INFORMÁCIÓ ÉS AJÁNLATKÉRÉS
INFORMATION AND QUOTATION
Vissza
Schüco ASE 80

Schüco ASE 80

Schüco ASE 80 emelő-toló ajtórendszer

A Schüco ASE 80 látszó szárnykeretes tolóajtó és üvegfalrendszer a közismert emelő-toló ajtók egyszerű működtetését ötvözi a vékony megjelenéssel, a süllyesztett küszöbök pedig lehetőséget biztosítanak a kompromisszummentes teraszhasználatra. A Schüco ASE 80 termékcsoportja szintmagas kivitelben is telepíthető, a KAV-nál kidolgozott toktoldási metódus pedig szélességben – akár alaprajzilag többször tört vonalban is – végtelenített beépítési lehetőséget biztosít.

Az emelő-toló ajtók nagyon egyszerűen működtethetők. A nagy erőkarral rendelkező hosszabb kilincs lefordításával a szárny alsó keretében elhelyezett kocsikat kitolva, és ráültetve a sínre, az üvegmező egy irányban eltolhatóvá válik. A szárnyak nyitását vagy becsukását igény szerint (mint a konyhabútorok fiókjai esetében) tompító vagy rásegítő mechanizmussal is igényelhetik.

Szárnysúlyok (ami a szárnykeret, vasalat és az üvegpanel összesített tömegét jelenti) tekintetében a kézi működtetés alacsonyabb teher eltolását engedélyezi, ez az ASE 80 rendszer esetében 500 kg. Motoros működtetés esetében – melynek vezérlése lehet lokális és épületfelügyeleti rendszer által irányított – jelentősen nőhet a szárnysúly, hiszen 600 kg. Fontos kiemelni, hogy a szárnysúly jelentős részét az üvegpanel teszi ki, amelyet az alkalmazott üvegrétegrend befolyásol. Nem csak a (behatoláskésleltető vagy baleset megelőző) biztonsági, akusztikai, napvédő tudásszint miatt nőhet az alkalmazott rétegrendbe épített üveglapok vastagsága, hanem inkább a statikai megfelelőség miatt választunk robosztusabb kivitelt. Az üveg súlya 2,5kg/mm/m2, így a rétegrend tudatában könnyű kiszámolni a leendő üvegpanel tömegét. A szerkezetbe befogható üvegrétegrend vastagsága a hagyományos hazai 3 rétegű hőszigetelő üvegigényeket ki tudja elégíteni.

Megjelenést illetően a KAV alumínium nyílászáróknál megszokott külső és belső oldali felületkezelés színe és/vagy minősége itt is eltérő lehet. Bár a tolóajtók mélyebb tokjainál kültér felé kilátva vigyázni kell a kétszínű megjelenéssel, kontraproduktív is lehet. A tokok oldalt és felül lehetnek részben besüllyesztett kivitelűek, azonban (ha a burkolat típusa, a víztelenítés módja és magassága, nem utolsó sorban erre használatos rendszerelemmel építünk) a küszöböt teljesen el tudjuk süllyeszteni a burkolat felső éléig. A tolószárny és fix oldalvilágító panel találkozásánál lehetőség van ún. design szárnyprofil alkalmazására, mely extra keskeny megjelenést eredményez a homlokzaton. Lehetőségünk van külső vagy belső üvegezésű fix elemek beépítésére is, a szárnyak külső- vagy belső sínes eltolással is tervezhetők. Kilincsek, motoros mozgatás esetén a kapcsolók helyzete és kivitele változhat, több lehetőség is megvalósítható.

Az üvegpanelek egymás mellé toldása történhet szilikonos (strukturált) kivitellel, vékony nyomólapos osztással vagy alul-felül tokba bekötött látszó osztóval.

Gyakran ismételt kérdések

tervezési segédlet

A termékcsoporthoz kapcsolódó letölthető anyagaink, tervrajzok, brosúrák PDF és DWG formátumban.

Letöltések Letöltések

Lépjen velünk kapcsolatba!

Amennyiben árajánlatot szeretne kérni vagy bármilyen kérdése adódik, kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeink valamelyikén, vagy írjon nekünk és mi hamarosan felvesszük Önnel a kapcsolatot!

Kapcsolódó referenciáink
01
Schuco-aluminium-keret-nelkuli-frameless-PD77-AWS75-ASE80-motoros-toloajto-szarnyra-lemezelt-bejarati-ajto-minimal-interior
Az alumínium nyílászáró diszkréciója egy különleges lakóházban
Bővebben