Dream
Egyedi nyílászárók az álmai alapján!
Felejtse el, amit eddig a nyílászárókról gondolt!

Felejtse el, amit eddig a nyílászárókról gondolt! Jöjjön és álmodjon Velünk! A KAV mérnökcsapata által kifejlesztett DREAM nyílászáró kategória a megrendelőink igényei alapján kialakított, egyedi megjelenésű és tudású termékcsaládok csoportja.

Alumínium nyílászárók csak neked!

A KAV egy egyedülálló, műszaki végleteket célzó alumínium nyílászáró értékesítési-, tervezési-, gyártási- és telepítési filozófiából gyökerezteti magát.

Az egyszerűt, a katalógusban megtalálható szerkezeteket talán más, hozzánk hasonlóan felkészült, nagy létszámú csapattal rendelkező, professzionálisan gépesített üzemmel rendelkező konkurens is le tudja gyártani. Az egyedi ötletek, az egyedi kivitelű, magasságú vagy működtetésű alumínium nyílászárók megvalósításához már más vállalati mechanizmus szükséges. A KAV speciális működési modellt alakított ki.

Ami bár a hagyományos nyílászárós világban évtizedekig dolgozó mérnökeink számára először nem volt egyszerű, a standard alapoktól azonban rövid idő alatt el tudtak vonatkoztatni, és ki tudnak szakmailag bontakozni. Ez a gondolkodás az alapja, hogy csapatunk meg tudja valósítani az építtetők és az építészek – a versenytársaink által általában megvalósíthatatlannak tartott – elképzeléseit. E filozófia mentén alkotjuk meg azokat a homlokzati nyílászáró termékeket, alumínium ablak és tolóajtó koncepciókat, valamint működő prototípusokat, amelyekből nem egy már szabadalmaztatás alatt áll. Több olyan koncepció, termékcsalád is tervezés alatt van, melyek részletes kidolgozása, majd forgalomba hozatala a közeljövőben várható. Egy privát lakóépületre készített egyéni igények nem publikusak, honlapon történő megjelenítése csak ritkán lehetséges.

Egyedi nyílászárók a sztenderdeken túl

Ha egy építtetőt megkérdezünk, hogy mi az elsődleges indoka, hogy alumínium nyílászárót választ, a más anyagszerkezethez viszonyított mérethatárokat, a homlokzatépítési megjelenési alternatívákat, a nagy súlyok mozgatását vagy a filigrán keretrendszert említi. Az új KAV Dream termékek tervezése során nagyjából ezen területeket, valamint a fénnyel való játékos viszonyt finomítjuk. Olykor akár alapjaiban alakítjuk át a rendszereket az építész koncepció vagy az építtető vágyai alapján, figyelembe véve az adott ország építési szabályait és kultúráját. Messzebb megyünk el, mint a többi szakmabeli, hiszen szélesebb termékspektrumból válogatunk, saját üzemünk van, beszállítóink között pedig megtalálhatók a legnagyobb európai gyártók és rendszergazdák.

Üvegoptikás általános termékcsaládunk, az Optivision © fejlesztéseit az üvegragasztott bejárati ajtó igények indították el. A folyamat a festett üveggel síkban ragasztott ajtólappal kezdődött, mára az ajtó-tokot is üveggel szükséges burkolni. A bejárati ajtó után igény mutatkozott egy üvegoptikás ablakrendszer megvalósítására is. Ezeknél a megoldásoknál nem a tokkeret eltakarására koncentráltunk, hanem a rejtett ablakszárny kivitel egy szinten osztóborda nélküli – 3000mm magas, fix mező és nyíló szárny egységes megjelenésével – nyíló-bukó kivitelű elem megalkotását tűztük ki célul. Az Optivision© termékprojekt a jövőben tovább fog bővülni emelő-toló termékkel.

Dream
Optivision
Vissza
KAV nyílászárók