2021 / 01 / 14
„Az alumínium nyílászáró és a rugalmas üzleti modell”

Egyedi nyílászárókra specializálódott cégként a KAV folyamatosan az innovációra, a megújulásra törekszik megtartva azokat az értékeket, amikre építeni érdemes. A Gamechangers szakmai közösség tagjaként a legjobb üzleti, szervezeti gyakorlatok megosztására törekszünk. A kezdeményezés alapítójával, Csóti Gáborral, arról beszélgettünk, a koronavírus-járvány miként változtatta meg a vállalkozások működését, és milyen irányt érdemes követni ebben a nehézségekkel teli időszakban.

Hogyan indult ez a szakmai közösség, mi volt a célja?

A Gamechangers közösséget négy éve azért hoztuk létre – többek között a KAV közreműködésével –, hogy annak az útjait kutassuk, a szervezetek milyen kritériumok teljesítésével lesznek képesek megfelelni a kor elvárásainak, hogyan reagáljanak a kihívásokra.  A változások leginkább technológiában és a munkavállalók prioritásaiban érhetők tetten, melyek következtében az alkalmazott szervezeti és vezetői technikákon is módosítani kell.

Elkezdtünk egy párbeszédet, hogy kiderüljön kinek, milyen jó gyakorlatai vannak. Olyan példákat kerestünk, amikről azt gondoltuk, hosszú távon biztosítják egy cég versenyképességét. Ehhez nemzetközi tapasztalatokat is behoztunk, például az ’Investors in People’ rendszert, amely a szervezeti gyakorlatokat strukturálja. Sok mindent prognosztizáltunk, többek között a szervezeti hierarchia lazulását, a robotizáció és az automatizáció elterjedését.

Tudtuk, hogy ez hamarabb el fog jönni, mint amennyire fel vannak rá készülve a vállalatok, de azzal nem számolhattunk, hogy egy járvány következtében ezek a folyamatok robbanásszerűen felgyorsulnak. Ez megmutatta, mennyire fontos, hogy a vállalatok fel legyenek készülve a nem várt helyzetekre. Kicsit még arra is, amire nem lehet felkészülni. Ehhez egy olyan rugalmassági fokot kell elérni, ami az elsődleges biztosíték lehet ahhoz, hogy egyáltalán esélyük legyen a túlélésre.

A vírushelyzet miatt döntöttetek úgy, hogy ismét aktívvá teszitek ezt a szakmai közösséget?

Igen, a Gamechangers-t a válság miatt élesztettük újra. Mikor találkoztunk, addigra mindenkiben összegyűlt jó pár hónapnyi tapasztalat, kérdés és persze keserűség. Azokról a témákról kezdtünk el közösen gondolkodni, amiket ez a helyzet gyorsított fel, változtatott meg. Ilyen a home office kérdése, a munkavállalók helyzete, a vezetői szerep megváltozása. Olyan változások ezek, amelyeket csak évekkel később vártunk.

És mire jutottatok, milyen utat kell ma a vállalatoknak követni?

Azonnali cselekvésre és rugalmasságra van szükség ahhoz, hogy ebben a helyzetben fennmaradjon egy vállalat. Szükséges az is, hogy a cégvezetők intenzívebben foglalkozzanak a korábban említett témákkal. Ez a válsághelyzet megmutatta: azok a vezetők, cégek, akik erre már korábban figyeltek – ilyen a KAV is –, felkészültebbek voltak, szinte azonnal helyesen tudtak reagálni a válsághelyzetben is. Lovász Károly, a KAV ügyvezetője például sokszor nem vezetőnek, hanem játékmesternek hívja csapatának tagjait. Azokat, akik másokat vezetnek, vagy másokkal közösen kell problémákat, feladatokat megoldaniuk. Ez az elnevezés megmutatja azt a fajta gondolkodást, ami egy ilyen helyzetben is segíthet.

Sok mindent leállt, kevesebb a projekt és megváltozott az ügyféligény bizonyos területeken, ezért a pénzügyi és a humán erőforrásokat sokaknak csökkenteni kellett, ami a teljesítmény visszaesését is hozhatja. Ha az erőforrást, amit beleteszel és a teljesítményt, amit kiveszel egymás mellé teszed, azok különbsége lesz a vállalati eredmény, ami a válság következtében beszakadt, és nulláig vagy akár negatív tartományba is ment. Az igazi nagy kérdés, hogyan építjük vissza magunkat. Evidenciának tűnik, hogy nem lesz ugyanolyan a vállalkozói működés, mint a válság előtt volt. Meg kell találni azokat az utakat, melyekkel, ha szolidabb erőforrással is, de nagyobb teljesítményt érhetünk el. Ez visszahozhatja vagy akár növelheti is a nyereséget.

