Tanulmánytúra Európa motorjában, Lengyelországban.

Tanulmánytúra Európa motorjában, Lengyelországban.

2015.08.18. Kedd | Szerző: Mravik Csaba

A termékfejlesztés követése, a gyártási problémák kiküszöbölésére irányuló hajlandóság a termékek gyártási folyamatának folyamatos csiszolása elengedhetetlen a minőségi termék előállításához. A fenti témakörök vizsgálata csak a rendszer beszállítójával való szoros együttműködéssel lehetséges, azaz nemcsak a nyílászárókat működtető vasalati elemeket kell karban tartani, hanem a már rutinná váló gyártási folyamatokat is rendszeresen ellenőriztetni, felülvizsgálni szükséges. Ilyen alkalomnak teremtett helyet a stratégiai partnerünk Reynaers lengyelországi fiókvállalata Piaseczno-ban.

A termékpaletták bővítése a GP51 rendszer megismerésére terjedt ki, karöltve az általános nyílászáró (ablak, ajtó, toló szerkezetek) gyártási folyamatok részletkérdéseivel, valamint az aktuális terméktesztek és Logisztika megismerésével.

A tanulmányút első állomása a GP51 üvegszárnyas lapolható termék gyártásával és beszerelésével kezdődött. A rendszer rendelésének, és leszállításának alapfeltétele az oktatáson való aktív részvétel a gyártási technológia betartásával, és a beépítési szabályok elsajátításával.

Ezek után az általános szerkezetek gyártásismereteinek felfrissítése, valamint az aktuális termékfejlesztések lekövetésének bemutatása következett.

A raktárbázis és a festőüzem megtekintése után, rátértünk az aktuális termékek tesztelésének megvizsgálására. A teszt centrumban több „túlméretes” ajtó, emelő-tolóajtó, valamint harmónika rendszer került a figyelem központjába. A fókuszba természetesen a mai trendnek megfelelően az extra méretű üvegpanelek fogadása, mozgatása került, a hatályos európai szabvány szerinti bevizsgálásnak megfelelően.

A feszített tempójú program igazolta, hogy a folyamatos termékfejlesztés, a trendek követése, a rendszergazdai tapasztalatok átadása nélkül, nem maradhat egy rendszer a piacvezető termékek táborában.