SCHÜCO AWS 70 / 75 / 90

Schüco AWS 70.HI

Magas minőségű ablakrendszer változatos megoldási lehetőségekkel

Az új Schüco AWS 70 ablakokkal a Schüco bármely kívánságnak eleget tevő rendszert hozott létre. A funkcionális előnyöket építészeti és formatervezési sajátosságokkal kombinálja. A magas hőszigetelés, keskeny látható profilok, rejtett, hagyományos kézi nyitású vagy integrált elektromechanikus vasalatok egymással tökéletesen integrált kombinációja alkotja a befelé vagy kifelé nyíló ablakokat.

A lekerekített (Soft Line, SL) profilok a megfelelő osztólécekkel felszerelve lágyabb formát kölcsönöznek a külső megjelenésnek. A ferdére megmunkált külső kontúrjaival az AWS 70 RL.HI (Residential Line) rendszer a legjobb megoldás a modernizálandó, vagy optikailag kiemelendő részleteknél. Régi fémablakok rekonstrukciója vagy új épületek acél-jellegű külső megjelenítési formájakor a legalkalmasabb megoldás az AWS 70 ST.HI (Steel Contour) rendszer a keskeny acélkontúrjával. A lizénás-osztóbordás jellegű megoldások esetében a leggazdaságosabb megoldást sokoldalú felhasználási lehetőségeivel az AWS 70.HI rendszer kínálja.

Műszaki adatok

AWS 70.HI+ AWS 70BS.HI+
Uf  értékek W/m2K-től 1,5 1,4
Beépítési mélység, mm 70 70
Schüco TipTronic beépíthető
Hangszigetelés DIN EN 20140 Rw értékig dB-ben 48 45
RC (betörésgátlás) DIN EN 1627 (osztály) RC3 (WK3) RC3 (WK3)
Vízzáróság DIN EN 12208 (osztály) 9a 9a
Légáteresztés DIN 12207 (osztály) 4 4
Szélnyomás ellenállás DIN 12210 (osztály) C5/B5 C5/B5

Az ablakokkal szemben támasztott igények egyre átfogóbbá válnak. Akár régi ablakok modernizálásáról vagy új építmények optikai kihangsúlyozásáról van szó, a Schüco AWS 70 ablakrendszer a stílust és időtlenséget kitűnő hőszigeteléssel ötvözi egybe.

Schüco AWS 75

Magas minőségű ablakrendszer változatos megoldási lehetőségekkel

A Schüco AWS rendszer 75 mm-es beépítési mélységével funkcionalitásában, energetikailag és formatervezésében egyaránt magas minőségű termék. Az új Schüco AWS 75.SI+ ablak hőszigetelése energetikailag optimálisan megtervezett Uf = 1,2 W/m2K értékével, 95 mm-es látható profil szélesség mellett. A SimplySmart technológia az energetikailag optimalizált középső lengőtömítésével és új üvegfalc szigetelésével jelentősen megkönnyíti a gyártást. Ha a Schüco AvanTec SimplySmart új mechanikus vasalat-generációjával kombinálják, a beépítés során is jelentős időmegtakarítás lehetséges.

A Schüco AWS 75 BS.SI+ blokkablak-rendszer karcsú formatervezésével és a lehető legtöbb fényt áteresztő képességével a rejtetten beépített ablakszárnyak révén az energia-hatékonyság és építészet terén a legmagasabb követelményeknek is eleget tesz. A Schüco blokkablak rendszerén alapuló magasan hőszigetelt Schüco AWS 75 WF.SI+ ablak rendszert speciálisan a szalagablakok (ribbon window) gazdaságos gyárthatósága céljából fejlesztették ki, padlótól plafonig felnyúló ablakok és lizénás-osztóbordás külső megjelenésű designokhoz.