De ehhez mi kell?

Erről is beszélgettünk a találkozón. Az egyik fontos elem a szervezeti háttér átalakítása és felkészítése valamire, amiről még nem tudunk biztosat. Ez a paradoxon: készülünk valamire, de nem tudjuk pontosan, mire. Az látszik, hogy a vezetők főnöki szerepe egyfajta támogatói szereppé nemesül, a munkavállalók pedig sokkal nagyobb rugalmasságra tartanak majd igényt, és ez nem csak a home office-t jelenti. Fontos az is, mennyire vagyunk képesek a piac elébe menni, és reagálni a fogyasztói igényekre. Az innováció tehát kiemelten fontos, ám ebben kell egyfajta rugalmasság is. Ha az ügyféligények változnak, azt le kell követni a fejlesztésekkel is, akár úgy, hogy módosítunk a már meglévő irányokon. Azt gondolom, a KAV ebben is példaértékű. Ez a fajta innovációs képesség tartós versenyelőnyhöz segítheti a vállalkozást.

Természetesen az is fontos, hogy milyen technológiát használsz. Mersz-e folyamatokat automatizálni, robotikát, mesterséges intelligenciát bevonni. Lehetővé kell tenni, hogy az emberek azokat a munkafolyamatokat végezzék, amelyeknek nagyobb a hozzáadott értéke. Az igazi nagy kérdés, mit kezd ezzel a gazdaság egésze, a társadalom. Az emberek miként tudnak olyan képességekre szert tenni, hogy megállják a helyüket ebben a változó környezetben, a szofisztikáltabb munkakörökben.

De sokan félnek az innovációtól…

Valóban. Az innovációs projekteknek mindig az a nehézsége, hogy sokszor úgy érezzük, pakoljuk bele az erőforrást, de kérdéses, hogy mi valósul meg belőle. Ezért sokan inkább neki sem állnak, nem kockáztatnak. Követő üzemmódban maradnak, amiből sosem lesz versenyelőny. Azonban, ha tudatosan működtetjük az innovációs projekteket, megvizsgáljuk, mekkora esély van, hogy a fejlesztésre fordított erőforrásból valóban megvalósuljon a várt eredmény, akkor előnyhöz juthatunk.

Az innováció egyébként nemcsak szabadalom lehet, hanem minden olyan újítás, ami előremutató. Három rétegét különböztetjük meg. Az első réteg a termék- és szolgáltatásinnováció, ez a fejlesztés. A második – amiben általában már sokkal gyengébbek vagyunk – az üzleti innováció, vagyis például miként tárunk fel új lehetőségeket, a fejlesztéseket hogyan visszük ki a piacra, miként szegmentáljuk a termékeinket és a piacokat, alakítunk ki üzleti almodelleket, használjuk az online teret. A harmadik réteg pedig a szervezeti innováció, vagyis miként erősítjük meg a szervezeti hátteret ahhoz, hogy minderre képes legyen. Ennek a három rétegnek együtt kell működnie a sikerhez, és az a jó, ha ez a munkatársak gondolkodásába is beleépül. Mindenki tudja, miért fontos, ötleteket generálnak, terveznek, bizonyos pontokon észszerű döntéseket hoznak. A végén pedig fontos összegyűjteni, és megosztani egymással a projekt tanulságait. Tanulni kell minden innovációból.

Nagyon fontos pillanatban vagyunk, mert a kkv-szektor jelenleg bizonyos szempontból versenyelőnyben van a multikkal szemben. Kisebb létszámmal működnek, rugalmasabban tudnak kipróbálni új dolgokat. Nem kell azokon a lépéseken végigmenniük, ami egy nagyobb szervezeti rendszerben elkerülhetetlen, ahol a policy-k, a vállalati szabályok miatt sokkal kötöttebbek a folyamatok. Az látszik, hogy a hálózatos elrendezésű, organikusan építkező, nagy rugalmassággal rendelkező szervezeteké a jövő.

