INFORMÁCIÓ ÉS AJÁNLATKÉRÉS
INFORMATION AND QUOTATION
Vissza
Ádám-István-Alukönigstahl
2019 / 10 / 03
Kezdőlap > Hírek > A helyi sajátosságok alapján hozzuk meg a döntéseinket

A helyi sajátosságok alapján hozzuk meg a döntéseinket

Az ALUKÖNIGSTHAL többgenerációs családi vállalkozásként lett Európa-szerte ismert, Ausztriában, Kelet- Közép és Délkelet-Európában, így Magyarországon is piacvezető alumínium-, acél- és műanyagrendszerek forgalmazásával foglalkozó cég. Működésüket innovatív termékfejlesztések, fenntarthatóság, szolgáltatás-orientáltság és személyesség jellemzi. Ádám István, az Alukönigstahl magyarországi ügyvezetője 1994-ben csatlakozott a céghez, és azóta is kitart munkahelye mellett.

Az ALUKÖNIGSTAHL-t több mint másfél évszázada alapították, lassan három évtizede Magyarországon is jelen van. Melyek a magyar és a környező országok piacainak sajátosságai?

Az ausztriai anyavállalat székhelye mellett Csehországban, Lengyelországban, Szlovákiában és Hollandiában is van kereskedelmi cégünk. A kelet-közép-európai régióban Magyarország, Románia, Bulgária, az ex-jugoszláv tagországok mellett három éve Moldáviában és Albániában is van képviseletünk. A terjeszkedés egyébként a kilencvenes évek elején indult el, és a kezdetektől arra törekedett a cég tulajdonosa, hogy mindegyik országban helyi ügyvezetést alakítson ki. Ezt azért tartotta fontosnak, mert ezek nagyon specifikus piacok, az egyes országokban más a mentalitás, eltérőek a politikai és gazdasági tényezők. A tulajdonos úgy gondolta, hogy az országban élő munkatársak és vezetők sokkal jobban tudnak ezekre a változásokra reagálni, és jobban meg tudják ítélni, hogy az adott helyzetben mi a szükséges stratégia. A régiós piac jellemzője, hogy nagyon gyorsan tudni kell változtatni. Mi ugyanis nem úgy működünk, mint egy nagy konszern, ahol akár hosszabb távra is kőbe vésett szabályok vannak. Nálunk vezérstratégiai vonalak vannak, de ezeket gyorsan felülírjuk, ha valamelyik piac lelassul vagy felgyorsul. A helyi sajátosságok, folyamatok alapján hozzuk meg a döntéseinket.

Mi jellemző a magyar nyílászárós piacra, hogy látják az itthoni helyzetet?

A hazai piacvezető pozíciónkat elsősorban a nagy projekteknek és az irodaház építéseknek köszönhetjük. A kollégáim tapasztalata és szaktudása, a raktárbázisunk és a logisztikai háttér, amivel rendelkezünk ebben kiemelten fontos szerepet játszik. A 2006 és 2008 közötti ingatlanfejlesztési bumm után most újra egy felfelé ívelő időszakban van a piac az utóbbi két évben.

Miben kiemelkedő az önök cége?

A termékeinkben olyan fejlesztések és újítások vannak, amelyeken nagy részben a SCHÜCO központjában lévő mérnökcsapatok dolgoznak Németországban. Emellett ami még nagyon-nagy előnyünk, hogy a tervezőkkel való szoros kapcsolattartás miatt egy adott projektnél akár beruházói, fejlesztői vagy tervezői oldalról merül fel igény, azokra gyorsan egyedi megoldásokkal tudunk reagálni. Jó példa erre a Telekom székház vagy az Agóra projekt, ahol közel 20 darab egyedi profil van. Itt a tervezői és építői igényeket pár hónap alatt képesek voltunk kezelni úgy, hogy kész terméket tudtak előállítani a partnereink.

Akkor önök ugyanazt a gondolkodást viszik a nagyobb beruházások piacán, amit a KAV a családi házas piacon igyekszik meghonosítani?

