INFORMÁCIÓ ÉS AJÁNLATKÉRÉS
INFORMATION AND QUOTATION
Vissza

KAV HOMEFüggönyfalak nyitható elemei

Vissza
01
Függönyfalak nyitható elemei
Bővebben
Függönyfalak nyitható elemei

A Függönyfalak nyitható elemei tökéletes kompabilitásuknak köszönhetően a Schüco ablak- és ajtórendszerekkel változatos funkció és formatervezési megoldások hozhatóak létre. Függönyfal-, ferde üvegezésű- és tetőüveg rendszerek nyitható elemeivel, amelyek a legmagasabb fokú hőszigetelési előírásoknak is megfelelhetnek. Elektronikusan működtetett tetőablakoktól optimálisan szellőztethető párhuzamosan kifelé tolható vagy eresztve süllyeszthető ablakokon át automatizált ajtórendszerekig. A beépítés helyétől függően a nyitható elemeket lehet úgy a tűz- és füstvédelem, hangszigetelés, betörés- és átlövés védelem, valamint robbanásbiztosság különböző követelményeinek megfelelően alakítani, hogy közben a design egységessége nem törik meg.

 

A Schüco függönyfalak nyitható elemei központi egységei lehetnek a minden részletre kiterjedő épület-koncepciónak. A rejtett motorizációjukkal és az opcionális épületautomatikához való kapcsolódásukkal, hogy az energiahatékonyság, biztonság és komfortérzet minél magasabb fokon valósulhasson meg.

Az építészet jövőjét az energiahatékony épületszerkezeti megoldások fogják meghatározni. Ebben központi szerepet fognak játszani a tökéletesen egybehangolt megoldások. Megoldások amelyek a függönyfalak és üvegtetők építészeti és műszaki követelményeit egyaránt optimálisan kielégítik. Ezekre az esetekre a Schüco már ma rendelkezésre bocsát egy egyedülálló alumínium moduláris rendszert. Melynek segítségével az építészek, tervezők és kivitelezők az energia, a biztonság, az automatizálás és a design területén a legmagasabb követelményeknek is eleget tudnak tenni. A lizénás-osztóbordás szerkezettől az acél- ill. fa tartószerkezetekre szerelt rendszereken át a strukturált üvegezésű függönyfalakig. Beleértve a beépíthető nyitható elemek széles palettáját.

Energia2 – Energiatakarékosság és energiahasznosítás (Függönyfalak nyitható elemei)

A fogyó természetes erőforrások következtében egyre növekvő energiaárak, és a túl magas szén-dioxid kibocsátás elkerülhetetlenné teszik, hogy gondolkodásunkat átformáljuk, új stratégiák alapjait fektessük le. A jelenlegi és jövőbeli generációk számára világos az üzenet és a feladat. Az energiaforrások hatékony felhasználása és az energiahasznosítás új formáinak megtalálása. A cél az energiafelhasználás csökkentése, megújuló energiaforrások használata és környezetvédelem, miközben a gazdasági növekedést is elősegítik.

A legfontosabb feladat az energiatakarékosság és az energiahasznosítás. A Schüco az épülethomlokzatok és komponenseik ezen modelljének az Energia2 nevet adta. Nem csak az energiával való takarékosságot és annak hasznosítását jelenti. Inkább kitűnő formatervezést, a különböző rendszereket összekötő automatizálást és az épülethomlokzatok tökéletesített biztonságosságát. Ehhez a Schüco már ma jelentős mértékben hozzájárul, például az innovatív függönyfalaival és üvegtető rendszereivel. Ezek a jól bevált lizénás-osztóbordás FW 50+ és FW 60+ függönyfal rendszereken alapulnak. A hőszigetelés terén minden jelenlegi követelményt kielégítenek. Olyan automatizált nyílászárókkal felszerelve, mint a Schüco AWS ablak, vagy szinergikus-függönyfalrendszerként megépítve napenergia és fotovoltaik modulok kombinálásával a Schüco függönyfalak és üvegtetők légkondicionálása energiatakarékos módon oldható meg.

