INFORMÁCIÓ ÉS AJÁNLATKÉRÉS
INFORMATION AND QUOTATION
2022 / 07 / 13
„Nagyméretű, látványos nyílászáró rendszerek acélból”

A KAV az acél homlokzati és beltéri nyílászárók gyártásával tovább szélesíti termékpalettáját. A JANSEN acél rendszerek gyártásánál beszállító partnerünk, az Alukönigstahl. Az acél rendszerelemek lehetőségeiről és tulajdonságairól Tornóczky Mónika építészmérnökkel, a JANSEN rendszerek termékmenedzserével beszélgettünk. Célunk, hogy segítséget nyújtsuk ennek a széles felhasználói bázissal rendelkező termékkör megértéséhez.

 

Milyen igények esetén vagy felhasználási területeken javasolt az acél nyílászárókat alkalmazása?

 

A svájci Jansen vállalat kiemelkedő minőségű, innovatív, tartós és energiahatékony rendszereket kínál acél alapanyagból. Az Alukönigstahl 1958 óta ápol eredményes partneri kapcsolatot a svájci rendszerfejlesztővel. Magyarországon az Alukönigstahl 1990-ben kezdte el működését, azóta forgalmazunk Jansen rendszerelemeket itthon. Az acél alapanyag széles körben használható nyílászárók és függönyfalak kialakítására. Hőhídmentes homlokzati szerkezetek és hőszigetelés nélküli beltéri szerkezetek is készíthetők belőle. Elsősorban a biztonsági elvárásoknak megfelelő, nagy igénybevételnek kitett, tartós bejárati ajtók, tűz- és füstgátló szerkezetek, menekülési útvonalon beépített ajtók, valamint fokozott betörésgátlás esetén kerülnek előtérbe. Az erős alapanyag tulajdonságai miatt nagyméretű, látványos nyílászáró elemek is kialakíthatók a Jansen profilrendszerekből, amelyek középületben, irodaházakban és igényes lakóépületekben egyaránt használhatók. A Jansen dizájn szempontjából is egyedi megoldásokat nyújt, hiszen az elegáns, filigrán nyílászárókat nemcsak festett acél felülettel, de akár rozsdamentes acélból, vagy a Janisol Arte 2.0 rendszer esetében, corten (azaz rozsdás felületű) acélból is lehet készíteni.

 

Eddig is volt acél az AKS kínálatában. De mi lehet az oka, hogy egyszerre ilyen népszerűek lettek az acél nyílászáró termékek a lakóépületi szegmens homlokzati és beltéri szekcióban is?  

 

Napjaink építészeti trendjei a letisztult megjelenést és a transzparens szerkezeteket helyezik előtérbe, ezért igénylik a vékony profilokba fogott nagy üvegfelületeket. Ez a fajta minimalizmus a Bauhaus és a klasszikus modern építészet mellett az indusztriális megjelenésű loft lakások jellemzője is. Az acél alapanyag nem csak új építésnél, de felújítások esetében is népszerű, amely területen további növekedés várható.

 

A Jansen termékkör miben különbözik leginkább a piacon eddig legfiligránabbnak titulált alumíniumtól?

 

Az acél háromszor erősebb alapanyag, mint az alumínium, ugyanakkor a nagy súlya miatt a gyártó műhelyben történő mozgatás és a megmunkálás is nehezebb. A feldolgozás során teljesen más gépekre, eszközökre és alapos szakértelmere van szükség, ami a KAV esetében rendelkezésre áll. A nagy szilárdságú alapanyag miatt kisebb profilkeresztmetszetek is elegendőek a statikai értékek biztosítására. További különbség az alumínium nyílászárókhoz képest, hogy a sarokillesztések kialakításában nem látunk gérbe vágott profilokat, mert a hegesztés után lecsiszolt acél felületek teljesen homogén megjelenést biztosítanak a felületkezelést követően.

 

Ha már itt tartunk, mi a hasonlóság a két terméktípus között?

 

Az acél és az alumínium rendszerek felépítése nagyon sokban hasonlít egymásra. A megfelelő teherbírásra méretezett profilkeresztmetszetek mellett a tömítések és az üvegbefogás tekintetében is sok a hasonlóság. A lakóépületek esetében talán a legfontosabb, hogy az utólagos üvegcsere biztosítható a szárazüvegezési technológiának köszönhetően. A Jansen rendszerfejlesztőként teljeskörűen bevizsgált rendszermegoldásokat kínál, amelyek az Európai Uniós szabványoknak megfelelő minősítéssel rendelkeznek. Ez egyben garancia a minőségre és hosszútávon megfelelő alkatrészellátást is biztosít a vasalatok és tartozékok tekintetében. A fémszerkezetű nyílászárók hasonló megjelenésük miatt akár egy épületen is alkalmazhatók. Gyakran épülnek be Schüco és Jansen szerkezetek is ugyanazon épületbe.