Azt gondolom, ez egy teljesen jó párhuzam és felvetés. Az egyedi igényekre egyedi megoldások szükségesek. A KAV a magánházas piacon a szakmai kompetenciáin és tapasztalatán keresztül képes volt elérni azt, hogy ma már bizonyos megoldások terén a tervezők és végfelhasználók körében bizonyosan piacvezető pozíciót tölt be. Egyébként, ha a jövőre gondolok, akkor a családi házas piaci szegmens nemcsak Magyarországon, de a SCHÜCO megítélése szerint Nyugat-Európában és a környező országokban is jelentős tényező lesz. Ezért is végeznek nagyon sok fejlesztést abban a szegmensben a SCHÜCO munkatársai, amelyek a családi házas és a lakóházas építkezéseknél is alkalmazhatók lesznek.

Milyennek tartja a KAV-val való közös munkát?

A KAV-val való kapcsolatunk olyan speciális ügyfél- és műszaki igényeket is felszínre hozott, amivel korábban még mi sem találkoztunk. Élvezzük ezt a munkát, mert szeretjük az innovációt, újat és szépet létrehozni. Kollégáimmal együtt nagyon szeretjük a szakmai kihívásokat, és megpróbálunk olyan találkozókat szervezni, ahol a kidolgozott egyedi műszaki kihívások megvalósíthatóságát vitatjuk meg a KAV szakembereivel. Nagyon jó az együttműködésünk, és ebben nagyon fontosnak tartom azt, hogy mind a két fél transzparensen működik. Egy közös mérnöki gondolkodásként és alkotó folyamatként kell elképzelni, amikor együtt dolgozunk.

Az önök cége osztrák központú, gondolom ott előrébb járnak, ha a családi házas szegmenst nézzük…

Azt tapasztalom, hogy a magyar és a környező országokban felmerülő igények nagyon gyorsan felzárkóztak a nyugat-európai vagy az osztrák piac igényekhez. A nagy üvegfelületek, a betörésvédelem, a beléptető rendszerek, a funkcionalitás, a könnyű használhatóság már a magyar igényekben is jelen vannak. Az üvegfelületek nálunk is nagyobbak lettek, és nagyobb a súlyuk ezáltal. Ezzel párhuzamosan megjelentek a minél vékonyabb profilok iránti kereslet is.

1994-ben kezdte el a munkát a cégnél. Hogyan változott az eltelt időszakban a piac?

Már maga az, hogy 25 évig a cégnél maradtam mutatja, hogy mindig kapunk olyan új impulzusokat, amik pozitívak és igény van a folyamatos fejlődésre is. Nagyon jó tervezőkkel és gyártó partnerekkel tudunk együtt dolgozni, és a magyar műszaki alkotóképesség világszerte ismert és elismert. Ez egy folyamatosan fejlődő piac, sok mindent próbálunk kitalálni, racionalizálni és egyszerűsíteni. Talán a legutolsó területen van még csiszolnivalónk, hogy felismerjük és tudatosítsuk, mi az észszerű egyszerűsítés és elkerüljük azt, ami már a minőség rovására megy.