Hogy látod, a KAV stratégiája mennyire iránymutató a jelenlegi helyzetben?

A KAV vezetése jó befektető, ami az én megfogalmazásomban azt jelenti, hogy nem kizárólag a bevételre törekszik, hanem a hosszú távú értékteremtést tartja szem előtt. A magyarországi gazdasági környezet nem feltétlenül teszi lehetővé azt, hogy mindenki így gondolkodjon, de ennél az egyedi nyílászárókat tervező és gyártó cégnél szerencsére ez a meghatározó gondolkodás. Fontos, hogy ez nemcsak a vezetőre jellemző, hanem vele mennek a többiek is. A hálózatos szervezeti építkezést tartják szem előtt, tehát a munkaerő felvétel után a gyakorlatban, a tapasztalatokat leszűrve, az erősségeket megismerve találják meg az adott ember helyét a rendszerben, ami rugalmasan változhat, ha azt a körülmények úgy kívánják. Az elkötelezettség és a szenvedély nagy érték a kollégáknál. Azt gondolom, sokat kell beszélgetniük, egymásra kell hangolódniuk, és a szükséges konfliktusokat is fel kell vállalniuk, hogy mindenki a megfelelő helyen legyen a rendszerben. Ez nyitott gondolkodást igényel mindenki részéről. Emellett folyamatosan vannak erőforrást igénylő, innovatív projektjeik is, amelyekhez egyszerre kell bátorság és átgondoltság is. Nem vakmerőek, hanem okosan bátrak. Ez a mentalitás versenyelőnyhöz juttathatja a céget.