Függönyfalak nyitható elemei és biztonság

A biztonságot sok szempont alapján lehet értelmezni. Nem csak az időjárási behatások, a hideg és meleg elleni védelemről szólhat. Azt is jelenti, hogy a térben a felhasználó biztonságban érzi magát. A tárgyak és emberi életek védelmében az épületek homlokzata jelentős szerepet játszik. Ezért a Schüco függönyfal és üvegtető rendszerek a tűz-, füst- és villámcsapás elleni védelem mellett hatásos, a megrendelő kívánsága alapján kialakított, fokozatokban is megrendelhető betörésgátló, átlövésgátló és robbanásbiztos funkcióval is elláthatóak. Ezek a Schüco ajtó és ablak rendszereire igazítva minden felhasználási területen minden részletre kiterjedő megoldást kínálnak.

Biztonságos, de láthatatlan: az egymással azonos külső és belső vizuális megjelenésének köszönhetően minden biztonsági rendszert „láthatatlanul” lehet azoknál a függönyfalaknál és üvegtetőknél kombinálni, amelyeknél nem szükséges különleges biztonsági előírások betartása. Ez a kialakítás és formatervezés során is magas fokú rugalmasságot biztosít.

Integrált érzékelők teszik lehetővé az ajtók, ablakok nyitásának és csukásának, valamint a világítótestek kapcsolásának kontrollját a függönyfal és üvegtető rendszerekben.

A Schüco minden biztonsági berendezését független szakértői intézetek vizsgálják be (földrengésre is ellenőrizve), megfelelnek a hazai és nemzetközi szabványoknak, valamint a legmagasabb minőségi előírásoknak egyaránt.

Függönyfal automatizálás

Az épületautomatizálás lehetővé teszi a függönyfalak vagy üvegtetőbe integrált funkcionális elemek hálózati összekötése és vezérlése révén azt a potenciált, hogy egy épülethomlokzatot optimálisan lehessen kihasználni, a komfortot és biztonságot növelni lehessen, például automatizált beléptető rendszerekkel vagy a vészkijáratok biztosításával.

A rejtett mechatronikus Schüco TipTronic vasalatok segítségével lehetséges a természetes szellőző ciklusok a felhasználó által meghatározott decentralizált irányítása.
Központi vezérléssel az ablakok éjszakai kinyitásával lehetséges az épület éjszakai lehűtését hatásosan és energiatakarékosan elérni.

Az épületautomatizálás lehetőségei a jövőben egyre inkább hozzá fognak járulni az épületek energiahatékonyságához. Ehhez a Schüco az ideális partner, mert a profil rendszerek, a vasalatok technológiájának, a meghajtások és elektronikus vezérlőrendszerek kifejlesztéséhez a rengeteg tapasztalat, és magas fokú innovációs készség elengedhetetlen.

Elemes függönyfalak

Még a kiváló minőségű anyagokat felhasználó, különleges építészeti megoldások esetében is nagy szerepet játszik a gazdaságos tervezés és kivitelezés. Ezért a Schüco rugalmasan felhasználható elemekből álló függönyfal rendszereket is kifejlesztett. Melyek ellenőrzött rendszer megoldásokra és rendszer modulokra épülnek, valamint az előgyártott és beszereléshez szükséges minden komponenst magukban foglalnak. Ezek segítségével, a rendszer típusától függően hőszigetelt keretszerkezetet megmutató vagy síkba simuló strukturális üvegezésű elemes függönyfalakat lehet építeni – nagyfokú gazdaságossággal, az előregyártott elemeknek, és tetszetős formatervezési lehetőségeknek köszönhetően. A rendszer moduljainak rugalmas kombinálása pedig lehetővé teszi, hogy a feladat-orientált követelményeknek könnyedén eleget lehessen tenni.

A rendszer összes elemét, az előgyártott és beépítendő elemeket elismert intézetek vizsgálták, optimális funkcionalitás, és lecsökkentett formatervezési és strukturális bonyolultság érdekében.

A Schüco elemes függönyfalak ellenőrzött rendszer megoldásokat kínálnak nagyformátumú építészeti megoldásokhoz, amelyekben a gazdaságosság, funkcionalitás és design ideális összhangban vannak egymással.

Kompatibilis rendszermegoldások függönyfalakra és üvegtetőkre

A Schüco rendszerek egyedülálló, egymással kompatibilis termékekből épülnek fel, amelyek segítségével a legigényesebb konstrukciós megoldásokat lehet a függönyfalak és üvegtetők kialakításánál tökéletesen megoldani maximális formatervezői szabadság mellett – még az energia, biztonság és automatizálás területeinek legkülönbözőbb funkcionális követelményei mellett is.

KAV Függönyfalak nyitható elemei
függönyfalak
FÜGGÖNYFALAK NYITHATÓ ELEMEI
KAV nyílászárók