INFORMÁCIÓ ÉS AJÁNLATKÉRÉS
INFORMATION AND QUOTATION
Vissza

Design

Design
Tolóajtók
Design
Ajtók
Design
Ablakok

Nyílászárók általunk újra gondolva

 

A rendszerkatalógusok által kínált – például Schüco vagy Reynaers – alumínium nyílászáró profilkonstrukciókat az építtető vagy építész által igényelt, a megszokott formáktól eltérő megjelenésben, tudással tervezzük, gyártjuk majd építjük meg. Ezzel a KAV – versenytársai többségétől eltérően – továbblépett a rendszergazdák által kialakított standard megoldásokon. Így kezdődött a KAV proaktív piacformáló, az ügyféligényeket is kielégítő tevékenysége. Az a tevékenység, amellyel mára eljutott az egyéni design termékek és világelső szabadalmak világába.

 

Egyedi design nyílászáró Schüco vagy Reynaers profilokból

 

A KAV DESIGN termékkörben az ötletességet a funkcionalitással ötvözzük. A KAV HOME program alumínium nyílászáró megoldásaiból egyszerű és praktikus módosításokkal, új alkatrészek alkalmazásával és összeillesztésével mérnökcsapatunk egyedi megjelenést alkot. Így Design termékeinket különleges méretek és ritkán, vagy akár még sosem alkalmazott megoldások jellemzik a keret nélküli tolóajtók, az alumínium emelő-toló ajtók, az üveg-üveg kapcsolatok, az alumínium bejárati ajtók, valamint a hagyományos alumínium ablakok területén.

 

Alumínium nyílászárók a sztenderden túl

 

A Design ablakok világában a homlokzatot támogatva már nem csak a függőleges és vízszintes vonalak alkalmazhatók, és még hangsúlyosabb szerepet kap az üvegfelület. Itt már tetten érhetők az üveg-üveg sarok megoldások. Ezen kívül a néhol keretragasztott extra méretű szárnyméretek, a különleges formájú és felületkezelésű alumínium vagy rozsdamentes kilincsek, a rejtett motoros nyitási megoldások. Ebben a termékkörben kivitelezhetők a nagy méretű alumínium ajtók és ablakok nyíló-bukó szerkezettől eltérő megoldásai is.  A síkból párhuzamosan kiemelkedő ún. parallel nyitás vagy a kifelé buktatás is megvalósítható. A Design termékeknél lehetőség nyílik az épületfelügyeleti rendszerekkel pl. KNX vagy LOXONE termékekekel történő integrációra is.

 

A Design alumínium tolóajtók vertikuma nem áll meg a KAV HOME világában fellelhető emelő-toló rendszereknél.  Ebben is tudunk újat mutatni. Nem a motoros emelő-toló működtetésre gondolunk, hiszen ez ma már nem újdonság. Itt az igazi áttörés, az alaprajzi vonalban széles spektrumban megvalósítható, negatív és pozitív szögtörések egyedi, 3D nyomatott sarokmegoldásai, az itt alkalmazható rejtett rozsdamentes pálcás erősítésű üveg-üveg kapcsolatok. Természetesen itt is van feljebb, tovább lehet lépni a keret nélküli tolóajtók (mint a Schüco 77PD.HI vagy Reynaers Hi finity) kategóriájába, amely már a 40 mm alatti osztószélességek és a különlegesen nagy üvegmezők világa. Az üvegfelületek mozgatása igény- és súlyhatárok figyelembe vételével kézi és motoros működtetéssel is történhet. Ugyanakkor a csak a KAV-nál elérhető, alumínium emelő-toló ajtó speciális sarokmegoldásai és alaprajzi töréseinek megvalósítása mellett különleges rögzítési módszerrel a födémlehajlások miatti utólagos felső tok állítása is megoldott.

Design
Tolóajtók
Design
Ajtók
Design
Ablakok
Vissza
KAV nyílászárók