 

Mit vár az AKS a KAV-tól az új termékkör alkalmazásával?

 

A KAV-tól megszokott körültekintő és személyre szabott ügyfélkezelés, a precíz előkészítés és tervezési folyamatok a Jansen rendszerek esetében is nagy jelentőséggel bírnak éppúgy, ahogy a gyártási előírások megfelelő betartása, amely garanciát jelent a magas minőségre. Az acél nyílászárók esetében eddig kevésbé volt fókuszban a lakossági építtetői igények megértése, az ehhez kapcsolódó szerkezetek tervezése, legyártása és beépítése. Az igényes lakóépületek kiszolgálása Schüco alumínium szerkezetekkel a KAV esetében magas színvonalon történik, így az eddigi tapasztalatok alapján elmondható, hogy ezek a folyamatok náluk jó kezekben vannak. Biztosak vagyunk benne, hogy az acél nyílászárókkal együtt minden egyedi hazai lakóépületi igényt meg tudnak valósítani kompromisszumok nélkül. Ugyanakkor a Jansen termékelőnyeivel és élettartamával a felhasználók is jól járnak.

 

Képek forrása: JANSEN AG

Nagyméretű, látványos nyílászáró rendszerek acélból
01
00
További Hírek
01
020
2017 / 05 / 10
Magyarország legkiválóbb vállalatai között a KAV
Az Innováció és folyamatos tökéletesítés, valamint Az elismerés kultúrája kategóriákban is díjazták a KAV Hungáriát a Magyarország Legkiválóbb Vállalatai Programban.
Bővebben
2021 / 12 / 20
Alumínium nyílászárók KAV minőségben, elérhető áron
A KAV Home termékkörrel cégünk egy új vevőkörnek teszi elérhetővé a jó minőségű alumínium nyílászárókat. Arról, hogy miért fontos a KAV életében ez a nyitás, és miért érdemes a KAV-nál vásárolni meg az alumínium nyílászárókat, Balázsi Zoltán vállalkozás előkészítővel és Lovász Károllyal, a KAV ügyvezetőjével beszélgettünk.
Bővebben
2021 / 11 / 05
Tolóajtó alumíniumból 1.
Alumínium tolóajtó cikksorozatunk részeiben a piacon megtalálható egyenes és tört vonalú üvegfalak tervezési lehetőségeit, működési mechanizmusait és nyitási módjait vesszük górcső alá. Cikkünkben a tolóajtó típusokat vizsgáljuk és két cikkben rendszerezzük mozgatási elv szerint, itt a toló-, emelő-toló, bukva-toló rendszerekre térünk ki alaposabban, majd a következő két cikkben megjelenés és nyitási felületek szerint csoportosítunk.  A harmonika ajtókat ebben a sorozatban nem érintjük, az egy külön fejezet tárgya lesz.
Bővebben
2022 / 02 / 11
Alumínium nyílászáró fejlesztési trendek és tendenciák
Egyre nagyobb méretek, egyre komolyabb terhelhetőség, automatizálás és a szerkezetek integrációja. A Reynaers munkatársai ezeket látják legszembetűnőbb tendenciáknak az alumínium nyílászárók fejlesztése során. A 2021-es év tapasztalatairól és tendenciáiról Nagy Zoltánnal, a Reynaers Alumínium magyarországi vezetőjével és Hajas Gergővel a cég értékesítés támogató mérnökével beszélgettünk.
Bővebben
2019 / 03 / 13
A nyílászárók evoluciója Magyarországon
Ha sok évet tölt el speciális műszaki szegmensben az ember, akkor néha egy szakmai beszélgetés kérdéseire válaszolva akaratlanul is felidézi a kezdetektől napjainkig eltelt időszakot. A lakóépületekben alkalmazott nyílászáró termékek evolúciójának vizsgálata azért is tanulságos, mert a divatok az igényekkel és a pénzügyi lehetőségekkel együtt mindig változnak. Mindenki másképp látja a múltat - ebben mi magyarok különlegesek is vagyunk -, de az értékesítési számok felül állnak a percepciókon.
Bővebben
2022 / 06 / 09
Acél nyílászárók alkalmazási lehetőségei családi házakon
