INFORMÁCIÓ ÉS AJÁNLATKÉRÉS
INFORMATION AND QUOTATION
Vissza

Minimal

Egyedi nyílászárók minimál stílusban!
Minimal
Tolóajtók
Minimal
Ajtók
Minimal
Ablakok
Egyedi Minimal nyílászárók

A Minimal egyedi nyílászáróit napjaink egyik népszerű építészeti stílusához és megrendelőink igényeihez igazodva alkotjuk meg. Célunk, hogy az épület homlokzatán ne lehessen megkülönböztetni a nyitható- és a nem nyitható felületeket. Úgy, hogy minél nagyobb üvegoptikát és transzparenciát tapasztaljunk. Ezekben az alumínium nyílászárókban az üveg dominál, a keretrendszerek legtöbbször rejtve maradnak.

Az egyedi alumínium nyílászárók első lépcsője, a KAV Design termékcsoportja után. Amely önmagában is jelentősen felülmúlja a versenytársak alumínium ablak, ajtó és tolóajtó termékspektrumát. A KAV Minimal üvegezett szerkezetek még ennél is többet nyújtanak a megrendelőknek.

Alumínium nyílászárók különleges mérettel és maximális transzparenciával

A Design termékeinket különleges méretek és ritkán, vagy akár még sosem alkalmazott megoldások jellemzik. Mozgatható üvegfal igények ebben a kategóriában már csak keret nélküli alumínium tolóajtó megoldásokkal kivitelezhetők. Ezeknél az alumínium nyílászáróknál nemcsak a tokkeret marad rejtve a homlokzatburkolat alatt, hanem az üvegtáblák függőleges vagy vízszintes kapcsolódása is a legvékonyabb formában jelenik meg. Sokszor igény mutatkozik a hazánkban ritka, 7000/3200 mm-es, még gazdaságosan telepíthető három rétegű üvegezés egy táblában történő homlokzati alkalmazására is, amelybenhol az ESG és/vagy VSG biztonsági üvegrétegek ugyanúgy telepíthetőkhelyet kaphatnak. Az eltolható alumínium tolóajtó szárnyak mozgatása kézi-, valamint gépi működtetéssel is történhet, ez utóbbit általában “okosház” központ vezérli, de lehetőség van lokális kapcsolós nyitás-zárásra is. A keret nélküli tolóajtó küszöbe mindig a padlóvonalba süllyesztett, a külső és a belső burkolatok magassága megegyezik. Ilyen beépítési módszertan alapelve, hogy a küszöb kültérre történő víztelenítése megoldandó, így kültér felől ragasztott lapburkolat nem alkalmazható. Gondolnunk kell a különösen nagy csapadékterhelés miatti beázásvédelemre is, ezért javasoljuk a tok külső oldalánál egyedi folyamatosan rácsos folyóka kialakítását, de lehetőség van az adott rendszer folyókaelemét is alkalmazni. Tokok látszó függőleges sorolása itt nem kívánatos, ezektől a KAV rafinált megoldásaival mentesülünk.

Egyedi nyílászárók keret nélküli megjelenéssel

Az alumínium ablakok világában is igény van a keret nélküli megjelenésre. A homlokzatburkolat alá süllyesztett tokkeret és árnyékoló lefutó is elképzelhető, de már tervezői igény mutatkozik az üvegburkolt tokok és szárnyak látványára is. Ebben a megjelenésben legtöbbször a rejtett szárnyú ablakokat és erkélyajtókat választják, ahol a legnagyobb megengedett magasságra, valamint üvegezett szárnysúlyra vonatkozó rendszer előírások görgetnek elénk akadályt. Ennek áthidalására tervezték meg a KAV és az Alukönigstahl mérnökei a KAV OptivisionR® üvegoptikás ablak és erkélyajtó terméket, mely segítségével akár 3000 mm magas egyszárnyú nyíló-bukó erkélyajtót is gyárthatunk.

Alumínium bejárati ajtó tárháza tovább bővül a KAV Minimal termékkörben. Bár a bejárati ajtó a legtöbbet használt nyílászáró egy lakóházon, így a legtöbb fizikai kontaktus is ezzel történik, sokan mégsem szentelnek neki elég figyelmet a tervezés során. A KAV Minimál alumínium bejárati ajtóinál az üvegragasztott tok és szárny egy síkban, tehát lépcső nélkül megjelenő, bármilyen színben festhető vagy üvegplotter segítségével bármilyen formavilágot megjelenítő csillogó üvegfelülete nagyon impozáns. Lehetőség van arra is, hogy a homlokzatburkolat anyaga megjelenjen a bejárati ajtón is, így akár tervezetten korrodált lemezfelület, faburkolat vagy szálcement lap közül is választhatnak a megrendelők. A süllyesztett LED-es fogantyúk, a festett vagy rozsdamentes tolópajzsok végtelen formában készíthetők és telepíthetők. Az ujjlenyomat leolvasók, retinaszkennerek vagy tasztatúrák segítségével lokálisan kulcs nélküli motoros ajtónyitást is igényhetünk.

Minimal
Tolóajtók
Minimal
Ajtók
Minimal
Ablakok
Vissza
KAV nyílászárók