INFORMÁCIÓ ÉS AJÁNLATKÉRÉS
INFORMATION AND QUOTATION
Vissza
Átfogó beruházások a KAV Hungária Kft.-nél
2021 / 03 / 03

„Átfogó beruházások a KAV Hungária Kft.-nél”

Az utóbbi időben termékfejlesztésünk egyre inkább a minél nagyobb üvegfelületek felhasználásnak irányába tolódott, hiszen jelenleg a piacon a konkurencia nem foglalkozik ilyen termékek gyártásával. Az üvegfelületek egymáshoz történő ragasztása és az azt követő száradási folyamat kizárólag fekvő helyzetben történhet. A különböző tolóajtók elkészítése nem valósulhat meg a helyszínen, kizárólag az üzemben lehet összeállítani. Az üzemben erre jelenleg nincs lehetőség, hiszen a fent említett üvegfelületek mozgatásához daruberendezése szükséges, manuálisan nem mozgathatóak, ahhoz túl nagy mérettel és súllyal rendelkeznek.  Az eszközbeszerzésünkkel meg tudjuk valósítani az üzemben történő nagyobb, speciális elemek mozgatását, ezáltal termékpalettánk is bővülni tudna speciális üvegből készült tolóajtók területén is.  

 

Mastermix gear basic kétkomponensű ragasztógép:

Erre a gépre azért van szükségünk, mert a szokásos kartusos kis kiszereléses ragasztási módszert felválthatjuk egy nagy kiszereléses, hordós ragasztási módszerrel. Így sokkal olcsóbban fogjuk tudni beszerezni a ragasztó alapanyagot, illetve a gép segítségével sokkal precízebben, hatékonyabban tudjuk majd kivitelezni a nagy hozzáértést igénylő üvegragasztásokat.  

 

Schüco Fabrication Data Center (FDC):

Ezen az érintőképernyős TV-n az üzemben dolgozó kollégák a nyílászárók összeszerelési fázisában bármilyen felmerülő kérdés esetén oda tudnak lépni ehhez a képernyőhöz, és az éppen a kezük ügyében lévő munkadarabot, nyílászáró szerkezetet meg tudják vizsgálni egy robbantott ábrán, hogy pontosan átlássák, hogy melyik alkatrészt pontosan hova kell felszerelni. Ennek az eszköznek azért van létjogosultsága az üzemünk területén, mert a KAV Hungária Kft. tevékenysége egyre inkább a speciális, különleges nyílászárók gyártása felé tolódik el. Ennek következtében egyre bonyolultabbak a legyártott szerkezetek, így rendkívül nagy odafigyelést kíván azok összeszerelése.  

 

Makita LS1219L gérvágó fűrész (1800W/305mm):

A Makita gérvágó fűrésszel tudjuk megoldani azokat a különlegesebb gérvágásokat, amiket a nagy szabászgépünk nem tud megoldani. Nagyon hasznos tagja az eszközparknak, sokszor megkönnyíti az összeszerelő dolgozók munkáját. Ezzel a fűrésszel több fajta anyagot is szabhatunk, így a gyakran használt purenitet is például. Fontos még egy ilyen eszköznél, hogy állítható legyen az, hogy milyen szögben vágja át a profilt, és ez ennél a típusnál könnyen és precízen állítható. 

 

Bernardo BM 32 SB oszlopos fúrógép, 400V:

Az oszlopos fúróval tudjuk megoldani azokat a marásokat, fúrásokat, amiket valamilyen okból (gyorsaság, hozzáférés) nem a két nagy megmunkáló centrumon szeretnénk kivitelezni.  

 

Bernardo HBS 275 szalagfűrész és állvány, 400V:

A szalagfűrészre egyrészről költségcsökkentés, másrészről rugalmasság növelés szempontjából lenne nagy szükségünk. Ezzel az eszközzel többek között acélt, EPDM fóliát és egyéb más anyagokat tudunk szabni. 

 

Schüco Verglasungsgestell 264133:

Ennek a munkaasztalnak a beszerzését az teszi indokolttá, hogy a KAV egyre több speciális, üvegragasztott alumínium nyílászáró szárnyat gyárt. Egyre bonyolultabbak a legyártott szerkezetek, így rendkívül nagy odafigyelést kíván azok összeszerelése. 

 

IT eszközök:

A beszerzésük azért fontos, mert ezáltal cégünk egyre kisebb környezeti terheléssel, szinte teljesen digitális működést tud megvalósítani. 

 

Emeleti iroda kialakítása:

A cég növekedésével folyamatosan nő a termelési kapacitás, amihez folyamatosan fejlesztenünk kell a szellemi háttérstábot. Szükség van műszaki előkészítőkre, akik egyrészt a gyártási dokumentációkat összeállítják, másrészt a beépítési szituációkat is kidolgozzák, megtervezik.  