Szerző
Magócsi Anikó
TovábbiHírek
01
020
2021 / 10 / 14
alumínium-függönyfal-üvegfal-schüco-wicona-fassaden-emelkedő-rising-curtain-wall-íves-curved-glass-jumbo-smoke-exhaust-füstelvezető-pánik-ajtó-panic-door-exterior
Függönyfal alumíniumból
Függönyfal kifejezést többször használjuk a hagyományos, hőhídmentes alumínium portál (ablak) profilból összesorolt, akár több szintmagas üvegfalaira is. Pedig függönyfalnak csak az olyan függőleges és vízszintes bordavázas - épületszerkezet külső palástjára épített - nem teherhordó homlokzatburkolatot nevezhetjük, amelyben legtöbbször üvegpanel kitöltés van, és minden esetben kívülről üvegezzük.
Bővebben
2020 / 03 / 30
we-will-come-out-of-this-situation-even-stronger
Erősebben fogunk kijönni ebből a helyzetből
A koronavírus-járvány megfékezése miatti intézkedések nem várt helyzeteket teremtettek életünk és a gazdaság szinte minden területén. Hogyan lehet ebben a helyzetben versenyhelyzetet kibíró, proaktív és megoldásra törekvő, mégis hatékony eljárásokat bevezetni az ügyféligények kiszolgálásának érdekében? A KAV-nál történt változásokról Lovász Károly, a cég ügyvezetője számol be.
Bővebben
2022 / 09 / 01
Stocker-György
A nagyvonalú üvegszerkezetek megvalósításának kulcsa a közös gondolkodás
A hatalmas üvegfelületek a modern épületek meghatározó elemei. Ezért is kiemelten fontos, hogy az építészek a szakági tervezőkkel együtt gondolkodva alkossák meg a terveket. Az üveghomlokzatok tervezése és kivitelezése során felmerülő kérdésekről Stocker György Mihály, okleveles építészmérnökkel, a BME egyetemi docensével, az ALUTA-alelnökével beszélgettünk, akinek szaktanácsadóként kiemelt szerepe volt abban, hogy a Magyar Zene Háza a jelenlegi formájában valósulhatott meg.
Bővebben
2022 / 02 / 11
Reynaers-alumínium-emelő-toló-ajtó-MasterPatio-sliding-door-külső-oldal-outside-render
Alumínium nyílászáró fejlesztési trendek és tendenciák
Egyre nagyobb méretek, egyre komolyabb terhelhetőség, automatizálás és a szerkezetek integrációja. A Reynaers munkatársai ezeket látják legszembetűnőbb tendenciáknak az alumínium nyílászárók fejlesztése során. A 2021-es év tapasztalatairól és tendenciáiról Nagy Zoltánnal, a Reynaers Alumínium magyarországi vezetőjével és Hajas Gergővel a cég értékesítés támogató mérnökével beszélgettünk.
Bővebben
2017 / 10 / 26
Schuco-aluminium-ablak-emelo-tolo-ajto-alakos-geometria-fuggonyfal-homlokzat-burkolat-ferde-teto-burkolat-uveg-epiteszet-kulter-exterior
Ismét ALUTA Nívódíjat kapott a KAV
A KAV zugligeti családi ház referenciájának különleges homlokzatáért, az ott végzett szakmérnöki tervezésért és kivitelezésért vehette át a 2017. évi ALUTA Nívódíjat a “kisprojekt” (azaz lakóépület) kategóriában.
Bővebben
2019 / 04 / 08
ALUTA-építési-nívódíj-2019-oklevél-KAV-Hungária-alumínium-nyílászáró-elismerés-Lovász-Károly-Fegyverneki-Sándor-átadás
Három KAV-épület is ALUTA Nívódíjat kapott
Az elmúlt két év sikerei után idén három KAV-épület nyerte el a magyar alumínium nyílászáró- és homlokzatgyártók egyetlen minőségi elismerését, a 2018. évi ALUTA Nívódíjat „kisprojekt”, azaz lakóépület kategóriában.
Bővebben
2018 / 02 / 15
sandor-fegyverneky
A homlokzat nem magánügy
Úgy látom, ennél a cégnél van egy őszinte akarás arra, hogy jót csináljanak. Van egy precíz vállalatvezető, aki ráadásul tényleg a lehető legjobbat akarja létrehozni, s ez a tenni akarás átragad az egész cégre. És ezt látja a vevő is.
Bővebben
2021 / 10 / 29
alumínium-nyílaszáró-ablak-ajtó-tolóajtó-keret nélküli-üveg-üvegszerkezet-Schüco-Reynaers-szakági-tervezés-műszaki előkészítés-mérnökiroda
