INFORMÁCIÓ ÉS AJÁNLATKÉRÉS
INFORMATION AND QUOTATION
Referenciák
Kortalan épület – kortalan szerkezetek
A mai kortárs építészet egyik alappillére az őszinteség. Ezt hogyan fogalmazhatjuk meg a nyílászárók nyelvén?

A KAV alumínium-nál úgy gondoljuk, hogy a minőségi anyagválasztás, az átgondolt nyitási funkciók és a gondos épületkapcsolatok miatt lesz egy nyílászáró kortalan, egységes és őszinte.
A minimál lakóházak építtetőit, tervezőt gyakran éri az a vád, hogy ezt a sajátos megjelenési módot, a maximalizált beltéri fénymennyiséget csak egyedi keret nélküli ablak, függönyfal vagy teli üveg tolóajtó alkalmazásával tudják elképzelni. Az alumínium nyílászáró termékkörben azonban vannak alacsonyabb árszinten is elérhető korszerű megoldások, melyekkel hasonló megjelenést kölcsönözhetünk családi házunknak, társasházunknak.

Szerző
Erdélyi Zoltán & Mravik Csaba
Fotós
Erdélyi Zoltán & Mravik Csaba
Mérnök
Bata Tamás

Ebben az épületben emelt hőszigetelési kategóriájú tok-szárny kapcsolatok, valamint emelő-toló ajtók játékos elrendezése adja a nagy üvegfelületek kereteit. Az alumínium nyílászárók beépítési csomópontjait az emeleti redőnyök, valamint a földszinti külső lamellás árnyékoló csatlakozásai bonyolították, de talán a legérdekesebb az extra magas főbejárati ajtó, melynek mindkét szárnyfegyverzete a szokásos szín-azonos porfestett lemez helyett faerezetű, a belső burkolatokkal harmonizáló Trespa burkolatot kapott.

Kortalan épület – kortalan szerkezetek
01
00

Az őszinteség a funkció alapján kiválasztott emeleti bukó-nyíló és fix bevilágító mezők vonalkódszerű sorolásában található meg, hiszen ezekben az életterekben a hagyományos értékek nyújtják a legmagasabb komfortot (elvonulás, munka). A földszinti élettér más nyílászárót igényel. Többet kell nyújtania: alkalmazkodnia kell a változó napi igényeinkhez (reggeli és esti használat), reflektálnia kell alkalomszerű impulzusainkra (hétköznapi rohanás, hétvégi feltöltődés vagy party) valamint az évszakok változására (nyári túlmelegedés elleni védelem árnyékolással és téli hővédelem). Erre a variabilitásra az emelő-toló szerkezetek adhatnak megnyugtató választ a sok éven át tartó megbízható használat során.

A bejárati ajtó és a megérkezés különösen szép példájával találkozhatunk ennél az épületnél, mind az építészet, mind a nyílászáró szakkivitelező szemszögéből. A partfal mellett sarokban kialakított bejárat nem minden esetben előnyös építészeti megoldás a hosszú sötét „bújtatott” folyosó miatt, de az üveg-üveg sarok felnyitás remek válasz arra, hogyan lehet a hátrányból előnyt kovácsolni, és az épület ékévé tenni pusztán egy bejárati ajtó megkomponálásával.
Ez az épület a kortalanságról szól a minőség és az átgondoltság előtérbe helyezésével, kiegészítve a mai kor csipetnyi trendi eszközeivel.

Fotó galéria

II - Kortalan épület – kortalan szerkezetek

További Referenciák
01
Formabontó épületegyüttes Budapesten
Bővebben
Leleményes megoldások a Rózsadombon
Bővebben
Egy kompromisszumok nélküli élettér
Bővebben
Fém nyílászárók egy természetközeli épületben
Bővebben
Az alumínium nyílászáró diszkréciója egy különleges lakóházban
Bővebben
A minimál stílus és az aranymetszés találkozása
Bővebben
Amikor a gúzsba kötött épület fellélegzik
Bővebben
Családi fészek Zugligetben
Bővebben
Végtelenített üveghomlokzat a főváros felett
Bővebben
Minimalista családi ház a Rupphegyen
Bővebben
Alumínium függönyfal ívekkel és egyedi térszögekkel
Bővebben
Egy függönyfal Budapesten, XVIII. Kossuth téri pavilonépület
Bővebben
Családi ház – Budapest
Bővebben
Költő Kert: Sosem látott exkluzív lakóépület Magyarországon
Bővebben
Egyedi alumínium nyílászáró rendszerek a Continental Golf Clubban
Bővebben
KAV nyílászárók az izlandi Marriott Hotelben
Bővebben
Minimál családi ház Budapesten
Bővebben