INFORMÁCIÓ ÉS AJÁNLATKÉRÉS
INFORMATION AND QUOTATION
Vissza
Schüco-aluminium-3-KAV-PD77-FW50+-exclusive-window-sliding-door-glass-roof-exterior
2023 / 03 / 21

„Speciális KAV nyílászárók a Költő Kertben”

Az Európában is különlegesnek számító épületegyüttes, az 5000 négyzetméteren elterülő Költő Kert villapark speciális üvegelemeiről és nyílászárós megoldásairól készített riportot az MTVA innovációs magazinműsora, a Novum.

Környezettudatosság, innováció, organikus építészeti elemek áttetsző hatalmas üvegfelületekkel, és egy olyan szemléletmód, amelyben a vizuális kultúrának is kiemelt szerepe van. A Költő Kert villaparkban az egyik legnagyobb kihívást azok a speciális megoldások jelentették, amelyeket a nyers betonfelület és az üveghártya találkozásánál kellett kialakítania a KAV munkatársainak. Lovász Károly a riportban kiemelte, a KAV mérnökeinek és munkatársainak számos kihívást meg kellett oldaniuk a tervezés és a kivitelezés során, legyen szó a hőtechnikáról, a napvédelemről, a gépészetről, az üvegkorlát kapcsolatokról vagy a vízszigetelésről. Az eredmény egy egyszerre organikus és high-tech épület, ami nemcsak megjelenésében, de innovációiban is kivételesnek számít Magyarországon.

 

