Épül Reykjavik - bejárás a Marriott Edition Hotel építkezésén

Épül Reykjavik - bejárás a Marriott Edition Hotel építkezésén

2019.09.12. | Szerző: Lovász Károly

Munkatársaink tervezik, gyártják és szállítják Izland fővárosába az eddigi legkomplexebb szállodaépítési projekt homlokzati nyílászáróit és alumínium épületelemeinek döntő többségét.

A Marriott Hotel épületeibe betervezett, egyedi Reynaers alumínium rendszergazda hazai értékesítés irányítójával, Nagy Zoltán ügyvezetővel jártuk be a kivitelezési helyszínt. Az izlandi nyár végén 13 fokos szélben, ugyanakkor szikrázó napsütésben szemléztük a termékeink telepítését. Éppen akkor kezdődött a nagyobb üvegpanelek beemelése, folyamatban volt a speciális meteorológiai terhekre méretezett csomópontok lezárása és a földszinti függönyfal valamint portálszerkezetek beépítése. Indulnak a szintek közötti tűzgátló- és akusztikai zárások, ezek elemeit és alkatrészeit szintén a KAV szállítja. Jó volt látni munkánk eredményét, valamint azt a profi helyszíni kivitelezési gyakorlatot és szerkezetépítési minőséget, ahogy az izlandi szakemberek dolgoznak.

A szálloda főépületének zárószintjére a napokban érkeznek meg termékeink, de hamarosan a speciálisan merevített, fa harmonika ajtók és a 4 méter magas, síkban üvegburkolatos bejárati portálok gyártása is elkezdődik. Sok előkészítésbe és munkájába került az üzemünkben dolgozó szakembereinknek a termékek csomagolása és rakodása is, ennek eredményeként eddig minden termékünk sérülésmentesen utazott szárazföldön és tengeren, a több mint 3000 kilométerre fekvő fővárosban zajló építkezésre. Izgalmas volt látni az izlandi kivitelezők időjárás miatti, végletekig kifinomult küzdelmét, aminek részét képezi többek között az összes nyitott falnyílás és a még be nem üvegezett nyílászáró keretek állandó fólia és/vagy háttérvázas rétegelt, fapaneles védelme. Ezek folyamatos telepítését és áthelyezését külön csapat végzi, hiszen csak az állandóan a tenger felől érkező - sokszor változatos halmazállapotú csapadékot hozó - szélteher kizárásával tudnak belsőépítészeti munkákat végezni ezeken a kikötői épületeken.

Épül és szépül Izland fővárosa, melynek talán legfényesebb gyöngyszeme lesz majd ez az épületkomplexum. Természetesen beszámolunk a projekt befejező munkáiról is, látványos képekkel illusztrálva ezt a számunkra is tanulságos és egzotikus projektet.