Alumínium nyílászáró ajánlati kultúrája itthon
Alumínium nyílászáró piac karakteres sajátosságai az ár-érték alapján történő termék- és szolgáltatás szelekció. A magyarok viszont általában árat akarnak venni és nem terméket, tulajdonképpen ez a mi közép-európai brandünk. De mi alapján döntenek a magyar építkezők, és mi a helyzet külföldön? A KAV-nak milyen tapasztalatai vannak az árajánlati kultúra területén?
Bővebben
2022 / 07 / 13
Jansen-acél-nyílászáró-beltéri
Nagyméretű, látványos nyílászáró rendszerek acélból
A KAV az acél homlokzati és beltéri nyílászárók gyártásával tovább szélesíti termékpalettáját. A JANSEN acél rendszerek gyártásánál beszállító partnerünk, az Alukönigstahl. Az acél rendszerelemek lehetőségeiről és tulajdonságairól Tornóczky Mónika építészmérnökkel, a JANSEN rendszerek termékmenedzserével beszélgettünk. Célunk, hogy segítséget nyújtsuk ennek a széles felhasználói bázissal rendelkező termékkör megértéséhez.
Bővebben
2019 / 03 / 29
Keret-nélküli-tolóajtó-rendszer-alumínium-nyílászáró-emelő-toló-ajtó-render-épülő-ház-külső-nézet-3
Egy ház, amelynél a nyílászárók alakították a tervezési folyamatot
Unlike its other competitors, KAV was not thinking about classic “contract manufacturing” - that is, not buying material from us, making and delivering it, so to speak - but actually looking at the whole project, looking for solutions and providing additional services to the Icelandic customer.
Bővebben
2021 / 10 / 22
Schüco-alumínium-egyedi-bejárati-ajtó-tolóajtó-ablak-emelő-toló-KAV-minimal-house-kültér-exterior
Alumínium nyílászáró családi házra
A KAV több mint nyolcéves privát lakóépületi szektorban történő aktív működése során ugrásszerűen növekedett az alumínium nyílászárók térfoglalása a hazai családi házas piacon. Beszállítók mondják, hogy mivel cégünk volt az első Magyarországon, aki kifejezetten alumínium ablakot, ajtót és tolóajtót kínált lakóépületre, méltán nevezhető e terület úttörőjének. De honnan és hová jutottunk 2013 óta, milyen evolúciója volt ennek az építőipari területnek?
Bővebben
2022 / 08 / 04
alumínium-nyílászáró-gyártás-zsaluzia-árnyékolás-egyedi-Renson-Schlotterer-Warema-Reynaers-Schüco-cnc-automatizálás-ipar40-ablakgyár-ablakgyártó-üzem-raktár
Egyedi árnyékolók fejlesztése a KAV-nál
A klímaváltozás következtében az utóbbi években tapasztalt meleg és száraz nyarak egyre fontosabbá teszik a megfelelő árnyékolási megoldásokat. A piacon kapható sztenderd megoldások azonban sem mozgatási mechanizmusukban, sem formáikban nem követik le az egyedi ügyféligényeket. A KAV mérnökcsapata ezért a jelenlegi építészeti trendekre reflektáló, egyedi alumínium árnyékolókat kínál. A különleges megoldásokba Lovász Károly, a KAV ügyvezetője enged betekintést.
Bővebben
2020 / 04 / 21
Schuco-Reynaers-aluminium-window-door-slide-glass-interior-fassaden-night3-k
A nyílászárók letisztult esztétikája
Az alumínium nyílászárók megjelenése a családi házas szektorban a minimál építészeti stílus népszerűségének is köszönhető. A kevesebb több elvének alkalmazása az építészetben az egyedi megoldások, a puritán vagy transzparens felületek felé vitte a tervezők gondolkodását. A minimál házakban az egyszerű formák segítenek abban, hogy kialakuljon a harmónia érzése, amelyben a tér az ember szolgálatában áll.
Bővebben
2017 / 12 / 20
Az etikus működés a KKV-kat is az élvonalba emeli
Az etikus működés a KKV-kat is az élvonalba emeli
