Pihenő lakóépület – Ausztria

Pihenő lakóépület – Ausztria

2014 | Fővállalkozó: TGC Bau GmbH

Tapasztalt – magas kvalitású kommunális- és lakóépületek építésére specializált - fővállalkozónk invitálta cégünket Ausztriába egy magyarok által is jól ismert sípálya mellé. Megrendelőnk határozottan kiemelt minőségű munkát várt el, hosszas és kemény egyeztetések kompromisszumaként alakult ki a látható műszaki tartalom is. Bár az épület még nem került átadásra, sikerült  néhány fotót készítenünk a közbenső állapotokról. Sok részlet és csomópont nem került még eltakarásra, így a jó vizuális élményt nyújtó fotók készítési lehetőségei korlátozottak voltak, ezekért előre is elnézést kérünk.

Az épület nyílászáróinak tervezésekor a SCHÜCO AWS 75SI emelt hőszigetelésű ablak- és ajtórendszert választottuk, míg az emelő-toló ajtót ASS70HI szerkezetből valósítottuk meg. Struktúrális függönyfalat FW50+SG.SI rendszerből építettük, ennek különlegessége, hogy az üvegek csatlakozásai speciális fekete szilikonkitöltést kaptak. Az egész épületben rejtett vasalatokkal dolgoztunk (zárt állapotban nem láthatóak az alsó és felső pántok), a nyílászárók külső- és belső színei eltérnek.

Még egy műszaki érdekesség: a nagy tengerszint feletti magasság miatt (tekintve, hogy magyarországi – hazai légköri nyomáson gyártott - üvegszerkezetet szállítottunk) a hőszigetelő üvegekben szelep egyenlíti ki a három üvegréteg közötti két távtartó légrés légnyomását, csökkentve ezzel az üveglapok domborodását vagy homorúságát.