A lakóépületek építészeti trendjeinek változásával egyre nagyobb üvegfelületek jelennek meg az ingatlanokon, miközben a keretrendszerek méretigénye csökken. Így egyre többször merül fel az eddig csak a kommunális építési kultúrában jelenlévő acél nyílászárók használata. Arról, hogy milyen esetekben érdemes alumínium nyílászárók helyett acél nyílászárót választani, és mit tud ez a termékkör, Lovász Károllyal a KAV Hungária ügyvezetőjével beszélgettünk.
Bővebben
2021 / 10 / 22
Alumínium nyílászáró családi házra
A KAV több mint nyolcéves privát lakóépületi szektorban történő aktív működése során ugrásszerűen növekedett az alumínium nyílászárók térfoglalása a hazai családi házas piacon. Beszállítók mondják, hogy mivel cégünk volt az első Magyarországon, aki kifejezetten alumínium ablakot, ajtót és tolóajtót kínált lakóépületre, méltán nevezhető e terület úttörőjének. De honnan és hová jutottunk 2013 óta, milyen evolúciója volt ennek az építőipari területnek?
Bővebben
2019 / 04 / 08
Három KAV-épület is ALUTA Nívódíjat kapott
Az elmúlt két év sikerei után idén három KAV-épület nyerte el a magyar alumínium nyílászáró- és homlokzatgyártók egyetlen minőségi elismerését, a 2018. évi ALUTA Nívódíjat „kisprojekt”, azaz lakóépület kategóriában.
Bővebben
2019 / 06 / 21
A legmegfelelőbb megoldást megtalálni az adott projekthez
A KAV a többi versenytársukkal ellentétben nem klasszikus bérgyártásban gondolkozott – tehát nem abban, hogy megveszik tőlünk az anyagot, legyártják és kiszállítják úgymond gépiesen – hanem valóban az egész projektet vizsgálták, a megoldásokat keresték, és ennek megfelelően plusz szolgáltatásokat is nyújtottak az izlandi vevőnek.
Bővebben
2017 / 09 / 05
Nem a mának építünk, hanem a jövőnek
Letisztult formák, nagy üvegfelületek, tágas belső terek és az anyagok kreatív használata – ezek a legfőbb jellemzői korunk egyik legmeghatározóbb építészeti stílusának, a minimálnak, ami iránt hazánkban is kimagasló az érdeklődés. Az igazán jól tervezett és kivitelezett minimalista családi házak száma azonban aránylag csekély. Budapesten épült fel az az ingatlan, ami mérnökeink szerint is az eddigi legjobb tervezések egyike, ami cégünknél megfordult az utóbbi években. A projekt során kiemelt figyelmet fordítottunk a nyitott terek kialakításához nélkülözhetetlen, nagyvonalúan méretezett üvegfelületek kialakítására. Mi kellett ahhoz, hogy ez a kivételes ingatlan megvalósuljon, arról a ház építtetőjével beszélgettünk.
Bővebben
2020 / 02 / 10
Az épület teljes életére tervezünk
Erdei környezetben valósul meg az a villaépület, melynek köszönhetően a KAV munkatársai együtt dolgozhattak a TSPC cégcsoport munkatársaival. Az építésziroda egyedi munkamódszeréről és módszertanáról Tóth-Lovrity Andrea projektvezető építésszel beszélgettünk.
Bővebben
2020 / 02 / 27
A cél: karbonsemleges épületek 2050-re
A klímaváltozás kapcsán nemcsak a mindennapi életben, hanem az épített környezettel kapcsolatban is egyre többször merül fel a környezettudatosság kérdése. Tornóczky Mónika építésszel, az Alukönigstahl – mint a a Schüco és Jansen cégek közép-európai képviselője – termékmenedzserével azokat a lehetőségeket jártuk körbe, hogy miként lehet egy épület karbonlábnyomát a minimálisra csökkenteni.
Bővebben
2022 / 08 / 18
Az üvegszerkezetek építészeti tervezése speciális szaktudást igényel
Bár az egyik legkorszerűbb homlokzati elem az üveg, a tervezési folyamat során számos probléma adódhat, ha nem megfelelő módon átgondolt üvegszerkezetek alkalmazására kerül sor. Hogy mitől különlegesek az üvegszerkezetek, és miért fontos, hogy már a tervezés során hozzáértő szakági tervezők foglalkozzanak ezekkel az épületelemekkel, arról Stocker György Mihály, okleveles építészmérnökkel, a BME Építőmérnöki Kar egyetemi docensével, az ALUTA-alelnökével beszélgettünk.
