INFORMÁCIÓ ÉS AJÁNLATKÉRÉS
INFORMATION AND QUOTATION
Vissza
Átfogó beruházások a KAV Hungária Kft.-nél
2021 / 03 / 03
Kezdőlap > Pályázatok > Átfogó beruházások a KAV Hungária Kft.-nél

Átfogó beruházások a KAV Hungária Kft.-nél

Az utóbbi időben termékfejlesztésünk egyre inkább a minél nagyobb üvegfelületek felhasználásnak irányába tolódott, hiszen jelenleg a piacon a konkurencia nem foglalkozik ilyen termékek gyártásával. Az üvegfelületek egymáshoz történő ragasztása és az azt követő száradási folyamat kizárólag fekvő helyzetben történhet. A különböző tolóajtók elkészítése nem valósulhat meg a helyszínen, kizárólag az üzemben lehet összeállítani. Az üzemben erre jelenleg nincs lehetőség, hiszen a fent említett üvegfelületek mozgatásához daruberendezése szükséges, manuálisan nem mozgathatóak, ahhoz túl nagy mérettel és súllyal rendelkeznek.  Az eszközbeszerzésünkkel meg tudjuk valósítani az üzemben történő nagyobb, speciális elemek mozgatását, ezáltal termékpalettánk is bővülni tudna speciális üvegből készült tolóajtók területén is.  

 

Mastermix gear basic kétkomponensű ragasztógép:

Erre a gépre azért van szükségünk, mert a szokásos kartusos kis kiszereléses ragasztási módszert felválthatjuk egy nagy kiszereléses, hordós ragasztási módszerrel. Így sokkal olcsóbban fogjuk tudni beszerezni a ragasztó alapanyagot, illetve a gép segítségével sokkal precízebben, hatékonyabban tudjuk majd kivitelezni a nagy hozzáértést igénylő üvegragasztásokat.  

 

Schüco Fabrication Data Center (FDC):

Ezen az érintőképernyős TV-n az üzemben dolgozó kollégák a nyílászárók összeszerelési fázisában bármilyen felmerülő kérdés esetén oda tudnak lépni ehhez a képernyőhöz, és az éppen a kezük ügyében lévő munkadarabot, nyílászáró szerkezetet meg tudják vizsgálni egy robbantott ábrán, hogy pontosan átlássák, hogy melyik alkatrészt pontosan hova kell felszerelni. Ennek az eszköznek azért van létjogosultsága az üzemünk területén, mert a KAV Hungária Kft. tevékenysége egyre inkább a speciális, különleges nyílászárók gyártása felé tolódik el. Ennek következtében egyre bonyolultabbak a legyártott szerkezetek, így rendkívül nagy odafigyelést kíván azok összeszerelése.  

 

Makita LS1219L gérvágó fűrész (1800W/305mm):

A Makita gérvágó fűrésszel tudjuk megoldani azokat a különlegesebb gérvágásokat, amiket a nagy szabászgépünk nem tud megoldani. Nagyon hasznos tagja az eszközparknak, sokszor megkönnyíti az összeszerelő dolgozók munkáját. Ezzel a fűrésszel több fajta anyagot is szabhatunk, így a gyakran használt purenitet is például. Fontos még egy ilyen eszköznél, hogy állítható legyen az, hogy milyen szögben vágja át a profilt, és ez ennél a típusnál könnyen és precízen állítható. 

 

Bernardo BM 32 SB oszlopos fúrógép, 400V:

Az oszlopos fúróval tudjuk megoldani azokat a marásokat, fúrásokat, amiket valamilyen okból (gyorsaság, hozzáférés) nem a két nagy megmunkáló centrumon szeretnénk kivitelezni.  

 

Bernardo HBS 275 szalagfűrész és állvány, 400V:

A szalagfűrészre egyrészről költségcsökkentés, másrészről rugalmasság növelés szempontjából lenne nagy szükségünk. Ezzel az eszközzel többek között acélt, EPDM fóliát és egyéb más anyagokat tudunk szabni. 

 

Schüco Verglasungsgestell 264133:

Ennek a munkaasztalnak a beszerzését az teszi indokolttá, hogy a KAV egyre több speciális, üvegragasztott alumínium nyílászáró szárnyat gyárt. Egyre bonyolultabbak a legyártott szerkezetek, így rendkívül nagy odafigyelést kíván azok összeszerelése. 

 

IT eszközök:

A beszerzésük azért fontos, mert ezáltal cégünk egyre kisebb környezeti terheléssel, szinte teljesen digitális működést tud megvalósítani. 