A projekt által növekszik termelési hatékonyságunk és a kapacitásunk is. Emiatt még akár csökkenő árbevétel mellett is azonos eredményeket tudunk elkönyvelni, ami lehetővé teszi, hogy ezt a nehezebb időszakot átvészelve, megtartsuk képzett munkaerőnket. 

 

Sajtóközlemény

Átfogó beruházások a KAV Hungária Kft.-nél

2021/11/29

A KAV Hungária Kft. fémszerkezet gyártással, alumínium és acél nyílászárók gyártásával foglalkozik. A pályázatnak köszönhetően a gyártócsarnokuk világításának korszerűsítése, a gyártás modernizálása és új szakmai gépek vásárlása valósulhatott meg. Az infrastrukturális beruházás során beszereztek Schüco FDC érintőképernyős TV-t, amely az összeszerelési fázist nagyban segíti, egy Makita LS1219L gérvágó fűrészt (1800W/305mm), mely a speciális vágási technológiát modernizálja, továbbá Bernardo BM 32 SB oszlopos fúrógép és IT eszközök tették lehetővé a fejlesztések megvalósítását.

A fejlesztés segítségével a cég termelési hatékonysága és növekedése valósulhat meg.

A projektről bővebb információt a https://www.kavaluminium.com/palyazatok/ oldalon olvashatnak.

A projekt megvalósítási helyszíne: 2870 Kisbér, 0201/9.

A projekt befejezési dátuma: 2021.11.29.

A projekt azonosító száma: GINOP-1.2.8-20-2020-00127

További információ elérhető:

