Ügyfeleink
egyedi nyílászáró igényeire
tervezünk és kivitelezünk

2021 / 07 / 13
Alumínium nyílászárók és a környezetvédelem

Lovász Károly a KAV Hungária ügyvezetője a Kossuth Rádió Felfedező – A környezetről című műsorában az alumínium nyílászárókról mesélt. Az alumínium, mint anyag fenntarthatósági szempontból az egyik legjobb választás, hiszen nemcsak utógondozásmentes, hanem szinte végtelenszer újrahasznosítható.
Az interjú ITT érhető el!

Bővebben
2021 / 06 / 28
Milyen nyílászárót válasszunk?

A nyílászáró kiválasztásakor több szempontot is figyelembe kell venni, hiszen nagy értékű beruházásról van szó, amit jó lenne, ha nem kellene pár évente újra megvenni. Sokan nincsenek tisztában azzal, hogy milyen különbségek vannak a különböző alapanyagú ablakok között.
Az ALUTA Alumínium Ablak és Homlokzat Egyesület részéről Lovász Károly ALUTA tag mondta el gondolatait a témával kapcsolatban a Hello Vidék, a magyar vidék életmód magazinjában.
A cik ITT olvasható!

Bővebben
2021 / 06 / 14
Végtelen perspektíva, azaz az alumínium nyílászáró diszkréciója egy különleges lakóházban

A KAV által gyártott egyedi nyílászárók egy nagyváros melletti zöld környezetben épült családi házban kerültek elhelyezésre. Az épületben ezek az alumínium nyílászárók fa szerkezetekkel vannak kiegészítve, ezzel is erősítve a hatást, melyben a természetes és az ember által alkotott anyagok finoman keverednek. A szárnyszerűen felnyíló tető és a padló által kifeszített tér a korlátlan kilátás érzésére törekszik. A maximális transzparencia elérése elsősorban filigrán osztású megoldásokkal, valamint keret nélküli tolóajtó szerkezetekkel valósult meg.

Referencia épületünk megjelent az Otthon Magazin 21/02 különszámában.

A referencia ITT olvasható!

 

 

 

 

 

 

Bővebben
2021 / 04 / 26
KAV Hungária Kft. és az innováció

Az innovációról beszélgetett Lovász Károly, a KAV ügyvezetője, Csóti Gábor, a Gamechangers közösség alapítója és Szabó Kálmán, műsorvezető a Szövetség a Kiválóságért Közhasznú Egyesület podcastjában. Az interjúból kiderül, hogy az innováció és az ehhez szükséges siker tényezők miként tudtak jótékony hatást gyakorolni a KAV Hungária Kft. működésének fejlődésére, üzleti sikerességére. Határozott küldetés, az Ötlet, emberek, vezetői hitvallás, szervezeti kultúra és még sok egyéb az érintett témák között.

A beszélgetés az alábbi linken érhető el: https://lnkd.in/dDyD2UT

Bővebben
2021 / 03 / 03
Lovász Károly: Partnert csak bizalommal nyerhetek

Lovász Károly és csapata a nyílászárók új generációját tervezi és építi. A KAV Hungária kétszemélyes vállalkozásként indult, mára itthon az egyik legnagyobb létszámú mérnöki csapattal dolgozó alumínium nyílászárókkal foglalkozó cég, akik merőben más utat követnek, mint versenytársaik. Hazánkban elsőként a családi házas szegmensre kezdtek fókuszálni a nyílászárók piacán. Egyedi igényfelmérésük, kivitelezési munkaszervezésük és megoldáskereső gondolkodásuk mára brandalakító tényezővé vált.

Bővebben
Magyar nyílászárók Izlandon

Reykjavík egyik szimbolikus épülete, a Harpa közelében épül a Marriott Hotel, amelynek nyílászárós megoldásaiban cégünk is közreműködik. Az izlandi építészet és a sziget időjárási körülményei az itthonitól eltérő rendszereket igényelnek, így a KAV csapata – többek között a beépíthetőséget és a szigetelési szempontokat figyelembe véve – ennél a munkánál még új prototípust is tervezett. A részletekről Kiss Norbert, senior mérnök és Mravik Csaba, fejlesztési főmérnök meséltek. – markamonitor.hu

Bővebben