Miért érdemes alumínium bejárati ajtót választani?

Miért érdemes alumínium bejárati ajtót választani?

2019.04.26. | Szerző: Magócsi Anikó

Egy ház építése vagy felújítása során az építtetőkben és az építészekben is felmerülhet az a kérdés, hogy mikor érdemes az alumínium bejárati ajtó mellett dönteni. A tartósság mellett a legfőbb érv az lehet, hogy az alumíniumból olyan méretek és megoldások valósíthatók meg, amit sem a fa, sem a műanyag nem tesz lehetővé.

A bejárati ajtó az az eleme a háznak, amivel a leggyakrabban kapcsolatba kerülünk. S érdemes abba is belegondolni, hogyha vendég érkezik hozzánk, ő is biztosan fizikai kontaktusba fog kerülni ezzel a szerkezettel. Ezért fontos, hogy körültekintően, s a lehető legtöbb szempontot mérlegelve válasszuk ki a bejárati ajtónkat. Az alumínium megoldások, bár árban a felső kategóriákba sorolhatók, hosszú távon jó döntésnek bizonyulnak, hiszen ez az anyag az, ami még évtizedek múltán is őrzi a minőségét, ráadásul méretben és kombinálhatóságban is számos olyan lehetőséget nyújt, amit más anyaggal nem lehetne kivitelezni. Ezeknél a megoldásoknál a legbőségesebb a vasalati alternatívák és az automatizálási lehetőségek száma, így az „okos házak” legjobb választásai. A biztonsági szempontokat figyelembe véve is a prémium kategóriába sorolható termékek: arcfelismerő rendszerek, távolról vezérelhető nyitó-záró megoldások, telefonunkkal összeköthető védelmi rendszerek is beépíthetők, masszivitása miatt pedig maga az alumínium is egyfajta „biztonsági” vonalnak tekinthető.

Természetesen a design is kiemelten fontos, ha bejárati ajtót választunk. Az alumínium szerkezetek nemcsak fémmel vagy üveggel, hanem fával is kombinálhatók. Ezek az összetett szerkezetek akár organikusabb megjelenésű házba is beépíthetők. Színben és stílusban pedig szinte végtelen variációs lehetőséget biztosítanak az alumínium szerkezetek.