AWS 75.SI+ AWS 75BS.SI+
Uf  értékek W/m2K-től 0,92 1,3
Beépítési mélység, mm 75 75
Schüco TipTronic beépíthető
Hangszigetelés DIN EN 20140 Rw értékig dB-ben 48 49
RC (betörésgátlás) DIN EN 1627 (osztály) RC3 (WK3) RC3 (WK3)
Vízzáróság DIN EN 12208 (osztály) 9a 9a
Légáteresztés DIN 12207 (osztály) 4 4
Szélnyomás ellenállás DIN 12210 (osztály) C5/B5 C5/B5

A Schüco AWS 75 alumínium ablakrendszer ötvözi a műanyag- és faablakok kiváló hőszigetelő képességeit az alumínium előnyös tulajdonságaival: hosszú élettartam, szilárdság, keskeny látható profilok, és változatos formatervezési lehetőségek, amelyeket nagy felületű fényáteresztő formákba lehet átültetni.

Schüco AWS 90

Magas minőségű ablakrendszer változatos megoldási lehetőségekkel

Az új Schüco AWS 90 BS.SI+ alumínium blokkablak-rendszert a legmodernebb hőszigeteléssel látták el, egyedülálló minőségű építészeti megoldásokat tesz lehetővé a csupán 90 mm-es beépítési mélységével. Az Uf = 1,2 W/m2K értékével és 95 mm-es látható profil szélességével a passzív házakba épített nyílászárók szintjét is eléri. A keskeny látható profilok harmonikus, egységes megjelenési formát tesznek lehetővé, láthatatlan ablakszárnyakkal.

Ezen túl az új Schüco AWS 90.SI+ Green ablak generációval a Schüco a szigorúbb előírásokra reagál, valamint lehetővé teszi az építőiparban bekövetkező szén-dioxid kibocsátásának csökkentését. Ennek érdekében úttörő környezetvédő anyagokat, mint például a poliamid tömítő profilokban ricinusolajat, vetnek be. Ezzel a Schüco az első olyan gyártó, amelynek sikerült olyan, sorozatgyártásra alkalmas alumínium ablakot kifejlesztenie, amelyeknél a műanyagban szignifikáns mennyiségben találhatóak megújítható nyersanyagok, ezekkel helyettesítették a fosszilis alapú nyersanyagokat.

AWS 90.SI+ AWS 90BS.SI+
Uf  értékek W/m2K-től 0,71 0,8
Beépítési mélység, mm 90 90
Schüco TipTronic beépíthető
Hangszigetelés DIN EN 20140 Rw értékig dB-ben 47 47
RC (betörésgátlás) DIN EN 1627 (osztály) RC3 (WK3) RC3 (WK3)
Vízzáróság DIN EN 12208 (osztály) 9a 9a
Légáteresztés DIN 12207 (osztály) 4 4
Szélnyomás ellenállás DIN 12210 (osztály) C5/B5 C5/B5

A Schüco AWS 90.SI+ Green ablak rendszerrel a Schüco az első olyan gyártó, amelynek sikerült olyan, sorozatgyártásra alkalmas alumínium ablakot kifejlesztenie, amelyeknél a műanyagban szignifikáns mennyiségben találhatóak megújítható nyersanyagok. Így a fosszilis alapanyagok egy részét helyettesíteni lehet ellenőrzött, természetes alapú anyagokkal.

Schüco: Ablak-, ajtó-, homlokzat- és solar rendszerek megoldásai

A Schüco a világméretű hálózatának partnerei, építészei, tervezői és befektetői segítségével fenntartható épület burkolatokat hoz létre, amely az emberek igényeit a természet és technológia ötvözésével a középpontba állítja. A design, kényelem és biztonság legmagasabb igényeit elégítik ki, ugyanakkor az energiatakarékosság által a széndioxid kibocsátást is csökkentik, így védik a természeti erőforrásokat. A vállalat, a Fém, Műanyag és Új Energia részlegeivel termékeit testre szabottan szállítja modernizálásokhoz és új építésekhez, amelyek a megrendelő egyéni igényeinek minden éghajlati zónában eleget tesznek. A Schüco 78 országban van jelen, ahol 12.000 partnervállalattal és több mint 5000 alkalmazottjával 2012-ben 1.8 milliárd Euro éves forgalmat ért el.

LETÖLTHETŐ ANYAGOK

Ingyenesen letöltheti a termékek műszaki rajzát DWG és PDF kiterjesztésben.
A letöltéshez regisztráció szükséges!

BEJELENTKEZÉS / REGISZTRÁCIÓ