Bővebben
2021 / 01 / 06
Egyedi nyílászárókkal Norvégiába
Az alumínium ablakok és ajtók a norvég építészetben is kiemelt szerepet játszanak. Nemcsak a középítkezéseken, hanem a lakóépületeknél, a társasház beruházásoknál is. A KAV hosszú távú célja az izlandi után a norvégiai tapasztalatszerzés, ezért felvételét kérte a Magyar-Norvég Kereskedelmi Kamarába (MNKK). A lehetőségekről a kamara alapítójával, Jankovics Klárával és Kosztyi Beatrix, külgazdasági attaséval, a kamara főtitkárával beszélgettünk.
Bővebben
2021 / 12 / 03
Egyedi nyílászárók kiegészítő megoldásai
Alumínium nyílászáró elemekkel a legkönnyebb egyedi homlokzati igényeket kiszolgálni. Köztudott, hogy a könnyűfém alapanyag statikai tudása, kompozitokkal való együttműködése, az akár végletes üvegméretek befogadása, a rendszeranyagok PVC- és fa nyílászárókat megszégyenítő variábilis lehetőségei, homlokzatburkolatokkal megvalósítható rendszerintegritása teszi a piacon egyedülállóvá ezt a termékspektrumot.
Bővebben
2018 / 10 / 10
Amikor a megálmodott műalkotás életre kel
Szinte műalkotásként is értelmezhetőek azok az ingatlanok, amelyek a KAV egyik folyamatban lévő projektjénél megvalósulnak. Az európai szinten is egyedülállónak számító épületek kivitelezéséhez itthon és a határon túl sem lehetett olyan céget találni, amelyik releváns referenciával rendelkezne. A különleges munkáról a lebonyolító cég ügyvezetőjével, Fodor Mihállyal és a projekt műszaki igazgatójával, Havasy Andrással beszélgettünk.
Bővebben
2019 / 02 / 07
Egy Bauhaus-villa újjászületése
Idén 100 éves a Bauhaus, ezért is külön öröm számunkra, hogy egy, a stílus jegyeit magán viselő ingatlan felújításában vehetünk részt. Ha a Bauhaus jelzőként egy épületnél megjelenik, az garancia a letisztult formákra, az izgalmas terekre és a minőségi alapanyagokra. Ám fontos kiemelni, hogy bár több magyar építész állt kapcsolatban a híres német iskolával, Budapesten alig található szigorúan vett Bauhaus-ház. Hogy ez az épület miként viseli magán a stílus jellemző jegyeit, s hogyan érdemes egy ilyen felújításba belefogni, arról Lenzsér Péter, építésszel beszélgettünk.
Bővebben
2019 / 03 / 29
Egy ház, amelynél a nyílászárók alakították a tervezési folyamatot
Unlike its other competitors, KAV was not thinking about classic “contract manufacturing” - that is, not buying material from us, making and delivering it, so to speak - but actually looking at the whole project, looking for solutions and providing additional services to the Icelandic customer.
Bővebben
2020 / 07 / 02
Így hosszabbíthatjuk meg az alumínium nyílászárók élettartamát
Hosszú élettartam, magas minőség, kivételes strapabírás és modern megjelenés. Általában ezek a szempontok is szerepet játszanak abban, ha valaki családi házára alumínium nyílászárót választ. Bár a forgalmazók gyakran úgy hirdetik, hogy az alumínium bejárati ajtó és ablak nem igényel karbantartást, van néhány dolog, amelyekkel nemcsak használati idejüket növelhetjük meg, hanem megjelenésüket is megóvhatjuk.
Bővebben
2020 / 03 / 18
Egyedi nyílászárók a sztenderdeken túl
Ahogy a világban is sok területen egyre inkább az egyedi és az önkifejezés a legerősebb hívószavak, úgy változnak az építészek és az építtetők igényei is. A nyílászáró gyártók többsége azonban nehezen lép ki a sztenderdek közül, pedig az építészetben ez a terület is számos újításra ad lehetőséget, ha az őszinteség jegyében újragondolják a szerkezeteket.
Bővebben