www.kavaluminium.com

További Pályázatok
01
020
2020 / 10 / 01
A keretnélküli tolóajtó szerkezetek építész szemmel
A keretnélküli tolóajtó szerkezetek építész szemmel
Minden projekt más és más kihívás elé állítja az építészeket és a nyílászárós szakembereket is. Egyik referenciánk koncepciója a szárnyszerűen felnyíló tető és a padló által kifeszített térnek köszönhetően létrejövő korlátlan kilátásra alapul. A maximális transzparencia elérésére elsősorban a filigrán osztású megoldások, valamint a keretnélküli tolószerkezetek jelentettek megoldást.
Bővebben
2019 / 05 / 22
A szélnyomás a legnagyobb kihívás az Izlandra tervezett nyílászáróknál
A szélnyomás a legnagyobb kihívás az Izlandra tervezett nyílászáróknál
Reykjavík egyik szimbolikus épülete, a Harpa közelében épül a Marriott Hotel, amelynek nyílászárós megoldásaiban cégünk is közreműködik. Az izlandi építészet és a sziget időjárási körülményei az itthonitól eltérő rendszereket igényelnek, így a KAV csapata – többek között a beépíthetőséget és a szigetelési szempontokat figyelembe véve – ennél a munkánál még új prototípust is tervezett. A részletekről Kiss Norbert, senior mérnök és Mravik Csaba, Fejlesztési főmérnök meséltek.
Bővebben
2021 / 11 / 26
Tolóajtó alumíniumból – 4.
Tolóajtó alumíniumból – 4.
lőző cikkünkben az alumínium tolóajtó rendszerek nyitási képek szerinti csoportosítását kezdtük meg, igénybe véve a korábbi 3D szimulációink segítségét is. Most ezt a sort fejezzük be, még pedig a tört alaprajzi vonalú kialakításokkal.
Bővebben
2022 / 06 / 17
Két KAV-épületet díjazott az ALUTA
Két KAV-épületet díjazott az ALUTA
Az elmúlt évek sikerei után idén két KAV-épületet díjaztak a magyar alumínium nyílászáró- és homlokzatgyártók egyetlen elismerésén.  Az ALUTA Nívódíjjal „kisprojekt”, azaz lakóépület kategóriában a KAV mártonhegyi „Költő Kert” épületcsoportját, míg külföldi „nagyprojekt” kategóriában az izlandi Marriott Hotellel kapcsolatos speciális nyílászárós megoldásainkat ismerték el.
Bővebben
2020 / 08 / 25
Innovációval minden kérdésre létezik megoldás
Innovációval minden kérdésre létezik megoldás
Az ügyfelek és az építészek igényeinek változása az alumínium nyílászáró-rendszerek területén is folyamatos innovációt igényel. A KAV működésének egyik alapgondolata: hiszünk abban, hogy minden kérdésre létezik megoldás. Természetesen fejlesztéseink során is ebben a szellemben dolgozunk. A KAV Optivision rendszerét az Alukönigstahl szakmai támogatásával hoztuk létre. A cég értékesítési munkatársával, Kiss Gáborral olyan gyakran felmerülő kérdésekre keressük a választ, melyekre már meglévő termékek adhatnak megoldást.
Bővebben
2023 / 04 / 26
BAU MESSE 2023, avagy az építőipar harca a karbon ellen
BAU MESSE 2023, avagy az építőipar harca a karbon ellen
A „BAU 2023” építőipari szakkiállítást 2023. április 17-22. között rendezték meg Münchenben. A seregszemle kontinensünk legnagyobb és legjelentősebb építőipari rendezvénye, amely kétévente ad útmutatást a tervezési és építési technológiák, az építőanyag-gyártás, valamint a szereléstechnika spektrumaiban. A KAV Hungária nyolc mérnököt küldött Németországba, hogy a hasznosítható információkat feldolgozva gondolja újra a hazai és külföldi értékesítési startégiáját.
Bővebben
2021 / 10 / 01
Alumínium ablak ár meghatározó elemei 3
Alumínium ablak ár meghatározó elemei 3
Mindenki szeret teljes körű, részletes és minden variációt biztosító árajánlatot kapni. A KAV eddig is sok saját fejlesztésű ajánlati formátumot alkalmazott, most tartunk a 4.2 verziónál, ennek mintegy kilenc éves evolúcióját több szolgáltatás- és termékbővülés, beszállítói és alvállalkozói változás indukálta. De mit is kell tartalmazzon egy árajánlat és mi kell ahhoz, hogy helyes tartalmú, valamint mindenre kiterjedő legyen? Milyen ajánlati elemek láttán lehetünk biztosak abban, hogy nem lesz meglepetés?
Bővebben
2017 / 10 / 30
Örökpanorámás minimál ház Budán
Örökpanorámás minimál ház Budán
Beszélgetés az építtetővel
Bővebben
2017 / 06 / 09
KAV nyílászárók a Költő Kertben
KAV nyílászárók a Költő Kertben
„Olyat alkotni, ami kicsit szélsőséges, de amihez lehet viszonyulni!”
Bővebben
2020 / 05 / 27
Szakmai és magazinos tartalmak a KAV megújult honlapján
Szakmai és magazinos tartalmak a KAV megújult honlapján
Az egyedi nyílászárók piacának különlegessége, hogy termékeink és innovációink egyaránt érdeklik a szakmai közeget és az építtetőket, az ingatlantulajdonosokat. Ezt tartottuk szem előtt új honlapunk megtervezésekor, melynek dizájnja a magazinok megjelenését követi, szöveges tartalmaival pedig minden olvasónak hasznos információkat szeretnénk adni.
Bővebben
2019 / 03 / 13
A nyílászárók evoluciója Magyarországon
A nyílászárók evoluciója Magyarországon
Ha sok évet tölt el speciális műszaki szegmensben az ember, akkor néha egy szakmai beszélgetés kérdéseire válaszolva akaratlanul is felidézi a kezdetektől napjainkig eltelt időszakot. A lakóépületekben alkalmazott nyílászáró termékek evolúciójának vizsgálata azért is tanulságos, mert a divatok az igényekkel és a pénzügyi lehetőségekkel együtt mindig változnak. Mindenki másképp látja a múltat - ebben mi magyarok különlegesek is vagyunk -, de az értékesítési számok felül állnak a percepciókon.