Az etikus működés a nagyvállalati szektor után egyre fontosabb szerepet kap a kis- és középvállalkozások körében is. Ezek a cégek nemcsak ügyfeleik és beszállítóik érdekeit, hanem környezetük és munkavállalóik szükségleteit is figyelembe veszik. Tevékenységükkel és hozzáállásukkal példát mutatnak, s erősítik a bizalmat is. Ez a hozzáállás a hosszú távú működés, a gazdasági stabilitás alapját jelentheti, ráadásul az Y és Z generációs munkavállalók is szívesebben választanak etikusan működő munkahelyeket.
Bővebben
2022 / 03 / 03
KAV-Hungária-Kisbér-Hársfa-környezetvédelem-fák-ültetése-közösség-társadalmi-szerepvállalás-felelősség-zöld-tudat-5-
Ötven hársfát ültettünk a KAV kisbéri telephelyén
A KAV dolgozók többsége részt tudott venni azon a közösségépítő programon, ahol 50 hársfát ültettek el a 3 hektáros kisbéri telephelyükön. A faültetés célja a KAV ökológiai lábnyomának csökkentése és a kisbéri gyáregység területének porcsökkentése.
Bővebben
2022 / 04 / 08
Schüco-alumínium-függönyfal-FW50-tolóajtó-Reynaers-slider-door-terasz-emelő-toló-ajtó-üvegfal-CLT-2
Akikről soha nem beszélnek, avagy a gyártás előkészítés eminenciásai
A KAV megrendelői az ajánlatadási, előkészítési- és kivitelezési folyamatokban több kollégánkkal kerülnek kapcsolatba egy-egy munka során. Ezek az értékesítő és kalkulátor munkatársaink, a műszaki- és gyártáselőkészítő mérnökök, a projektfelelős mérnökök majd a beépítést végző szakembereink. A műszaki- és gyártás előkészítő mérnökökkel nagyon ritka eset, hogy kapcsolatba kerül a végfelhasználó. Ebben a cikkben ezen szakembereknek munkáját szeretnénk bemutatni a Continental Golf Klub építési munkája kapcsán.
Bővebben
2023 / 03 / 30
Reynaers-hifinity-minimal-interior-kitchen-glass-frame-sliding-door-luxury
Mindenhova hatalmas üvegfelületek kellenek?
Munkatársaink egyre többször találkoznak olyan lakóépületi tervekkel, amelyekben a hatalmas üvegfelületek dominálnak. A transzparencia, a környezettel való kapcsolat és a folyamatosan beáramló fény mellett design szempontból is érthetőek ezek az elképzelések. Azonban számos esetben mégsem valósíthatóak meg, vagy csak jóval magasabb ráfordítással, a tervek komplexebb átalakításával. Új sorozatunkban az üvegfelületek méreteinek kérdéskörét járjuk körbe Lovász Károllyal, a KAV ügyvezetőjével és Mravik Csaba fejlesztési főmérnökkel. 
Bővebben
2024 / 02 / 27
Aluminium-nyilaszaro-ablak-toloajto-Reynaers-Schuco-KAV-passziv-haz-zebegeny-Magyarosi-Csaba-hazpimpeles-Hoeflon
Nyílászáró beépítésének lépései
Mi az az öt lépés, amit nyílászáró beépítésekor végig kell járnunk? Magyarósi Csaba zebegényi alumínium nyílászáróinak helyszíni beépítéséről készített videója mellett most írásban is összefoglaljuk a fontosabb állomásokat
Bővebben
2017 / 05 / 10
Investors-In-People-2o17-Magyarország-KAV-Hungária-kft-díjátadó-csoportkép
Magyarország legkiválóbb vállalatai között a KAV
Az Innováció és folyamatos tökéletesítés, valamint Az elismerés kultúrája kategóriákban is díjazták a KAV Hungáriát a Magyarország Legkiválóbb Vállalatai Programban.
Bővebben
2020 / 10 / 14
Schüco-alumínium-keret-nélküli-tolóajtó-PD77-slide-door-frameless-üvegfal-üveg-üveg-sorolás-nappali-beltér
Alumínium nyílászáró rendszerek családi házakra és projektre
KAV Home néven új, kifejezetten családi házakra és lakóépületi projektre kialakított alumínium ablakokat és ajtókat kínálunk. Mivel a homlokzati nyílászárók azok az épületszerkezetek, melyekkel a mindennapok során fizikai érintkezésbe kerül az ott lakó vagy dolgozó ember, egyre szélesebb körben választják az alumínium ablakokat, ajtókat azok, akik magas minőségű, tartós és modern megoldásokat keresnek. Hogy miért érdemes alumínium nyílászárót választani, és mik az előnyei ezeknek a rendszereknek, arról Lovász Károllyal, a KAV ügyvezetőjével beszélgettünk.
Bővebben