További Hírek
01
020
2020 / 06 / 11
KAV – Odafigyelünk arra, hogy a megrendelő mit szeretne megvalósítani!
A KAV csapata folyamatosan bővül, jelenleg is több pozícióra keresünk munkatársakat. Hégli Henriette közgazdász végzettséggel, ügyvezetői és ingatlanértékesítői pályafutás után tavaly júliusban érkezett a cégünkhöz. Projekt koordinátorként ő felel az egyedi árajánlatok készítéséért. Ahhoz, hogy a feladatát a lehető legoptimálisabban tudja ellátni, az indulás első pár hetében egy gólyaprogramban vett részt, amelynek keretében részletekbe menően, a cég működésének minden területére kiterjedően ismerte meg az egyes munkafolyamatokat, az egyedi nyílászárók piacát, a KAV-os gondolkodást.
Bővebben
2019 / 06 / 21
A legmegfelelőbb megoldást megtalálni az adott projekthez
A KAV a többi versenytársukkal ellentétben nem klasszikus bérgyártásban gondolkozott – tehát nem abban, hogy megveszik tőlünk az anyagot, legyártják és kiszállítják úgymond gépiesen – hanem valóban az egész projektet vizsgálták, a megoldásokat keresték, és ennek megfelelően plusz szolgáltatásokat is nyújtottak az izlandi vevőnek.
Bővebben
2020 / 05 / 27
Szakmai és magazinos tartalmak a KAV megújult honlapján
Az egyedi nyílászárók piacának különlegessége, hogy termékeink és innovációink egyaránt érdeklik a szakmai közeget és az építtetőket, az ingatlantulajdonosokat. Ezt tartottuk szem előtt új honlapunk megtervezésekor, melynek dizájnja a magazinok megjelenését követi, szöveges tartalmaival pedig minden olvasónak hasznos információkat szeretnénk adni.
Bővebben
2018 / 10 / 17
A ház, ami letisztult egyszerűségével kápráztatja el az embert
Prémium, minimál, letisztult egyszerűség – ezek azok a jelzők, amik elsőre eszünkbe jutnak a Porsche-dizájn alapján megálmodott lakóingatlant meglátva. Építész szempontból szokatlan tervezési folyamat után valósult meg az épület, ugyanis a megrendelő nagyon konkrét elképzelésekkel és tervekkel érkezett. A rendhagyó munkáról a ház építészével, Unicsovics Istvánnal beszélgettünk.
Bővebben
2019 / 05 / 16
Az árnyékolók evolúciója
A klímaváltozás és az egyre speciálisabb ügyféligények nemcsak a nyílászárók, hanem az árnyékolástechnikai rendszerek evolúcióját is felgyorsította. Míg korábban a teljes sötétítés volt a cél, ma már inkább a fényszabályozás és a lehető legnagyobb transzparencia a fő szempont. Ennek is köszönhető, hogy legtöbben a lamellás és a textil árnyékolókat választják.
Bővebben
2021 / 06 / 22
Egyedi alumínium nyílászárók exkluzív családi házakon
Magas minőségű alumínium nyílászáró rendszerek kapcsán az ügyféligényeket felismerni, és azokra megoldásokat találni a KAV Hungária egyik legfőbb védjegye. Szabados András, cégünk projekt koordinátora sokszor hónapokon keresztül együtt gondolkodik az építésszel és a megbízóval, hogy olyan egyedi nyílászáró és homlokzati megoldások jöjjenek létre, melyek funkcionalitásukban és megjelenésükben is teljesítik az ügyfelek vágyait.
Bővebben
2019 / 03 / 13
A nyílászárók evoluciója Magyarországon
Ha sok évet tölt el speciális műszaki szegmensben az ember, akkor néha egy szakmai beszélgetés kérdéseire válaszolva akaratlanul is felidézi a kezdetektől napjainkig eltelt időszakot. A lakóépületekben alkalmazott nyílászáró termékek evolúciójának vizsgálata azért is tanulságos, mert a divatok az igényekkel és a pénzügyi lehetőségekkel együtt mindig változnak. Mindenki másképp látja a múltat - ebben mi magyarok különlegesek is vagyunk -, de az értékesítési számok felül állnak a percepciókon.
Bővebben
2020 / 05 / 12
Egyedi fejlesztésű bevonattal a vírusok és baktériumok ellen
The only construction structures with which people come into contact are doors and windows. We make direct contact with door handles and catches, with the help of which we can open and close the structures. In addition to traditional solutions, developers are now experimenting with virus- and bacteria-neutralising coatings, custom surface treatment solutions, and recycled products with a minimalist design.
Bővebben
2021 / 10 / 22
Alumínium nyílászáró családi házra
A KAV több mint nyolcéves privát lakóépületi szektorban történő aktív működése során ugrásszerűen növekedett az alumínium nyílászárók térfoglalása a hazai családi házas piacon. Beszállítók mondják, hogy mivel cégünk volt az első Magyarországon, aki kifejezetten alumínium ablakot, ajtót és tolóajtót kínált lakóépületre, méltán nevezhető e terület úttörőjének. De honnan és hová jutottunk 2013 óta, milyen evolúciója volt ennek az építőipari területnek?
Bővebben
2019 / 10 / 24
KAV gyáregység Kisbéren
Cégünk beruházásba kezdett a Komárom-Esztergom megyei Kisbéren. A gyártási feladatok mellett számos előkészítői és tervezői munkát is a város közelében lévő, közel 3 hektáros telephely gyáregységében és azok irodáiban fogunk megvalósítani. Az új speciális nyílászáró üzem lehetőségeibe és a jövőbeli tervekbe Lovász Károly, a KAV ügyvezetője nyújt betekintést.