További Hírek
01
020
2021 / 08 / 05
alumínium-nyílászáró-gyártás-Reynaers-Schüco-cnc-automatizálás-ipar40-ablakgyár-ablakgyártó-üzem-tárolás-üveg-üvegragasztás
Így készülnek az alumínium nyílászárók
Vajon hogyan készül egy alumínium keretes ablak vagy ajtó? Mi történik a megmunkálócentrumban? Hogyan marják, vasalják, munkálják elő az alumínium nyílászárókat a gyártás folyamán? Mekkora üvegfelületet lehet legyártani? És vajon hogyan kell összeállítani egy ablakot? Ezekre a kérdésekre is választ kapunk a Mesterember című műsorban, amely az alumínium nyílászáró gyártó munkáját mutatja be.
Bővebben
2020 / 04 / 08
Ziszidisz-Nikosz-Etna
Az építész együtt kell, hogy gondolkozzon a nyílászáróssal
A KAV-osok együtt tudnak gondolkozni a projekttel, fancy megoldásokat tudnak javasolni, amik sokszor túlmutatnak egy beépítési útmutatón. Átgondolják, hozzátesznek bizonyos részeket, amitől - bármilyen furcsán is hangzik ez elsőre - menő tud lenni egy nyílászáró. Ők érzik, hogy mik azok a finom részletek, amiket bele kell tenni. Együtt tudnak gondolkodni az építész kollégával.
Bővebben
2019 / 02 / 07
Egy Bauhaus-villa újjászületése
Egy Bauhaus-villa újjászületése
Idén 100 éves a Bauhaus, ezért is külön öröm számunkra, hogy egy, a stílus jegyeit magán viselő ingatlan felújításában vehetünk részt. Ha a Bauhaus jelzőként egy épületnél megjelenik, az garancia a letisztult formákra, az izgalmas terekre és a minőségi alapanyagokra. Ám fontos kiemelni, hogy bár több magyar építész állt kapcsolatban a híres német iskolával, Budapesten alig található szigorúan vett Bauhaus-ház. Hogy ez az épület miként viseli magán a stílus jellemző jegyeit, s hogyan érdemes egy ilyen felújításba belefogni, arról Lenzsér Péter, építésszel beszélgettünk.
Bővebben
2022 / 08 / 18
Az üvegszerkezetek építészeti tervezése speciális szaktudást igényel
Az üvegszerkezetek építészeti tervezése speciális szaktudást igényel
Bár az egyik legkorszerűbb homlokzati elem az üveg, a tervezési folyamat során számos probléma adódhat, ha nem megfelelő módon átgondolt üvegszerkezetek alkalmazására kerül sor. Hogy mitől különlegesek az üvegszerkezetek, és miért fontos, hogy már a tervezés során hozzáértő szakági tervezők foglalkozzanak ezekkel az épületelemekkel, arról Stocker György Mihály, okleveles építészmérnökkel, a BME Építőmérnöki Kar egyetemi docensével, az ALUTA-alelnökével beszélgettünk.
Bővebben
2021 / 12 / 20
Schuco-aluminium-toloajto-ablak-emelo-tolo-KAV-uveg-uveg-sarok-minimal-house-kulter-udvar-terasz-exterior
Alumínium nyílászárók KAV minőségben, elérhető áron
A KAV Home termékkörrel cégünk egy új vevőkörnek teszi elérhetővé a jó minőségű alumínium nyílászárókat. Arról, hogy miért fontos a KAV életében ez a nyitás, és miért érdemes a KAV-nál vásárolni meg az alumínium nyílászárókat, Balázsi Zoltán vállalkozás előkészítővel és Lovász Károllyal, a KAV ügyvezetőjével beszélgettünk.
Bővebben
2021 / 07 / 21
kisber-uzem-kav-hungaria
Egyedi nyílászárók gyártása a KAV üzemében
A legtöbb alumínium nyílászárót forgalmazó hazai cég nem rendelkezik saját gyártókapacitással. A KAV impozáns gyártó üzemében azonban akár a lehetetlennek tűnő profilcsatlakozásokat is képesek megoldani. Itt készülnek a Schüco vagy Reynaers profilelemek tovább gondolásai, és azok a teljesen egyedi nyílászárós megoldások, amelyeket a KAV mérnökei terveznek és fejlesztenek. A KAV kisbéri üzemének vezetőjével Herbut Alberttel a gyártási folyamatokról és az üzem működéséről beszélgettünk.
Bővebben
2022 / 10 / 20
Reynaers-hifinity-minimal-interior-luxury-glass-keret-nelkuli-sliding-door
Hatalmas üvegfalak egy lenyűgöző adottságú villában
Az üveg a lelke annak a villának, amit Koch Péter építész, a Nara Stúdió vezetője tervezett. A különleges formavilágú épület lebegő hatását a szinte végtelennek tűnő üvegfelülettel érték el, ami a tulajdonosnak megadja a tökéletes panorámát és a környezettel való kapcsolat semmivel sem összehasonlítható szabadság érzését.
Bővebben
2017 / 12 / 20
Az etikus működés a KKV-kat is az élvonalba emeli
Az etikus működés a KKV-kat is az élvonalba emeli
Az etikus működés a nagyvállalati szektor után egyre fontosabb szerepet kap a kis- és középvállalkozások körében is. Ezek a cégek nemcsak ügyfeleik és beszállítóik érdekeit, hanem környezetük és munkavállalóik szükségleteit is figyelembe veszik. Tevékenységükkel és hozzáállásukkal példát mutatnak, s erősítik a bizalmat is. Ez a hozzáállás a hosszú távú működés, a gazdasági stabilitás alapját jelentheti, ráadásul az Y és Z generációs munkavállalók is szívesebben választanak etikusan működő munkahelyeket.
Bővebben
2017 / 05 / 10
Magyarország legkiválóbb vállalatai között a KAV
Magyarország legkiválóbb vállalatai között a KAV
Az Innováció és folyamatos tökéletesítés, valamint Az elismerés kultúrája kategóriákban is díjazták a KAV Hungáriát a Magyarország Legkiválóbb Vállalatai Programban.
Bővebben
2019 / 09 / 12
Reykjavik-Mariott-Reynaers-aluminium-homlokzat-fassad-glass-KAV-Hungaria-Gluggar
Épül Reykjavik – bejárás a Marriott Edition Hotel építkezésén
Munkatársaink tervezik, gyártják és szállítják Izland fővárosába az eddigi legkomplexebb szállodaépítési projekt homlokzati nyílászáróit és alumínium épületelemeinek döntő többségét.
Bővebben
2024 / 01 / 31
A nyílászáró minősége négy pilléren műlik
