INFORMÁCIÓ ÉS AJÁNLATKÉRÉS
INFORMATION AND QUOTATION
Vissza
Schüco ASE 60

Schüco ASE 60

Schüco ASE 60 emelő-toló ajtórendszer

A Schüco ASE 60 látszó szárnykeretes tolóajtó és üvegfal-rendszer a közismert ASE 80 emelő-toló ajtó kistestvére. A kistestvér, amely bár néhány kompromisszummal, de teljesíti a kézi működtetésű emelő-toló ajtók kompromisszummentes követelményét. A Schüco ASE 60 termékcsoportja ugyan keskenyebb üvegpanel rétegrend – így inkább hagyományos méretű üvegtáblák – fogadására alkalmas. A KAV-nál kidolgozott toktoldási metódus szélességben – akár alaprajzilag többször tört vonalban is – végtelenített beépítési lehetőséget biztosít.

Az emelő-toló ajtók nagyon egyszerűen működtethetők. A nagy erőkarral rendelkező hosszabb kilincs elfordításával, a szárny alsó keretében elhelyezett kocsikat kitolva és ráültetve a sínre, az üvegmező egy irányban eltolhatóvá válik. A szárnyak nyitását vagy becsukását igény szerint tompító vagy rásegítő mechanizmussal is igényelhetik.

Szárnysúlyok tekintetében, ami a szárnykeret, vasalat és az üvegpanel összesített tömegét jelenti, a kézi működtetés alacsonyabb teher eltolását engedélyezi. Ez az ASE 60 rendszer esetében csak 200 kg. Motoros működtetés egyelőre nem elérhető. Fontos kiemelni, hogy a szárnysúly jelentős részét az üvegpanel teszi ki, amit az alkalmazott üvegrétegrend befolyásol. Nem csak a behatoláskésleltető vagy baleset megelőző biztonsági, akusztikai, napvédő tudásszint miatt nőhet az alkalmazott rétegrendbe épített üveglapok vastagsága. Ezenfelül inkább a statikai megfelelőség miatt választunk robosztusabb kivitelt. Az üveg súlya 2,5kg/mm/m2, így a rétegrend tudatában könnyű kiszámolni a leendő üvegpanel tömegét. A szerkezetbe befogható üvegrétegrend vastagsága a hagyományos hazai háromrétegű hőszigetelő üvegigényeket csak kompromisszumok által tudja kielégíteni, inkább kétrétegű üvegre van kitalálva.

Megjelenést illetően a KAV alumínium nyílászáróknál megszokott külső és belső oldali felületkezelés színe és/vagy minősége itt is eltérő lehet, bár a tolóajtók mélyebb tokjainál kültér felé kilátva bizony vigyázni kell a kétszínű megjelenéssel, kontraproduktív is lehet. A tokok oldalt és felül lehetnek részben besüllyesztett kivitelűek. Azonban, ha a burkolat típusa, a víztelenítés módja és magassága engedi, és erre használatos rendszerelemmel építünk, a küszöböt teljesen el tudjuk süllyeszteni a burkolat felső éléig. A tolószárny és a fix oldalvilágító panel találkozásánál lehetőség van ún. design szárnyprofil alkalmazására, mely extra keskeny megjelenést eredményez a homlokzaton. Lehetőségünk van külső vagy belső üvegezésű fix elemek beépítésére is, a szárnyak külső- vagy belső sínes eltolással is tervezhetők.

Az üvegpanelek egymás mellé toldása történhet szilikonos (strukturált) kivitellel, vékony nyomólapos osztással vagy alul-felül tokba bekötött látszó osztóval.

Gyakran ismételt kérdések

tervezési segédlet

A termékcsoporthoz kapcsolódó letölthető anyagaink, tervrajzok, brosúrák PDF és DWG formátumban.

Letöltések Letöltések

Lépjen velünk kapcsolatba!

Amennyiben árajánlatot szeretne kérni vagy bármilyen kérdése adódik, kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeink valamelyikén, vagy írjon nekünk és mi hamarosan felvesszük Önnel a kapcsolatot!

Kapcsolódó referenciáink
01
Schuco-aluminium-keret-nelkuli-frameless-PD77-AWS75-ASE80-motoros-toloajto-szarnyra-lemezelt-bejarati-ajto-minimal-interior
Az alumínium nyílászáró diszkréciója egy különleges lakóházban
Bővebben