Fényzáró lamellás árnyékoló

Fényzáró lamellák

  • a párhuzamos felfűzés és a lapított "Z" alakú lamella-geometria lehetővé teszi a tökéletes záródást
  • a szorosan egymáshoz záródó lamellák a belső tereket fénymentessé teszik
  • a lamellába görgőzött gumibetétek megszüntetik a zavaró zajokat és tökéletesítik a zárást
  • ezen típusú árnyékoló alkalmazásával a zárt lamellák és a nyílászáró között csökken a levegő cirkulációja és növekszik a szigeteltség
  • több színben is rendelhető lamellák, és végtelen színvariációban rendelhető tok, lefutósín és zárósín segíti a tervezők munkáját
  • a lamellák párhuzamos képet mutatnak nyitott állapotban

Intelligens árnyékolástechnikai berendezés alkalmazásával a passzív hűtés, a napenergián alapuló fűtés, napfénnyel történő megvilágítás, az energiamegtakarítás egyszerűen és kényelmesen megoldható. Napjaink alapvető építészeti, tervezési eleme az árnyékolástechnika. Modern rendszereink személyre szabottan, napszakoknak, évszakoknak megfelelően szabályozzák és adagolják a fényt. Jelentős mértékben hozzájárulva ahhoz, hogy a családi házak és a középületek elérjék energiamegtakarítási és klímavédelmi célértékeiket. Nyáron passzív hűtésként szolgálnak, télen az ablakok hőszigetelési értékét javítják.

A hatékony energiafelhasználás két oldala

Előnyei nyáron: az intelligens, kívül elhelyezett árnyékolástechnika a nagy kánikulában a napsugarat már az alumínium nyílászáró üvegmezőig sem engedi eljutni. A belső tér hőmérsékletét ezzel 10 °C-kal alacsonyabban tartja, mint azokban a terekben, ahol nem alkalmaznak árnyékolókat. Ezzel a passzív hűtéssel kellemes klíma alakul ki anélkül, hogy elektromos áramot fogyasztanánk. Érthetően fontos előny ez, hiszen háromszor annyi energiára van szükség ahhoz, hogy a tér hőmérsékletét 1 °C-kal csökkentsük, mint ahhoz, hogy 1 °C-kal emeljük. Általánosságban elmondható, hogy nyáron a belső tér optimális hőmérséklete 27 °C alatt marad. Amennyiben ezt az értéket túllépjük, jelentősen csökken mind a komfortérzetünk, mind a teljesítőképességünk. Éjszaka ez a hőmérsékleti határérték 25 °C, amikor még pihentetően aludhatunk.

Előnyei télen: a mi szélességi körünkön a nap ereje 1 m² üveg felületére vetítve 500 Wh energiát termel. A modern árnyékolástechnikai rendszerek szabályozzák a nap besugárzását és hozzájárulnak a passzív fűtéshez. A hideg jelentős részét kizárják azáltal, hogy használatukkal az alumínium ablak hőszigetelő képessége javul. Növelik az energiahatékonyságot és emelik a komfortérzetet.

Egyéb árnyékoló típusok

AJÁNLOTT TERMéK

Rovarhálók
Tekintse meg korszerű pollen és rovarháló megoldásoainkat, melyeket nyílászáróinkhoz és árnyékolóinkhoz ajánlunk.