A KAV előadást tartott az ALUHAB konferencián

A KAV előadást tartott az ALUHAB konferencián

Az ALUINVENT Zrt. 2016. április 25-én tartotta meg konferenciáját Lillafüreden, az általa szabadalmaztatott és gyártott ALUHAB termékek gyártási kapacitásnövelésére elnyert pályázat záró akkordjaként. Az alumínium habok olyan habosított alumínium öntvények vagy táblás késztermék habszerkezet elemek, melyek homogén és szabályozható cella (buborékmérettel) rendelkeznek. Miben világújdonság ez, hiszen hét helyen gyártanak a világon aluhabot? Nos az ALUINVENT mérnökei eme habképzést rétegekben, szabályozottan és variálhatóan tudják előállítani.

A nagy sajtóvisszhang mellett rendezett szimpózium számunkra legérdekesebb része, a szinte végtelen lehetőséget magában rejtő termékkör építőipari felhasználása volt. A megkülönböztetett figyelemmel válogatott külföldi és hazai előadók (szaktekintélyek) között különösen izgalmas és megtisztelő volt képviselni a nyílászáró- valamint homlokzatgyártó cégeket. Pottyondi Péter által (a Közti Zrt. részéről) előadott "Alumíniumhabok építőipari burkolóelem alkalmazásainak lehetőségei / Application possibilities of aluminium foams as wall cladding in construction industry" tervezői koncepciót megvilágító előadását követően szakmánk gyakorlati képviseletében a KAV Hungária Kft. "Alumíniumhabok alkalmazása a homlokzattechnikában / Application of aluminium foams in façades" címet viselő előadása következett, melyet csendben és érdelődve figyelték a vendégek, valamint az előadók. Előadásunkban a homlokzattechnikában, azon belül részletesebben a nyílászáró és árnyékoló termékkörben rejlő ALUHAB és egyéb fémhabok (ötvözethabok) felhasználási lehetőségeit, fejlesztési irányait vettük számba, de kitértünk a lassan révbe érő közös kutatási programunkra is (természetesen a teljesség igénye nélkül).

Most már nem titok, hogy az ALUHAB anyagok és burkolatok a KAV nyílászáró-fejlesztési koncepciójának fontos sarokkövei, így érdekes élmény volt "a világ számára" elmondani az eddig hétpecsétes titkot képező közös K+F+I terveinket, területeinket és eredményeket. Az ALUINVENT Zrt. innovatív gondolkodása, a magyar gazdaság fejlesztésére irányuló törekvése összhangban van a KAV Hungária innovációs és piaci terveivel, így e stratégiai területen a továbbiakban is együtt kívánunk működni.