Bővebben
2017 / 10 / 26
Ismét ALUTA Nívódíjat kapott a KAV
A KAV zugligeti családi ház referenciájának különleges homlokzatáért, az ott végzett szakmérnöki tervezésért és kivitelezésért vehette át a 2017. évi ALUTA Nívódíjat a “kisprojekt” (azaz lakóépület) kategóriában.
Bővebben
2020 / 10 / 14
Alumínium nyílászáró rendszerek családi házakra és projektre
KAV Home néven új, kifejezetten családi házakra és lakóépületi projektre kialakított alumínium ablakokat és ajtókat kínálunk. Mivel a homlokzati nyílászárók azok az épületszerkezetek, melyekkel a mindennapok során fizikai érintkezésbe kerül az ott lakó vagy dolgozó ember, egyre szélesebb körben választják az alumínium ablakokat, ajtókat azok, akik magas minőségű, tartós és modern megoldásokat keresnek. Hogy miért érdemes alumínium nyílászárót választani, és mik az előnyei ezeknek a rendszereknek, arról Lovász Károllyal, a KAV ügyvezetőjével beszélgettünk.
Bővebben
2018 / 11 / 14
Homlokzati szerkezetek a teljes transzparencia szolgálatában
A függönyfalak több, nagy üvegfelületet kapcsolnak össze - sokszor szinte láthatatlanul - egy struktúrában. Kezdetben ezeket az elemeket is kizárólag a kommunális építési technológiában használták, de a minimál stílus és a loft térhódításával a családi házaknál is megjelentek. Ma már a nyílászárós piac egyik leggyorsabban fejlődő ága, ugyanis ezek a felületek olyan egyedi megoldásokra alkalmasak, melyeknek csak az építtetők és a tervezők fantáziája szabhat határt.
Bővebben
2021 / 05 / 21
Alumínium nyílászárók, innováció, egyedi cégstruktúra
A KAV Hungária alapítását is egy innovatív ötlet hívta életre: miért ne lehetne az alumínium nyílászárókat a családi házas piacra bevezetni. Azóta saját fejlesztéseink, egyedi megoldásaink, igényfelmérésünk, kivitelezési munkaszervezésünk a cég meghatározó elemei lettek. Az innovációról, az ezt megalapozó vezetői gondolkodásról és szervezeti struktúráról beszélgetett Lovász Károly, a KAV ügyvezetője, Csóti Gábor, a Gamechangers közösség alapítója és Szabó Kálmán, műsorvezető a Szövetség a Kiválóságért Közhasznú Egyesület podcastjában.
Bővebben
2017 / 11 / 30
Szoborszerű, kortárs családi ház
ALUTA nívódíjas épület az építészek szemével
Bővebben
2021 / 01 / 06
Az egyedi nyílászárók és a belsőépítészet kapcsolata
Az egyedi nyílászárók és üvegfalak egyre hangsúlyosabb szerepet töltenek be a modern családi házakban, így mind tervezők, mind a nyílászárós szakemberek oldaláról másfajta megközelítést igényel a közös munka, mint néhány évvel ezelőtt. Finta Csaba belsőépítész, az MYD-II art directora szerint fontos, hogy ezt a szempontot már a tervezés során figyelembe vegyék az építészek és a belsőépítészek.
Bővebben
2020 / 08 / 05
A célunk a folyamatos növekedés
A belga székhelyű Reynaers Európa piacvezető vállalata a fenntartható és innovatív alumínium nyílászáró-rendszerek fejlesztése és forgalmazása terén. A világszerte ismert cég minden más piacon is a legmeghatározóbb szereplők közé tartozik. A KAV-val az izlandi Marriott Hotel Edition homlokzati megoldásainak kivitelezése volt az első nagy közös projektjük, amit azóta több együttműködés követett. Sajátos cégkultúrájuk meghatározó pillérei a fenntarthatóság, az innováció és az egyedi igényekre szabott megoldások. A legfontosabb irányokról és fejlődési lehetőségekről Andrey Klymenkóval, a Reynaers Aluminium közép-kelet-európai vezetőjével beszélgettünk.
Bővebben
2021 / 10 / 14
Függönyfal alumíniumból
Függönyfal kifejezést többször használjuk a hagyományos, hőhídmentes alumínium portál (ablak) profilból összesorolt, akár több szintmagas üvegfalaira is. Pedig függönyfalnak csak az olyan függőleges és vízszintes bordavázas - épületszerkezet külső palástjára épített - nem teherhordó homlokzatburkolatot nevezhetjük, amelyben legtöbbször üvegpanel kitöltés van, és minden esetben kívülről üvegezzük.
Bővebben
2020 / 08 / 25
Innovációval minden kérdésre létezik megoldás
Az ügyfelek és az építészek igényeinek változása az alumínium nyílászáró-rendszerek területén is folyamatos innovációt igényel. A KAV működésének egyik alapgondolata: hiszünk abban, hogy minden kérdésre létezik megoldás. Természetesen fejlesztéseink során is ebben a szellemben dolgozunk. A KAV Optivision rendszerét az Alukönigstahl szakmai támogatásával hoztuk létre. A cég értékesítési munkatársával, Kiss Gáborral olyan gyakran felmerülő kérdésekre keressük a választ, melyekre már meglévő termékek adhatnak megoldást.
Bővebben
2018 / 02 / 15
A homlokzat nem magánügy
Úgy látom, ennél a cégnél van egy őszinte akarás arra, hogy jót csináljanak. Van egy precíz vállalatvezető, aki ráadásul tényleg a lehető legjobbat akarja létrehozni, s ez a tenni akarás átragad az egész cégre. És ezt látja a vevő is.
Bővebben