Bővebben
2021 / 09 / 16
3D-szkenner az alumínium nyílászárók legpontosabb tervezéséért, gyártásáért és beépítéséért
3D-szkenner az alumínium nyílászárók legpontosabb tervezéséért, gyártásáért és beépítéséért
Az alumínium nyílászárók gyártását megelőzően a KAV munkatársai kiemelt figyelmet fordítanak a műszaki előkészítésre, szakági tervezésre. Azért, hogy a lehető legrészletesebb információ álljon rendelkezésre, nemcsak munkatársaink, hanem megrendelőink rendelkezésére műszerparkunkat az egyik legkorszerűbb 3D-szkennerrel bővítettük. Arról, hogy miként működik a műszer, és milyen információkkal segíti a különböző szakágak munkáját, Nagy Péterrel, a KAV egyik projektfelelős mérnökével beszélgettünk.
Bővebben
2021 / 01 / 06
Az egyedi nyílászárók és a belsőépítészet kapcsolata
Az egyedi nyílászárók és a belsőépítészet kapcsolata
Az egyedi nyílászárók és üvegfalak egyre hangsúlyosabb szerepet töltenek be a modern családi házakban, így mind tervezők, mind a nyílászárós szakemberek oldaláról másfajta megközelítést igényel a közös munka, mint néhány évvel ezelőtt. Finta Csaba belsőépítész, az MYD-II art directora szerint fontos, hogy ezt a szempontot már a tervezés során figyelembe vegyék az építészek és a belsőépítészek.
Bővebben
2023 / 06 / 29
alumínium-ablak-üvegfal-függönyfal-nyilászáró-jumbo-nagy-méretű-üvegezés-üveg-üvegpanel- egyedi-beemelés-ablak-beépítés-üvegező-robot-pókdaru.jpg
Nagy üvegfelületű alumínium nyílászárók beépítése
A KAV alumínium nyílászáróival megépített projekteken sokszor láthatunk nagy méretű üvegpaneleket. Hová lehet telepíteni 5 méternél hosszabb üvegtáblákat és milyen üvegezési mérethatárok vannak? Nyolc kérdésre adott válaszainkkal segítünk eligazodni az extra méretű üvegfelületek felhasználási lehetőségeiről, az áráról, az üvegszerkezetek műszaki előkészítéséről, szállításáról és a beépítési kritériumokról.
Bővebben
2017 / 12 / 20
Az etikus működés a KKV-kat is az élvonalba emeli
Az etikus működés a KKV-kat is az élvonalba emeli
Az etikus működés a nagyvállalati szektor után egyre fontosabb szerepet kap a kis- és középvállalkozások körében is. Ezek a cégek nemcsak ügyfeleik és beszállítóik érdekeit, hanem környezetük és munkavállalóik szükségleteit is figyelembe veszik. Tevékenységükkel és hozzáállásukkal példát mutatnak, s erősítik a bizalmat is. Ez a hozzáállás a hosszú távú működés, a gazdasági stabilitás alapját jelentheti, ráadásul az Y és Z generációs munkavállalók is szívesebben választanak etikusan működő munkahelyeket.
Bővebben
2020 / 03 / 30
Erősebben fogunk kijönni ebből a helyzetből
Erősebben fogunk kijönni ebből a helyzetből
A koronavírus-járvány megfékezése miatti intézkedések nem várt helyzeteket teremtettek életünk és a gazdaság szinte minden területén. Hogyan lehet ebben a helyzetben versenyhelyzetet kibíró, proaktív és megoldásra törekvő, mégis hatékony eljárásokat bevezetni az ügyféligények kiszolgálásának érdekében? A KAV-nál történt változásokról Lovász Károly, a cég ügyvezetője számol be.
Bővebben
2021 / 10 / 04
Újfajta ajánlatadási és szakági folyamatok a KAV-nál
Újfajta ajánlatadási és szakági folyamatok a KAV-nál
A KAV nemcsak az újításokban jár élen az alumínium nyílászárok tervezése és gyártása során, hanem az egyedi munkaszervezésben is. Folyamataink úgy vannak felépítve, hogy kellő időt szánunk a szaktanácsadásra, a mérnöki folyamatokra. Az utóbbi évek piaci változásaival összhangban, idén megváltoznak az ajánlati, szakági tervezési és kivitelezési folyamataink. Hogy pontosan miként, azt Lovász Károly ügyvezető és Nagy Péter projektfelelős mérnök meséli el.
Bővebben
2020 / 07 / 23
Letisztult formák, nagy üvegfelületek
Letisztult formák, nagy üvegfelületek
Az exkluzív családi házas piacon az egyedi nyílászárók hazai és nemzetközi trendjeinél is egyértelműen a környezettel való kapcsolat, és az azt biztosító transzparencia lettek a legmeghatározóbb tényezők. A KAV az Etna Kft. megbízásából egy olyan épület megvalósításában vesz részt, amelynek három homlokzata teljesen üvegezett. A különleges projektről és a szektor legfontosabb irányiról Ziszidisz Nikosszal, a megbízó cég ügyvezetőjével beszélgettünk.
Bővebben
2020 / 07 / 02
Így hosszabbíthatjuk meg az alumínium nyílászárók élettartamát
Így hosszabbíthatjuk meg az alumínium nyílászárók élettartamát
Hosszú élettartam, magas minőség, kivételes strapabírás és modern megjelenés. Általában ezek a szempontok is szerepet játszanak abban, ha valaki családi házára alumínium nyílászárót választ. Bár a forgalmazók gyakran úgy hirdetik, hogy az alumínium bejárati ajtó és ablak nem igényel karbantartást, van néhány dolog, amelyekkel nemcsak használati idejüket növelhetjük meg, hanem megjelenésüket is megóvhatjuk.
Bővebben
2020 / 02 / 27
A cél: karbonsemleges épületek 2050-re
A cél: karbonsemleges épületek 2050-re
A klímaváltozás kapcsán nemcsak a mindennapi életben, hanem az épített környezettel kapcsolatban is egyre többször merül fel a környezettudatosság kérdése. Tornóczky Mónika építésszel, az Alukönigstahl – mint a a Schüco és Jansen cégek közép-európai képviselője – termékmenedzserével azokat a lehetőségeket jártuk körbe, hogy miként lehet egy épület karbonlábnyomát a minimálisra csökkenteni.
Bővebben