 

Emeleti iroda kialakítása:

A cég növekedésével folyamatosan nő a termelési kapacitás, amihez folyamatosan fejlesztenünk kell a szellemi háttérstábot. Szükség van műszaki előkészítőkre, akik egyrészt a gyártási dokumentációkat összeállítják, másrészt a beépítési szituációkat is kidolgozzák, megtervezik.  

A projekt által növekszik termelési hatékonyságunk és a kapacitásunk is. Emiatt még akár csökkenő árbevétel mellett is azonos eredményeket tudunk elkönyvelni, ami lehetővé teszi, hogy ezt a nehezebb időszakot átvészelve, megtartsuk képzett munkaerőnket. 

 

Sajtóközlemény

Átfogó beruházások a KAV Hungária Kft.-nél

2021/11/29

A KAV Hungária Kft. fémszerkezet gyártással, alumínium és acél nyílászárók gyártásával foglalkozik. A pályázatnak köszönhetően a gyártócsarnokuk világításának korszerűsítése, a gyártás modernizálása és új szakmai gépek vásárlása valósulhatott meg. Az infrastrukturális beruházás során beszereztek Schüco FDC érintőképernyős TV-t, amely az összeszerelési fázist nagyban segíti, egy Makita LS1219L gérvágó fűrészt (1800W/305mm), mely a speciális vágási technológiát modernizálja, továbbá Bernardo BM 32 SB oszlopos fúrógép és IT eszközök tették lehetővé a fejlesztések megvalósítását.

A fejlesztés segítségével a cég termelési hatékonysága és növekedése valósulhat meg.

A projektről bővebb információt a https://www.kavaluminium.com/palyazatok/ oldalon olvashatnak.

A projekt megvalósítási helyszíne: 2870 Kisbér, 0201/9.

A projekt befejezési dátuma: 2021.11.29.

A projekt azonosító száma: GINOP-1.2.8-20-2020-00127

További információ elérhető:

