Minimál családi ház Budapesten

Minimál családi ház Budapesten

2017.08.24. | Szerző: Lovász Károly | Fotók: Kaposi Tamás

Tervező: Tóth Project Építésziroda

A hazai magazinok és szakmai folyóiratok előszeretettel mutatnak be minimál stílusban tervezett épületeket. Ez a tökéletesen kigondolt és kivitelezett családi ház azonban eddig kimaradt a felsorolásokból. Pedig mérnökeink szerint is ez az eddigi legjobb tervezések egyike, ami cégünknél megfordult az utóbbi években.

A lakóház hagyományos építési technológiája mellett, a modern épületeken alkalmazott anyagok felhasználásával - a képek tanúsága szerint is - egy olyan profi és jól működő külső és belső egységet tervezett a kapuvári Tóth Project Építésziroda, ami homlokzati szervezettségében és a lakóterek élhetőségében is párját ritkítja. Ez egy valóban szerthető ház, amiben lakni és vendégeskedni is jó. Megrendelőnk alaposságát mutatja, hogy bár a tervezett költségvetést csupán három százalékkal lépte túl, egy koncepcionális feladatot és tervezett funkciót sem hagyott ki.

Mint látható, jól bevált rendszerekből alkalmazott elemekből, kényelmesen használható alumínium nyílászárókat gyártottunk, és építettünk be. A bejárat, az üvegsliccek, a többszárnyas tolófalak sok-sok fényt engednek a belterekbe. Emellett a kültéri járófelületek és teraszok bősége is alaposan kiszolgálja az éltető napot igénylő lakók és vendégeik igényeit, melyekhez ügyesen alkalmazkodnak az áttetsző üvegkorlátok is. Este az intimitást, nappal pedig az erős napsugárzás elleni védelmet teremtik meg a lamellás árnyékolók, kellemessé, vagy akár könnyen hűthetővé téve a beltereket. Külön kiemelnénk a nappalit szegélyező fix üvegfalat, ahol szép és filigrán üveg-üveg szilikonos csatlakozással soroltuk egymás mellé az üvegpaneleket, így mentesítve megrendelőnket a vaskos toksorolások vagy osztóbordák látványától.

Fotók: Kaposi Tamás