INFORMÁCIÓ ÉS AJÁNLATKÉRÉS
INFORMATION AND QUOTATION
Vissza

Kav homeLamellás árnyékolók

Vissza
01
Lamellás Árnyékolók
Bővebben
Lamellás Árnyékolók

Schlotterer lamellás árnyékolók – Raffstore-ok (zsaluziák)

Az európai építészek a transzparens (nagy mezőkkel képzett) üvegfelületek elé általában lamellás árnyékolót képzelnek el napvédelem gyanánt. Ennek az egyszerű és praktikus oka, hogy a nagy felület előtt csak ez a termék típus képes egybefüggő terítékként jól üzemelni, a felhasználó fokozatokban tudja irányítani a fényt, nem utolsó sorban jól illeszkedik a domesztikáltabb homlokzatokhoz is.

– A Schotterer RAFF-S termékkör alkalmazásával a tervezői szabadság igazán megmutatkozhat. Mindenre gondoltak a Schlotterer fejlesztői, a legapróbb részletkig kimunkált árnyékoló minden elemében decens, ugyanakkor funkcionális és esztétikus.

– A Schlotterer RAFF-S lamellaválasztéka 3 típusból áll. A lamellák minőségét fémjelzi, hogy minden típus meglehetősen erős mégis karcsú, (statikai és design okokból) élükön visszaperemezettek, színükben és kialakításukban a nyílászárókhoz tökéletesen illeszkednek. A három típus tudásában, tokozatában és megjelenésében is eltérő:

80R – hagyományos megjelenésű „C” formájú lamella (árfekvése miatt használata inkább csak a kommunális épületekre korlátozódik, nem fényzáró, nincs plusz funkciója)

92V – metszetében „Z” alakú, első látásra is masszív, megjelenése elegáns, valamint fényzáró tulajdonsággal bír. A Schlotterer RAFF örök befutója, mindenki kedvence.

80D (Retrolux) – Szabadalmaztatott innovatív megoldás a lamella speciális formája és lamella-létra elemeinek egy algoritmus szerint beállított szögei miatt. A minden igényt kielégítő árnyékolás mellett a beltéri mennyezetre képes természetes kültéri fényt irányítottan bevetíteni, így a lakótérben az árnyékolás nélküli világosság kb. 70-80%-át élvezhetjük. Energiát takaríthatunk meg vele mesterséges világítás és hűtés frontján!

– Karcsú – mind e mellett – stabil lefutósínjei alapfelszereltségben is vakolható kivitelűek. Lehetőség van stabil és esztétikus lábkiemelésre, mellyel a későbbi rovarháló fogadást tesszük lehetővé

– A minden elemében saját tervezésű Schlotterer RAFF termékcsaládot fokozott igénybevételre építik, magas komfortfokozatot nyújt nem utolsó sorban kiegészítőkkel tovább fejleszthető. Európában elsőként vizsgáltatta be és deklaráltatta a rosenheim-i akkreditált minőség-ellenőrző laborban a maradandó deformáció nélküli 100km/h szélállóságot!

– A Schlotterer-nél szélességi- és magassági méretkorlátokban nem ismernek megalkuvást. Nálunk nem működik az az általános magyarországi eljárás, ahogyan a gyártónál vagy a viszonteladónál összekacsintva elhangzik a „nem szabadna, de megoldjuk” válasz a vevő nyomatékos kérdésére. A vevő a Schlotterer-től tartósságot és hosszú élettartamot vár el, a mérethatárok ezt szavatolják.

– A Schlotterer RAFF zsaluziák minden működtetési és vezérlési modellel rendelhetők. A beépített motorok és hajtókarok a legmagasabb várható élettartamot produkálják az árnyékolási piacon. Kompatibilis és megbízható megoldások vannak az épületfelügyeleti rendszerekkel történő együttműködésre, ezek tervezésében és kialakításában is szívesen együttműködünk.

– A RAFF rendszerek megvezetése alapvetően sínes, de van lehetőség termikus (hőhídmentesített) sín használatára vagy éppen huzalos megvezetésre is.

– Minden Schlotterer RAFF rendszerhez természetesen rendelhető (utólag is!) Schlotterer IGI rovarháló. Az IGI rovarháló család létezik nyíló, rugós (lehúzható vagy oldalra elhúzható), fix (több rögzítési móddal) és toló (akár több szárnyas) kivitelekben. Néhány IGI típus kivételével legtöbben a közkedvelt speciális szövésű 4PLUS hálótípust vásárolják, mert ez nem csak

Lamellás árnyékolók
árnyékolók
LAMELLÁS ÁRNYÉKOLÓK
KAV nyílászárók