www.kavaluminium.com

TovábbiPályázatok
01
020
2019 / 03 / 29
Keret-nélküli-tolóajtó-rendszer-alumínium-nyílászáró-emelő-toló-ajtó-render-épülő-ház-külső-nézet-3
Egy ház, amelynél a nyílászárók alakították a tervezési folyamatot
Unlike its other competitors, KAV was not thinking about classic “contract manufacturing” - that is, not buying material from us, making and delivering it, so to speak - but actually looking at the whole project, looking for solutions and providing additional services to the Icelandic customer.
Bővebben
2021 / 09 / 24
alumínium-nyilászáró-nagy-méretű-üvegezés-üveg-beemelés-ablak-beépítés-üvegező-robot-pókdaru-Reynaers-Schüco
Alumínium ablak árát befolyásoló tényezők 2.
Alumínium ablak és ajtó költségében az előző blogban részletezett rendszeranyag bekerülési ár mellett még nagyon releváns költség a hőszigetelő üvegpanel, amely hazai vagy külföldi üvegfeldolgozó üzemből érkezik.
Bővebben
2018 / 03 / 12
Schüco-alumínium-tolóajtó-ablak-emelő-toló-KAV-üveg-üveg-sarok-Schlotterer-80D-raffstore-minimal-house-kültér-udvar-medence-terasz-exterior-6
Minden ingatlant eladnak egyszer
A személyes mérnöki igényfelmérés mára cégünk védjegyévé vált. Ezzel a folyamattal segítjük azt, hogy ajánlatkérő ügyfeleink objektív és letisztázott követelményrendszer alapján tudjanak a nyílászárók kérdésében dönteni.
Bővebben
2017 / 06 / 09
Költő-Kert-alumínium-keret-nélküli-tolóajtó-rendszer-Schüco-77-PD-HI-render-Budapest-minimal-house-2
KAV nyílászárók a Költő Kertben
„Olyat alkotni, ami kicsit szélsőséges, de amihez lehet viszonyulni!”
Bővebben
2020 / 07 / 23
Schuco-aluminium-17-PD-FW50-exclusive-window-sliding-door-glass-roof-interior3
Letisztult formák, nagy üvegfelületek
Az exkluzív családi házas piacon az egyedi nyílászárók hazai és nemzetközi trendjeinél is egyértelműen a környezettel való kapcsolat, és az azt biztosító transzparencia lettek a legmeghatározóbb tényezők. A KAV az Etna Kft. megbízásából egy olyan épület megvalósításában vesz részt, amelynek három homlokzata teljesen üvegezett. A különleges projektről és a szektor legfontosabb irányiról Ziszidisz Nikosszal, a megbízó cég ügyvezetőjével beszélgettünk.
Bővebben
2020 / 01 / 24
Schuco-aluminium-18-PD-FW50-exclusive-window-sliding-door-glass-roof-interior4
A KAV és a Porsche design
Életérzés, megbízhatóság, design és funkcionalitás. Ezek voltak a hívószavak annak a minimál stílusú háznak a kialakításánál, melynek építtetője a tervezés során F.A. Porsche filozófiáját követte.
Bővebben
2022 / 06 / 17
Aluta-Nívódíj-2022-KAV
Két KAV-épületet díjazott az ALUTA
Az elmúlt évek sikerei után idén két KAV-épületet díjaztak a magyar alumínium nyílászáró- és homlokzatgyártók egyetlen elismerésén.  Az ALUTA Nívódíjjal „kisprojekt”, azaz lakóépület kategóriában a KAV mártonhegyi „Költő Kert” épületcsoportját, míg külföldi „nagyprojekt” kategóriában az izlandi Marriott Hotellel kapcsolatos speciális nyílászárós megoldásainkat ismerték el.
Bővebben
2022 / 06 / 09
JANSEN-acél-nyílászáró-homlokzat-ablak-íves-hőhídmentes
Acél nyílászárók alkalmazási lehetőségei családi házakon
A lakóépületek építészeti trendjeinek változásával egyre nagyobb üvegfelületek jelennek meg az ingatlanokon, miközben a keretrendszerek méretigénye csökken. Így egyre többször merül fel az eddig csak a kommunális építési kultúrában jelenlévő acél nyílászárók használata. Arról, hogy milyen esetekben érdemes alumínium nyílászárók helyett acél nyílászárót választani, és mit tud ez a termékkör, Lovász Károllyal a KAV Hungária ügyvezetőjével beszélgettünk.
Bővebben
2020 / 04 / 21
Schuco-Reynaers-aluminium-window-door-slide-glass-interior-fassaden-night3-k
A nyílászárók letisztult esztétikája
Az alumínium nyílászárók megjelenése a családi házas szektorban a minimál építészeti stílus népszerűségének is köszönhető. A kevesebb több elvének alkalmazása az építészetben az egyedi megoldások, a puritán vagy transzparens felületek felé vitte a tervezők gondolkodását. A minimál házakban az egyszerű formák segítenek abban, hogy kialakuljon a harmónia érzése, amelyben a tér az ember szolgálatában áll.
Bővebben
2019 / 05 / 16
Reynaers-aluminium-emelo-tolo-ajto-ablak-uveg-homlokzat-burkolat-Schlotterer-92Z-Raffstore-zsaluzia-minimal-house-terasz-lepcso-gyep-kert-kulter-exterior
Az árnyékolók evolúciója
A klímaváltozás és az egyre speciálisabb ügyféligények nemcsak a nyílászárók, hanem az árnyékolástechnikai rendszerek evolúcióját is felgyorsította. Míg korábban a teljes sötétítés volt a cél, ma már inkább a fényszabályozás és a lehető legnagyobb transzparencia a fő szempont. Ennek is köszönhető, hogy legtöbben a lamellás és a textil árnyékolókat választják.
Bővebben
2021 / 11 / 26
Reynaers-hifinity-minimal-house-glass-frameless-sliding-door-exterior-night3
Tolóajtó alumíniumból – 4.
lőző cikkünkben az alumínium tolóajtó rendszerek nyitási képek szerinti csoportosítását kezdtük meg, igénybe véve a korábbi 3D szimulációink segítségét is. Most ezt a sort fejezzük be, még pedig a tört alaprajzi vonalú kialakításokkal.