A nyílászáró minősége négy tulajdonságon múlik
A nyílászáró minősége négy pilléren nyugszik, ezek mindegyike fontos az ablak típusától függetlenül. Vajon mitől jó minőségű a nyílászáró? Milyen tulajdonságok vizsgálata szükséges ahhoz, hogy jó ablakot, ajtót vagy tolóajtót vásároljunk? A kérdésekre adott válaszok az alábbi cikkben olvashatók.
Bővebben
2023 / 05 / 15
Reynaers-aluminium-nyilaszaro-Kenyeres-Laszlo-epitesz-latvanyterv
A nyílászárók és kapcsolódó szerkezetei, mint a házak legösszetettebb elemei
A villaépületek, mini középületnek tekinthetők - vallja Kenyeres László építészmérnök, az Archista építésziroda vezetője. Ezért is tartja fontosnak, hogy a tervezési folyamat során akár többször is konzultáljon nyílászárós szakemberrel. Ezzel ugyanis elkerülhető, hogy a kivitelezési folyamatban a nyílászárós cégeknek „újra kelljen tervezni” az épület egyes részeit. 
Bővebben
2021 / 07 / 08
Aluta-Nívódíj-2021-KAV
Alumínium nyílászárós kisprojekt kategóriában díjazták a KAV-ot
Az Alumínium Ablak és Homlokzat Egyesület (ALUTA) idén is kiosztotta nívódíjait. A magyar alumínium nyílászáró- és homlokzatgyártók egyetlen rangos elismerésével kisprojekt kategóriában idén is a KAV munkáját díjazták.
Bővebben
2018 / 11 / 14
Schuco-aluminium-keret-nelkuli-frameless-PD77-AWS75-ASE80-motoros-toloajto-fuggonyfal-curtain-wall-minimal-exterior
Homlokzati szerkezetek a teljes transzparencia szolgálatában
A függönyfalak több, nagy üvegfelületet kapcsolnak össze - sokszor szinte láthatatlanul - egy struktúrában. Kezdetben ezeket az elemeket is kizárólag a kommunális építési technológiában használták, de a minimál stílus és a loft térhódításával a családi házaknál is megjelentek. Ma már a nyílászárós piac egyik leggyorsabban fejlődő ága, ugyanis ezek a felületek olyan egyedi megoldásokra alkalmasak, melyeknek csak az építtetők és a tervezők fantáziája szabhat határt.
Bővebben
2021 / 06 / 22
Szabados-András-KAV-Hungária
Egyedi alumínium nyílászárók exkluzív családi házakon
Magas minőségű alumínium nyílászáró rendszerek kapcsán az ügyféligényeket felismerni, és azokra megoldásokat találni a KAV Hungária egyik legfőbb védjegye. Szabados András, cégünk projekt koordinátora sokszor hónapokon keresztül együtt gondolkodik az építésszel és a megbízóval, hogy olyan egyedi nyílászáró és homlokzati megoldások jöjjenek létre, melyek funkcionalitásukban és megjelenésükben is teljesítik az ügyfelek vágyait.
Bővebben
2018 / 11 / 06
Schüco-alumínium-emelő-toló-erkélyajtó-ajtó-ablak-nappali-üveg-építészet-minimal-house-beltér-interior
Egy időtlen, trendektől és aktuális irányzatoktól mentes ház
Víz és természet közelében épült fel az az ingatlan, amelynek legfőbb jellemzői a teljes átláthatóság, a letisztultság és a harmónia. Az egyedi formákkal, nagyon magas minőségben megvalósuló ház kompromisszummentesen készülhetett el. A folyamatról Pintér Györggyel, a ház tulajdonosával beszélgettünk.
Bővebben
2021 / 01 / 06
Schüco-alumínium-ASE80-tolóajtó-egy-sínes-minimal-interior-3
Az egyedi nyílászárók és a belsőépítészet kapcsolata
Az egyedi nyílászárók és üvegfalak egyre hangsúlyosabb szerepet töltenek be a modern családi házakban, így mind tervezők, mind a nyílászárós szakemberek oldaláról másfajta megközelítést igényel a közös munka, mint néhány évvel ezelőtt. Finta Csaba belsőépítész, az MYD-II art directora szerint fontos, hogy ezt a szempontot már a tervezés során figyelembe vegyék az építészek és a belsőépítészek.
Bővebben
2020 / 10 / 14
Schüco-alumínium-keret-nélküli-tolóajtó-PD77-slide-door-frameless-üvegfal-üveg-üveg-sorolás-nappali-beltér
Alumínium nyílászáró rendszerek családi házakra és projektre
KAV Home néven új, kifejezetten családi házakra és lakóépületi projektre kialakított alumínium ablakokat és ajtókat kínálunk. Mivel a homlokzati nyílászárók azok az épületszerkezetek, melyekkel a mindennapok során fizikai érintkezésbe kerül az ott lakó vagy dolgozó ember, egyre szélesebb körben választják az alumínium ablakokat, ajtókat azok, akik magas minőségű, tartós és modern megoldásokat keresnek. Hogy miért érdemes alumínium nyílászárót választani, és mik az előnyei ezeknek a rendszereknek, arról Lovász Károllyal, a KAV ügyvezetőjével beszélgettünk.
Bővebben
2021 / 11 / 15
Alumínium nyílászárók: mi a fontosabb a design vagy a funkcionalitás?
Alumínium nyílászárók: mi a fontosabb a design vagy a funkcionalitás?
Alumínium nyílászáró választása, homlokzat tervezésekor sokakban felvetődhet a kérdés, mi legyen a döntésünk szempontja: a design vagy a funkcionalitás? „A forma követi a funkciót” szólás ugyanis mára többszörösen átértelmeződött az építészek fejében, sokszor mindent alávetnek a külcsínnek, így a design öncélú tervezési elvként jelenik meg. Építészeket kérdeztünk arról, számukra mi a fontosabb szempont, ketté kell-e választani a design és a funkcionalitás kérdését.
Bővebben
2019 / 10 / 24
kav-production-unit-in-kisber
KAV gyáregység Kisbéren
Cégünk beruházásba kezdett a Komárom-Esztergom megyei Kisbéren. A gyártási feladatok mellett számos előkészítői és tervezői munkát is a város közelében lévő, közel 3 hektáros telephely gyáregységében és azok irodáiban fogunk megvalósítani. Az új speciális nyílászáró üzem lehetőségeibe és a jövőbeli tervekbe Lovász Károly, a KAV ügyvezetője nyújt betekintést.
Bővebben