Kolmer Rögzítéstechnika Kft. – Kecskemét

Kolmer Rögzítéstechnika Kft. – Kecskemét

Fővállalkozó: ELŐ-SZER Kft - Kiskunfélegyháza | Tervező: Monus Krisztián, Horváth Szilárd

A Kolmer Kft. folyamatosan bővülő értékesítési-, raktározási- és szerviz feladatainak ellátásához egy korszerű, többfunkciós megoldást nyújtó létesítmény építése mellett döntött. A 2014-ben kezdett kivitelezési feladat már a tervezési fázisban sem volt egyszerű, hiszen Megrendelőnk az általa forgalmazott és szervizelt termékek prémium minőségéhez méltó – hazai szinten is kiváló – üzleti célú épületet álmodott magának.

Az építész igyekezett a befogadó környék családi házas övezetébe illő alacsony homlokzatmagasságot összehangolni a transzparens homlokzattal, az alacsony fenntartási költségekkel járó anyagokkal és felületekkel. Ennek jegyében született döntés az alumínium nyílászárók bőséges alkalmazásáról is, hiszen ezek mechanikai tűrőképessége, felületi gondozásmentessége és színtartóssága miatt igazán jó társa marad évtizedekig az ipari felhasználóknak is.

Érdekessége még az épületnek az az apró homlokzati játék is, amely miatt egyszer sem tűnik sivárnak az egyébként egyenes és függőleges - sok üvegmezővel tarkított - falfelület, ugyanakkor határozottan vezeti szemünket a megszámlálhatatlan geometriai formák tengerében. Teraszok, ajtók, tűzgátló szerkezet valamint függönyfalak beépítése tette épületünket ilyen tetszetős és használható munkatérré.