensével, az ALUTA-alelnökével beszélgettünk, akinek szaktanácsadóként kiemelt szerepe volt abban, hogy a Magyar Zene Háza a jelenlegi formájában valósulhatott meg.
Bővebben
2019 / 05 / 16
Reynaers-aluminium-emelo-tolo-ajto-ablak-uveg-homlokzat-burkolat-Schlotterer-92Z-Raffstore-zsaluzia-minimal-house-terasz-lepcso-gyep-kert-kulter-exterior
Az árnyékolók evolúciója
A klímaváltozás és az egyre speciálisabb ügyféligények nemcsak a nyílászárók, hanem az árnyékolástechnikai rendszerek evolúcióját is felgyorsította. Míg korábban a teljes sötétítés volt a cél, ma már inkább a fényszabályozás és a lehető legnagyobb transzparencia a fő szempont. Ennek is köszönhető, hogy legtöbben a lamellás és a textil árnyékolókat választják.
Bővebben
2017 / 09 / 05
Schüco-alumínium-tolóajtó-ablak-emelő-toló-KAV-üveg-üveg-toldás-Schlotterer-80D-raffstore-minimal-house-kültér-udvar-gyep-fű-terasz-exterior
Nem a mának építünk, hanem a jövőnek
Letisztult formák, nagy üvegfelületek, tágas belső terek és az anyagok kreatív használata – ezek a legfőbb jellemzői korunk egyik legmeghatározóbb építészeti stílusának, a minimálnak, ami iránt hazánkban is kimagasló az érdeklődés. Az igazán jól tervezett és kivitelezett minimalista családi házak száma azonban aránylag csekély. Budapesten épült fel az az ingatlan, ami mérnökeink szerint is az eddigi legjobb tervezések egyike, ami cégünknél megfordult az utóbbi években. A projekt során kiemelt figyelmet fordítottunk a nyitott terek kialakításához nélkülözhetetlen, nagyvonalúan méretezett üvegfelületek kialakítására. Mi kellett ahhoz, hogy ez a kivételes ingatlan megvalósuljon, arról a ház építtetőjével beszélgettünk.
Bővebben
2022 / 08 / 04
alumínium-nyílászáró-gyártás-zsaluzia-árnyékolás-egyedi-Renson-Schlotterer-Warema-Reynaers-Schüco-cnc-automatizálás-ipar40-ablakgyár-ablakgyártó-üzem-raktár
Egyedi árnyékolók fejlesztése a KAV-nál
A klímaváltozás következtében az utóbbi években tapasztalt meleg és száraz nyarak egyre fontosabbá teszik a megfelelő árnyékolási megoldásokat. A piacon kapható sztenderd megoldások azonban sem mozgatási mechanizmusukban, sem formáikban nem követik le az egyedi ügyféligényeket. A KAV mérnökcsapata ezért a jelenlegi építészeti trendekre reflektáló, egyedi alumínium árnyékolókat kínál. A különleges megoldásokba Lovász Károly, a KAV ügyvezetője enged betekintést.
Bővebben