HOTEL VINUM – Kiskőrös

HOTEL VINUM – Kiskőrös

Megrendelő: Akker-Plus Kft.

Rendezvényterem és wellness fejlesztés

Kiskőrös legújabb kiválósága ez a komplex szállodai fejlesztés részeként felépített rendezvény- és wellness épület.

A filigrán ívelt acél, kamrás polikarbonáttal héjalt fedélszéket karcsú acélpillérek tartják. Feladatunk egy - a meglévő kiosztáshoz igazított - egybefüggő üvegfal gyártása és telepítése volt, amelyben minden lehetséges felületet alkalmakkor ki lehet nyitni. Nehezítette dolgunkat a 3000mm-es szemöldökmagasság, valamint a hosszú élettartamra és a könnyű kezelhetőségre vonatkozó beruházói követelmény. Sok mérnök-munkaóra után született meg ez a kompromisszumos megoldás, melyet a végtelen türelemmel megáldott építtető is kiegészített valós használati értéket növelő ötleteivel.

A wellness részleget egy külső homlokzaton futó valamint egy beltéren épített (rendezvényteremtől elválasztó, de a pára- és hőmérsékleti különbség miatt szintén hőhídmentes) Reynaers CP155 HI rendszerű 6 részes emelő-toló fallal rekesztettük le, a külső falvégen pedig alaprajzi töréssel kapcsolódik a gépészeti karbantartás könnyítésére szolgáló hőhídmentes bejárati portál is.

Az épület tengelyének másik oldalán az új temperált rendezvényterem található, mely az esküvőtől a céges előadásokig minden nagy létszámú összejövetelnek otthont adhat. Mivel a megrendelő tervezési szinten is a pazar kidolgozású belső kerttel történő átmeneti kapcsolatnak – vagyis a teraszoknak - nagy figyelmet szentelt (alkalmi meghitt beszélgetések, baráti eszmecserék helyszíne ez), így a tolófalak folyton megosztott és variált nyitása elsőrendű feladattá vált. Megoldás egy egyedi alsó sínen nyugvó (felül megvezetett) tolófalrendszer lett, melyben minden osztásrésznél egyenként – de csak sorrendben – lehet felületet nyitni, függően az időjárástól vagy a teraszok berendezésétől illetve adott funkciójától. A variálható üvegfalak hőhidas (nem hőszigetelő) tok- és szárnykeretekkel készültek, mivel a profi légtechnika valamint maga a funkció nem igényelte a teljesen hőszigetelt és lég-tömör nyílászáró rendszert.