Üzleti Etikai Díjat kapott a KAV Hungária

Üzleti Etikai Díjat kapott a KAV Hungária

Nyert a felelős gondolkodásmód

Az Üzleti Etikai Díj – megalapítása, 2000 óta – a magyar üzleti élet rangos elismerése. László Ervin professzor, a Budapest Klub elnöke és Demcsák Mária, a Piac & Profit üzleti magazin alapító-főszerkesztője hozták létre, hogy felhívják a figyelmet azon hazai vállalkozásokra, amelyek tevékenységükkel, magatartásukkal példát mutatnak a felelős, etikus gazdálkodásban, üzleti jelenlétben, s erősítik a bizalmat a társadalom és az üzleti szféra között.

Idén – a gazdasági szervezetek, kamarák jelölése révén, illetve egyénileg – 46 cég adott be értékelhető pályázatot. A tíz díjazott egyike: a KAV Hungária.

A zsűri, amely az alapítókból, valamint a korábbi években díjazott vállalatok vezetőiből áll, külön szempontrendszer alapján döntött, amelybe beletartozik az is: mennyire fontos az adott cégnek a tudatosság, a társadalmi elkötelezettség és a felelősség az élhető, fenntartható világ iránt.

Az Üzleti Etika Díjat november 16-án este a Piac & Profit által rendezett ünnepélyes díjátadó gálán vették át a nyertesek. Az esemény – mint eddig is – a Magyar Fenntarthatósági Csúcs konferenciát zárta.

A KAV Hungária vezetése köszöni a rangos elismerést, és gratulál a többi díjazottnak.

Az Üzleti Etikai Díj nyertesei 2016-ban

  • Kisvállalat: Agrova Kft.
  • Kisvállalat: KAV Hungária Kft.
  • Kisvállalat: Vitaking Kft.
  • Középvállalat: Bhe Bonn Hungary Kft.
  • Középvállalat: Biofilter Zrt.
  • Nagyvállalat: ÉDV Zrt. (Észak-Dunántúli Vízmű)
  • Nagyvállalat: Fővárosi Vízművek Zrt. 
  • Multinacionális vállalat: Mapei Kft.
  • Multinacionális vállalat: Schrack Technik Kft.
  • Multinacionális vállalat: Szatmár Optikai Kft.

Az Üzleti Etikai Díj szempontrendszere:

1. A cég etikai magatartása alkalmazottaival szemben
2. A cég tulajdonosainak etikai magatartása tulajdonosi jogosítványaik gyakorlása közben
3. Az ügyfelekkel, üzleti partnerekkel szembeni etikus üzleti magatartás
4. Társadalmi felelősségvállalás
5. A környezettel szembeni felelős magatartás

Az etikus üzleti magatartás elengedhetetlenen feltételei a 21. században

1. A cég felelős gondolkodásmódról cselekedetein keresztül tesz tanúbizonyságot. Felelősséget vállal munkatársaiért, szűkebb és tágabb környezetének jólétéért, a társadalom fejlődéséért, a klímaváltozás negatív folyamatainak visszafordításáért, az esélyegyenlőség javulásáért.

2. A cég tetteit nem elsősorban a mindenáron való haszonszerzés irányítja, hanem a másokról gondoskodás, más érdekeinek, jóllétének figyelembevétele is.

3. A cég – a szűkebb-tágabb emberi, természeti, üzleti – környezet érdekeit szem előtt tartva képes átértékelni várható üzleti hasznát, illetve át tudja változtatni cselekedetinek célrendszerét magasabb rendű célok, a fenntartható fejlődés érdekében.