Családi ház - Budapest

Családi ház - Budapest

2014 | Fővállalkozó: Nardo Építészeti Kft. | Tervező: Tóth Project Építésziroda Kft.

2013-ban nyertük el ezt a budapesti minőségi megbízást, amely keretében a kültéri nyílászárókat és a lamellás árnyékolást terveztük, szállítottuk valamint telepítettük. Az átlag feletti építész előkészítő munka és a generálkivitelező széles körű felkészültsége záloga volt a színvonalas kivitelezésnek. Türelmes és alapos megrendelőnk kompromisszumoktól mentes minőséget várt el, ebből az együttműködés során egy kicsit sem engedett.

Az alumínium homlokzati nyílászárókat Reynaers rendszerből gyártottuk, aprólékosan kidolgozott és elfogadott csomóponti tervek alapján. Szinte minden ablak, erkély- és emelő-toló ajtó rögzítésében, burkolati csatlakozásában valamint beépítési síkjában eltér a többitől. A homlokzaton változatos elrendezésben találkozhatunk Dekorbeton burkolattal, utólagos hőszigeteléssel alkotott síkokkal, dekorációs élképzésekkel, fa- és kerámia burkolatokkal. Érdekessége az épületnek a tervezők által megálmodott – fotókon talán nem is visszaadható - beltéri fényjáték, amelyet az üvegfelületek és üvegkorlátok kül- és beltéri (síkokban is változatos) alkalmazásával valamint a Schlotterer Raffstore-ok segítségével történő irányított árnyékolással értek el. A kiemelkedően nagy felülettel megtervezett üvegezések természetesen biztonsági és statikailag méretezett kivitelben készültek, így némely (már csak speciális emelőberendezéssel telepíthető) üvegmező súlya meghaladta az 500 Kg-ot.

Büszkék vagyunk, hogy együtt dolgozhattunk minden – a műszaki koordinációban, irányításban és tervezésben - résztvevő szakemberrel, de sietve hozzá kell tenni, hogy Megrendelőnk tudatossága és hozzáállása nélkül nem születhetett volna meg ez a családi ház.