Bővebben
2018 / 10 / 17
Schüco-alumínium-keret-nélküli-tolóajtó-frameless-slide-door-porsche-design-PD77-minimal-house-interior-nappali-beltér
A ház, ami letisztult egyszerűségével kápráztatja el az embert
Prémium, minimál, letisztult egyszerűség – ezek azok a jelzők, amik elsőre eszünkbe jutnak a Porsche-dizájn alapján megálmodott lakóingatlant meglátva. Építész szempontból szokatlan tervezési folyamat után valósult meg az épület, ugyanis a megrendelő nagyon konkrét elképzelésekkel és tervekkel érkezett. A rendhagyó munkáról a ház építészével, Unicsovics Istvánnal beszélgettünk.
Bővebben
2021 / 11 / 05
Schuco-aluminium-toloajto-PD77-frameless-keret-nelkuli-uveg-uveg-sarok-minimal-design-nappali-belter-interior
Tolóajtó alumíniumból 1.
Alumínium tolóajtó cikksorozatunk részeiben a piacon megtalálható egyenes és tört vonalú üvegfalak tervezési lehetőségeit, működési mechanizmusait és nyitási módjait vesszük górcső alá. Cikkünkben a tolóajtó típusokat vizsgáljuk és két cikkben rendszerezzük mozgatási elv szerint, itt a toló-, emelő-toló, bukva-toló rendszerekre térünk ki alaposabban, majd a következő két cikkben megjelenés és nyitási felületek szerint csoportosítunk.  A harmonika ajtókat ebben a sorozatban nem érintjük, az egy külön fejezet tárgya lesz.
Bővebben
2021 / 11 / 12
Schuco-aluminium-ASE80-toloajto-egy-sines-minimal-interior
Tolóajtó alumíniumból 2.
Az emelő-toló mechanizmus lényege, hogy az egy profillá egyesített egy-, két- vagy három sínes alumínium vagy kompozit tokkeret sarokmerev sarkokkal körbe fut (alul, felül és oldalakon), a fix üvegpaneleket tokba vagy szárnyakba építjük bontható megoldással, akár egymás mellé sorolva szintmagas méretben mintegy végtelenítve a homlokzatot.
Bővebben
2021 / 10 / 22
Schüco-alumínium-egyedi-bejárati-ajtó-tolóajtó-ablak-emelő-toló-KAV-minimal-house-kültér-exterior
Alumínium nyílászáró családi házra
A KAV több mint nyolcéves privát lakóépületi szektorban történő aktív működése során ugrásszerűen növekedett az alumínium nyílászárók térfoglalása a hazai családi házas piacon. Beszállítók mondják, hogy mivel cégünk volt az első Magyarországon, aki kifejezetten alumínium ablakot, ajtót és tolóajtót kínált lakóépületre, méltán nevezhető e terület úttörőjének. De honnan és hová jutottunk 2013 óta, milyen evolúciója volt ennek az építőipari területnek?
Bővebben
2019 / 10 / 03
Ádám-István-Alukönigstahl
A helyi sajátosságok alapján hozzuk meg a döntéseinket
Nagyon jó az együttműködésünk, és ebben nagyon fontosnak tartom azt, hogy mind a két fél transzparensen működik. Egy közös mérnöki gondolkodásként és alkotó folyamatként kell elképzelni, amikor együtt dolgozunk.
Bővebben
2023 / 01 / 26
Schüco-alumínium-tolóajtó-ablak-emelő-toló-KAV-üveg-üveg-sarok-Schlotterer-80D-raffstore-minimal-house-kültér-udvar-terasz-exterior-4
Egyre fontosabbá válik az árnyékolás kérdése
A változó gazdasági környezet és az energiaárak emelkedése az építőiparra is hatással van. De vajon miként változhat a nyílászárók piaca a prémium építési szegmensben? A KAV ügyvezetője, Lovász Károly szerint fókuszba kerül az árnyékolás kérdése, valamint kiemelten fontos, hogy az építtetők stabil háttérrel és megfelelő szakembergárdával rendelkező cégeket válasszanak.
Bővebben
2020 / 05 / 12
uniquely-developed-coating-against-viruses-and-bacteria
Egyedi fejlesztésű bevonattal a vírusok és baktériumok ellen
The only construction structures with which people come into contact are doors and windows. We make direct contact with door handles and catches, with the help of which we can open and close the structures. In addition to traditional solutions, developers are now experimenting with virus- and bacteria-neutralising coatings, custom surface treatment solutions, and recycled products with a minimalist design.
Bővebben
2021 / 12 / 03
Schüco-alumínium-szellőző-szárny-beépített-falburkolat
Egyedi nyílászárók kiegészítő megoldásai
Alumínium nyílászáró elemekkel a legkönnyebb egyedi homlokzati igényeket kiszolgálni. Köztudott, hogy a könnyűfém alapanyag statikai tudása, kompozitokkal való együttműködése, az akár végletes üvegméretek befogadása, a rendszeranyagok PVC- és fa nyílászárókat megszégyenítő variábilis lehetőségei, homlokzatburkolatokkal megvalósítható rendszerintegritása teszi a piacon egyedülállóvá ezt a termékspektrumot.
Bővebben
2018 / 11 / 14
Schuco-aluminium-keret-nelkuli-frameless-PD77-AWS75-ASE80-motoros-toloajto-fuggonyfal-curtain-wall-minimal-exterior
Homlokzati szerkezetek a teljes transzparencia szolgálatában
A függönyfalak több, nagy üvegfelületet kapcsolnak össze - sokszor szinte láthatatlanul - egy struktúrában. Kezdetben ezeket az elemeket is kizárólag a kommunális építési technológiában használták, de a minimál stílus és a loft térhódításával a családi házaknál is megjelentek. Ma már a nyílászárós piac egyik leggyorsabban fejlődő ága, ugyanis ezek a felületek olyan egyedi megoldásokra alkalmasak, melyeknek csak az építtetők és a tervezők fantáziája szabhat határt.
Bővebben